Bygger Afrikas største vindpark

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Bygger Afrikas største vindpark

Sammen med Norfund går KLP inn i det som skal bli Afrikas største vindpark.  Investeringsselskapet KLP Norfund Investments ble etablert i 2012, og målet er saminvesteringer på til sammen 1 milliard kroner i prosjekter i utviklingsland som skal bidra til en bærekraftig utvikling.

Eli B. Munkelien, direktør for samfunnsansvar og virksomhetsstyring i KLP, sier til DN i dag:

– For oss er dette en høyrisikoinvestering, men den er gjort på rene kommersielle vilkår, og vi forventer dermed en tilsvarende høy avkastning. Vi regner avkastning her som tredelt, ikke bare finansielt, men også miljømessig og sosialt.

KLP ser på prosjektet som et spennende nybrottsarbeid der offentlig og privat sektor går sammen om å bidra til bærekraft. KLP har arbeidet med ansvarlige investeringer i mange år og er opptatt av å videreutvikle dette fagområdet, sier Eli B. Munkelien.

Les saken i dagens utgave av Dagens Næringsliv.