Vannskader hvert åttende minutt

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Vannskader hvert åttende minutt

Erstatningene fra forsikringsselskapene etter vannskader i private boliger og hytter er på nesten 2,3 milliarder kroner i 2013, viser tall fra Finans Norge. 64 000 vannskader er meldt inn til forsikringsselskapene.
– Dette er en kraftig økning av erstatningene på 15 prosent, mens antallet går opp med 17 prosent sammenlignet med 2012, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Vannskader, erstatning og antall

De fleste vannskadene er relatert til ulike former for rørbrudd inne i boligen. I tillegg er det mange vannskader som skyldes vanninntrenging utenfra i perioder med mye nedbør. Vann kan gjøre stor skade, særlig om vannet blir stående lenge før tørkingen kommer i gang.  

Pass på hytta

Mange hytter ble skadet av vann på avveie i fjor. Hele 4 500 hytter ble vannskadet i fjor, en økning på 32 prosent når det gjelder antall, mens erstatningene økte med 28 prosent fra 2012.

– Sett på tilstrekkelig varme når du reiser bort på ferie, eller helgetur nå i vinter. Dette er viktig for å unngå frostsprengte rør. Forhåpentligvis passer folk godt på både hytter og hus vinter, sier Neverdal.

Hyppige vannskader

Det er langt større risiko for å få en vannskade enn et innbrudd. Hvert åttende minutt oppdages en vannskade i norske hjem.

– Tall fra Finans Norge viser at det i gjennomsnitt avdekkes 175 vannskader i hus, hytter og leiligheter hver dag, sier Neverdal.

De fleste av oss kommer til å oppleve minst en vannskade i løpet av livet. Og antallet vannskader har økt kraftig de siste årene.