115 millioner kortkjøp i januar

Gå til hovedinnhold
Publisert:

115 millioner kortkjøp i januar

Pressemelding: Bruken av betalingskort økte med mer enn 8 prosent i januar i forhold tilsvarende måned i fjor, viser tall fra Nets og Finans Norge. I løpet av januar ble det handlet med kort for mer enn 40 milliarder kroner, noe som er en vekst på 5,9 prosent. — Av alle disse transaksjonene er de fleste med BankAxept-delen av kortet, sier kommunikasjonssjef Ann Håkonsen i Finans Norge.

Fredag 31.januar var den januardagen med flest kortkjøp.

— Denne dagen ble det gjennomført i overkant av 5 millioner kortkjøp, sier kommunikasjonssjef Stein-Arne Tjore i Nets.

Bruker nesten alltid BankAxept

— De aller fleste av oss bruker i dag et kort som både har den nasjonale betalingsløsningen BankAxept og en internasjonal, som er Visa eller MasterCard. Når vi gjør opp for varer og tjenester med kortet bruker vi nesten alltid BankAxept, sier kommunikasjonssjef Ann Håkonsen i Finans Norge.

Vi brukte BankAxept-kortene våre 102,7 millioner ganger i januar, nesten 6,5 millioner ganger mer enn i januar 2013. Totalt ble det handlet for 32,5 milliarder kroner med BankAxept-kort, noe som er 1,6 milliarder kroner mer enn tilsvarende måned i fjor.

Mer enn åtte av ti kortbetalinger skjer med BankAxept. Foruten BankAxept-kort fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

BankAxept-statistikk
 
For ytterligere informasjon, ta kontakt med:

Ann Håkonsen, kommunikasjonssjef i Finans Norge, på tlf. 950 641 49 eller via e-post: ann.hakonsen@fno.no
Stein-Arne Tjore, kommunikasjonssjef i Nets, på tlf. +47 915 39 846 eller via e-post: satjo@nets.eu