– God avklaring fra finansministeren

Gå til hovedinnhold
Publisert:

– God avklaring fra finansministeren

– Det er en tydelig og god avklaring finansminister Siv Jensen kommer med når det gjelder praktisering av boliglånsretningslinjene. Her synes vi departementet har klart å balansere hensynet mellom soliditet og fleksibilitet på en god måte, sier adm. direktør Idar Kreutzer i Finans Norge.

Finans Norge er positive til finansministerens understrekning av fleksibilitet, og at bankene også må se på fremtidig betalingsevne når man vurderer boliglånssøknader som viktige avklaringer.

– Bankene har uansett et klart ansvar for å utøve en forsvarlig utlånspraksis, og samtidig er det helt riktig av Finansdepartementet å understreke at tilsynet må sørge for lik tolkning av boliglånsretningslinjene, sier Kreutzer.