Julehandelen startet for fullt i november

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Julehandelen startet for fullt i november

Tall fra Finans Norge og Nets viser at kortbruken økte med 7,5 prosent sammenlignet med november 2012. Totalt ble det gjennomført nesten 126 millioner kortkjøp. Flere dager med mer enn 5 millioner kortkjøp tyder på at mange er i full gang med julehandelen.

I november ble det handlet med kort for 45,7 milliarder kroner, en økning på mer enn 5 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Fredag 29. november var en av de mest hektiske handelsdagene til nå i år. Bare denne dagen ble det gjennomført mer enn 5,6 millioner kortkjøp.

– I Nets sin årlige julehandelsundersøkelse svarte 35 prosent at de forventet å starte julehandelen i november. Med hele åtte dager med mer enn 5 millioner kortkjøp denne måneden, tolker vi at mange er i full gang med julehandelen, sier kommunikasjonssjef Stein-Arne Tjore i Nets.

Julehandel utføres med BankAxept-kort

I november ble det handlet varer og tjenester for 37 milliarder kroner med BankAxept-kort og disse kortene ble benyttet mer enn 113,5 millioner ganger.

I Nets sin julehandelsundersøkelse, svarte hele 81 prosent at de forventet å betale de fleste julegavene med BankAxept-kort.

– Ut fra tallene for november, ser det ut som at julehandelen for de aller fleste utføres med penger man har på konto og ikke kredittkort, sier kommunikasjonssjef i Finans Norge, Ann Håkonsen.

Foruten BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort. Mer enn åtte av ti kortbetalinger skjer med BankAxept.