Vil ikke skille ut investeringsbank-virksomheten

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Vil ikke skille ut investeringsbank-virksomheten

Det er unødvendig å skille investeringsbankvirksomhet fra ordinær bankvirksomhet i de største bankene i Europa.  Det skriver de nordisk-baltiske bransjeforeningene i et felles brev til EU-kommisjonen.

Brevet følger opp den gjennomførte høringsprosessen i EU om forslaget til reform av bankstruktur.

De nordisk-baltiske bransjeforeningene mener forslaget er unødvendig, siden annen foreslått regulering tar høyde for utfordringer knyttet til store finansinstitusjoner.

– Dersom EU-kommisjonen likevel foreslår et skille mellom de to virksomhetene, må terskelverdier for separasjon utformes hensiktsmessig. Det er uheldig dersom forslaget rammer virksomhet i nordisk-baltiske banker som følger naturlig av at de er operative i små, åpne økonomier med egen valuta, heter det i brevet.