BankID 2.0 uten Java lanseres til høsten

Gå til hovedinnhold
Publisert:

BankID 2.0 uten Java lanseres til høsten

Lanseringsplanen for BankID 2.0, en ny BankID-løsning uten Java, er nå klar. BankID 2.0 gjøres tilgjengelig for banker og brukersteder i løpet av tredje kvartal neste år. Banker og brukersteder må tilrettelegge for den nye løsningen i egne systemer før kundene kan bruke BankID uten Java.

– Vi opplever stor interesse blant banker og brukersteder og forventer at tilrettelegging vil skje fortløpende fra og med tredje kvartal neste år. Vi sørger for tidlig tilgang til dokumentasjon og test-løsning, slik at brukerstedene har gode forutsetninger for å komme raskt i gang, sier drifts- og utviklingssjef Frode Beckmann Nilsen i BankID Norge.

Mer fornøyde kunder

Beslutningen om at en Java-fri BankID skulle lages, ble tatt etter et forprosjekt våren 2013. BankID 2.0 vil kjøre i nettleseren, uten installasjon av annen programvare eller nedlasting av apper, og vil være tilgjengelig på et bredt utvalg av enheter.

– Vi gleder oss til at 3 millioner får en bedre BankID-opplevelse, sier Nilsen.

Kan leve side om side

BankID på mobil skal videreføres etter at BankID 2.0 er på plass og vil være et fortrukket alternativ for mange.

Det stenges ikke for Java-BankID og apper når BankID 2.0 lanseres. Markedet vil bestemme hvor lenge disse blir tilgjengelige:

– Vi har ikke satt noen frist på utfasing av BankID med Java. Noen vil nok la løsningene være sidestilt, andre vil satse kun på BankID 2.0 og BankID på mobil. Vi regner likevel med at markedskreftene bidrar til at Java-BankID fases ut relativt raskt, sier Frode Beckmann Nilsen.

Kort om BankID 2.0:

  • Gjøres tilgjengelig for banker og brukersteder i 3. kvartal 2014.
  • Forventes tilrettelagt hos banker og brukersteder i løpet av høsten 2014.
  • Kjører i nettleser uten installert programvare.
  • Krever kodebrikke eller annen engangskodeløsning.
  • Støtter de fleste nettlesere, med unntak av Internet Explorer versjon 8 og eldre.