Peder (17) inntar sjefsstolen i Gjensidige

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Peder (17) inntar sjefsstolen i Gjensidige

Finans Norges styreleder Helge Leiro Baastad har onsdag invitert Peder Haugfos til å være Gjensidigesjef! Sammen deltar de på Leder for en dag i regi av Ungt Entreprenørskap (UE).

Peder Haugfos (17) får en skoledag utenom det vanlige da han skal være konsernsjef Helge Leiro Baastad sin "skygge" gjennom arbeidsdagen.Helge Leiro Baastad er Finans Norges representant i UE Norges styre. Finans Norge har en egen samarbeidsavtale r med UE, og intensjonen med avtalen er å styrke samarbeidet mellom skole og næringsliv. Flere finansbedrifter samarbeider med UE lokalt.

Peder Haugfos fra Drammen har drevet Ungdomsbedrift på skolen. Blant de over 11 000 elevene som driver Ungdomsbedrift hvert år, har han vist seg å være blant de aller dyktigste. Derfor er han en av 30 elever som har blitt utvalgt til å være med på arrangementet Leder for en dag. Peder får en skoledag helt utenom det vanlige da han skal være konsernsjef Helge Leiro Baastads "skygge" gjennom arbeidsdagen.

Ikke helt frie tøyler

- Jeg kommer ikke til å gi Peder helt frie tøyler, men ønsker å gi han et innblikk i hva jeg som konsernsjef jobber med og hvordan jeg tenker, sier Baastad. Han tror det blir en inspirerende og lærerik dag for begge.

Leder for en dag arrangeres for 11. året på rad, og Baastad er i godt selskap når han deltar på arrangementet. I år stiller blant annet DnB, Nordea, Lindorff, Norad og Statkraft med sine ledere.

Les: Ungdom inntar sjefsstolene

Satser på ungdom

- Peder har tydeligvis både ambisjoner, mot og vilje, og jeg gleder meg til å dele dagen med han. Jeg heier på de unge, de skal bringe Norge inn i framtiden. Gjennom Ungt Entreprenørskap utvikler elevene egenskaper og holdninger som vi trenger, og det ønsker jeg å gi mitt bidrag til, sier konsernsjefen.

Ungt Entreprenørskap tilbyr et tyvetalls ulike programmer til skolen - fra grunnskole til masternivå. Ungdomsbedrift er et pedagogisk program der elever i videregående skole starter, driver og avvikler egne bedrifter med lærer som veileder og mentor fra næringslivet.

Bygger bro

– I det arbeidet vi i Ungt Entreprenørskap driver, er samhandling med arbeids- og næringsliv helt essensielt. Det er vår oppgave å bygge bro mellom skole og næringsliv, og mellom teori og praksis. Vi er stolte og glade for alle topplederne som stiller opp for å gi et ekstra kick til de som har gjort det spesielt bra i Ungdomsbedrift, sier Anne Kathrine Slungård, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Det er bred politisk enighet om at entreprenørskap i utdanning er en riktig vei å gå for å gi unge etterspurte kompetanser og kvaliteter. Et samlet Storting står bak den nasjonale satsingen på entreprenørskap i utdanning. Satsingen har vært støttet av alle sittende regjeringer siden Bondevik II-regjeringen lanserte en egen strategi for feltet i 2003. Arbeidet er forankret i flere departementer.