I dag er det refleksens dag

Gå til hovedinnhold
Publisert:

I dag er det refleksens dag

Gjør verden litt tryggere ved å gi en refleks til noen du bryr deg om – og bruk en selv. Undersøkelser viser at om en bil kjører i 80 km i timen og bruker nærlys er du uten refleks først synlig på 25-30 meters hold. Med refleks kan du bli oppdaget på 140 meters avstand. Forskjellen betyr at bilisten har åtte sekunder mer å reagere på. Det kan være forskjellen på liv og død.

Cirka 35 % av alle fotgjengerpåkjørsler skjer i mørket, kun 5 % av de påkjørte brukte refleks. Ikke la du de du er glad i bevege seg ut i høstmørket uten refleks.

Seminar 12. desember: Skadedata, statistikk og kloke tiltak

Kunnskap om ulykker og årsakssammenheng gjør at vi kan forebygge bedre. Det finnes mange kilder å hente kunnskap fra, og på høstens seminar skal vi presentere noen av disse og belyse hvordan de kan brukes. Seminaret er en oppfølging av fjorårets seminar med samme tema.

Det blir innlegg ved rådgiver Gunvor F. Østevold, SSB, professor Robert Ekman, MSB (den svenske myndigheten för samhällsskydd och beredskap ), aktuar og seksjonsdirektør Kari Mørk, Finans Norge og en representant for Actis – rusfeltets samarbeidsorgan.

Tid: Torsdag 12. desember 2013, kl. 10.00 – 14.30,
Sted: KS møtesenter Agenda, Haakon VIIs gate.

Påmeldingsfrist: 3. des. til  post@skafor.org