Globale kapitalkrav for forsikringsselskaper

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Globale kapitalkrav for forsikringsselskaper

Den 10. oktober offentliggjorde International Association of Insurance Supervisors (IAIS) at de skal utvikle globale kapitalkrav for internasjonalt virksomme forsikringsselskaper.

“It is undeniable that the business of insurance is global, and global issues demand global responses,” sa Peter Braumüller, som leder IAIS Executive Committee. “This is why the IAIS, whose Members constitute nearly all of the world’s insurance supervisors, has committed to develop and implement the first-ever risk based global insurance capital standard.”

IAIS har arbeidet med utviklingen av et globalt regelverk for internasjonalt aktive forsikringsgrupper siden 2010. Arbeidet gjenspeiler det arbeidet som gjennomføres på banksiden når det gjelder systemviktige institusjoner og grupper. Også metoden er inspirert av bankregulering. Det kvantitative kapitalkravet skal baseres på risikoene i virksomheten. I tillegg skal det utformes et gulv som ikke tar hensyn til disse risikoene.

Planen er at det nye systemet skal være ferdigutviklet innen 2016, og at det kommer til å tre i kraft 2019.