Økonomilappen en suksess

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Økonomilappen en suksess

I løpet av de tre ukene siden Økonomilappen ble lansert, har tusenvis vært innom nettsidene og sjekket sine økonomiske kunnskaper. 4 900 har fullført testen hos Norsk Test. 

Testen er først og fremst beregnet på unge voksne mellom 16 og 25 år, men alle kan ha nytte av å teste sine økonomiske kunnskaper.

Kunnskapstest

Økonomilappen er en digital kunnskapstest utviklet av Finans Norge og Forbrukerombudet med støtte fra Finansmarkedsfondet. Siden Økonomilappen ble lansert i slutten av august har testen blitt startet nesten 9.000 ganger på nettet, og den er altså fullført i mer enn halvparten av tilfellene. 

Samarbeidspartnerne har utarbeidet Økonomilappen for at den skal kunne brukes som grunnlag for både rådgivning i bank og opplæring i skolen. Resultatene av testen kan også være nyttige i samtaler mellom foreldre og ungdom.

Ikke for enkel – ikke for vanskelig

Økonomilappen består av 20 spørsmål innenfor temaene sparing, lån og dagligøkonomi. Så langt er gjennomsnittlig antall rette svar 16,5. Det er et poeng at testen skal være litt krevende, og antall rette svar kan tyde på at vi har truffet rett i så måte.

Ved nærmere analyse viser det seg at det er spørsmålene innenfor temaet dagligøkonomi som er de letteste, mens lånespørsmålene er vanskeligst. Spørsmålene vil hele tiden bli kritisk vurdert, og spørsmålsbasen skal utvides etter hvert.

Økonomilappen er laget på bakgrunn av heftet "På egne ben" som inneholder basisinformasjon om personlig økonomi for målgruppen:

Last ned ”På egne ben” og test kunnskapene dine på denne siden