Kortbruken økte med mer enn 10 prosent

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Kortbruken økte med mer enn 10 prosent

Tall fra Finans Norge og Nets viser at kortbruken økte med 10,7 prosent i juli sammenlignet med juli 2012. Omsetningsveksten var på 8,2 prosent. I løpet av denne måneden ble det korthandlet for 47,4 milliarder kroner og betalingskortene ble benyttet 125,6 millioner ganger.

— Ikke siden juli 2008 har vi sett en så sterk vekst i kortbruk i juli måned som i år. Noe av årsaken til den sterke veksten kan skyldes en kombinasjon av utbetalinger av skattepenger i slutten av juni, samt at det fine sommerværet i juli kan ha medført at flere har valgt ferie i eget land, sier informasjonssjef Stein-Arne Tjore i Nets.

Fredag 5. juli var dagen med flest kortkjøp og høyest kortomsetning i juli. Denne dagen ble kortene benyttet mer enn 4,8 millioner ganger og kortomsetningen var i overkant av 1,9 milliarder kroner.

Færre kjøp men høyere beløp for BankAxept

I juli ble det handlet 113,8 millioner ganger med BankAxept-kortene, og omsetningen med disse kortene var på nesten 39,2 milliarder kroner.

I løpet av juli ble det gjennomført 1,1 millioner færre kjøp med BankAxept-kortene enn i juni, men kjøpene i kroner og øre var 112 millioner høyere enn i juni.

— Tallene tyder på at vi har kost oss i juli med penger vi faktisk har på konto og ikke tatt ferien på kreditt, sier kommunikasjonssjef Ann Håkonsen i Finans Norge.

Foruten BankAxept-kort fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort. Mer enn åtte av ti kortbetalinger skjer med BankAxept-kort.

Se BankAxept-statistikken på www.bankaxept.no