Kortbruken økte med mer enn 10 prosent

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Kortbruken økte med mer enn 10 prosent

Tall fra Finans Norge og Nets viser at kortbruken økte med 10,7 prosent i juli sammenlignet med juli 2012. Omsetningsveksten var på 8,2 prosent. I løpet av denne måneden ble det korthandlet for 47,4 milliarder kroner og betalingskortene ble benyttet 125,6 millioner ganger.

— Ikke siden juli 2008 har vi sett en så sterk vekst i kortbruk i juli måned som i år. Noe av årsaken til den sterke veksten kan skyldes en kombinasjon av utbetalinger av skattepenger i slutten av juni, samt at det fine sommerværet i juli kan ha medført at flere har valgt ferie i eget land, sier informasjonssjef Stein-Arne Tjore i Nets.

Fredag 5. juli var dagen med flest kortkjøp og høyest kortomsetning i juli. Denne dagen ble kortene benyttet mer enn 4,8 millioner ganger og kortomsetningen var i overkant av 1,9 milliarder kroner.

Færre kjøp men høyere beløp for BankAxept

I juli ble det handlet 113,8 millioner ganger med BankAxept-kortene, og omsetningen med disse kortene var på nesten 39,2 milliarder kroner.

I løpet av juli ble det gjennomført 1,1 millioner færre kjøp med BankAxept-kortene enn i juni, men kjøpene i kroner og øre var 112 millioner høyere enn i juni.

— Tallene tyder på at vi har kost oss i juli med penger vi faktisk har på konto og ikke tatt ferien på kreditt, sier kommunikasjonssjef Ann Håkonsen i Finans Norge.

Foruten BankAxept-kort fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort. Mer enn åtte av ti kortbetalinger skjer med BankAxept-kort.

Se BankAxept-statistikken på www.bankaxept.no