Bruk av kort har økt med nesten syv prosent

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Bruk av kort har økt med nesten syv prosent

Tall fra Finans Norge og Nets viser at det i hittil i år er en vekst i kortbruk på 6,9 prosent sammenlignet med de seks første månedene i 2012. Økningen i kortomsetningen var på 5,2 prosent. Totalt har vi korthandlet for 247,7 milliarder kroner og betalingskortene er benyttet 684,5 millioner ganger.

I løpet av juni er betalingskortene benyttet 127,2 millioner ganger, en økning på 6,3 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Totalt ble det handlet varer og tjenester for 47,9 milliarder kroner, en vekst på 4 prosent sammenlignet med juni 2012.

— Nordmenn bruker kortene sine som aldri før og beviser at vi ligger i verdenstoppen i bruk av kort. Juni er den måneden med mest kortbruk og høyest kortomsetning hittil i år. Med unntak av desember i fjor har det aldri vært gjennomført flere kortkjøp, sier kommunikasjonssjef Ann Håkonsen i Finans Norge.

I juni ble det handlet med BankAxept-kortene 115 millioner ganger, med en omsetning på 39 milliarder kroner.

Fredager er den store handelsdagen

Fredag 14. juni fikk mange nordmenn feriepenger, og dette var også den dagen med flest kortkjøp og høyest kortomsetning i juni. Denne dagen ble kortene benyttet mer enn 5,5 millioner ganger og kortomsetningen oversteg 2,2 milliarder kroner.

— Fredager ser ut til å ha befestet seg som nordmenns store handelsdag.  For samtlige fredager i juni ble betalingskortene brukt mer enn 5 millioner ganger, sier informasjonssjef Stein-Arne Tjore i Nets.

Foruten BankAxept-kort fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort. Mer enn åtte av ti kortbetalinger skjer med BankAxept-kort.

Se statistikk på www.bankaxept.no