Mange hektiske handelsdager i mai

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Mange hektiske handelsdager i mai

Tall fra Finans Norge og Nets viser at det i mai var en vekst i kortbruk på 7,5 prosent sammenlignet med mai 2012. Økningen i kortomsetningen var på 6,6 prosent. Totalt korthandlet vi for 44,9 milliarder kroner og betalingskortene ble benyttet 122,1 millioner ganger.

— Vi ser at mai er den måneden med mest kortbruk og høyest kortomsetning hittil i år. Med unntak av desember de to siste årene har det aldri vært gjennomført flere kjøp med BankAxept-kortene, sier kommunikasjonssjef Ann Håkonsen i Finans Norge.

I mai ble det handlet varer og tjenester for 36,6 milliarder kroner med BankAxept-kort og disse kortene ble benyttet 110,6 millioner ganger.

16. mai høyest

Torsdag 16. mai var den dagen med flest kortkjøp og høyest kortomsetning til nå i år. I løpet av døgnet før vår nasjonaldag, som også var inngangen til pinsen, ble betalingskortene benyttet mer enn 6,6 millioner ganger. Omsetningen denne dagen passerte 2,8 milliarder kroner.

— Statistikken fra mai preges av flere hektiske handelsdager. Det var totalt fem dager hvor det ble gjennomført mer enn 5 millioner kortkjøp, og samtlige av disse dagene hadde en kortomsetning på mer enn 2 milliarder kroner. Tidligere i år er det bare registrert tre dager hvor det er behandlet mer enn 5 millioner kortkjøp. Kun en av disse dagene oversteg kortomsetningen 2 milliarder kroner, sier informasjonssjef Stein-Arne Tjore i Nets.

Foruten BankAxept-kort fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort. Mer enn åtte av ti kortbetalinger skjer med BankAxept-kort.

Se www.bankaxept.no for hele statistikken