Kraftig vekst kortbruk

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Kraftig vekst kortbruk

Tall fra Finans Norge og Nets viser at vi korthandlet for 40,5 milliarder kroner i april, en vekst på 11,1 prosent sammenlignet med april 2012. Det ble utført 112,8 millioner kortkjøp, en økning på 14,9 prosent.

– Noe av årsaken den kraftige veksten sammenlignet med april i fjor skyldes at i år var de fleste av påskens helligdager i mars, sier informasjonssjef Stein-Arne Tjore i Nets.

I løpet av april ble det handlet varer og tjenester for 32,2 milliarder kroner med BankAxept-kort og disse kortene ble benyttet 103,1 millioner ganger.

Økende kortbruk til småhandel

Nordmenn bruker stadig oftere BankAxept-kortene til småhandel. Ved utgangen av april var gjennomsnittsbeløpet for varekjøp med et BankAxept-kort på 325,2 kroner, noe som er en reduksjon på 6,20 kroner sammenlignet med de fire første månedene i 2012. Mer enn åtte av ti kortbetalinger skjer med BankAxept-kort.

– Statistikken for april viser at 54,1 prosent av alle kjøp med BankAxept-kort var lavere enn 200,- kroner, sier kommunikasjonssjef Ann Håkonsen i Finans Norge.

All-time high 19. april

Fredag 19. april var dagen med flest kortkjøp til nå i år. Bare i løpet av denne dagen ble det gjennomført nesten 5,1 millioner kortkjøp.

Foruten BankAxept kort fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

BankAxept-statistikk på www.bankaxept.no