Samarbeid med Ungt Entreprenørskap

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Samarbeid med Ungt Entreprenørskap

På Ungt Entreprenørskap (UE) Norges årsmøte 26. april ble Helge Leiro Baastad, adm.dir. i Gjensidige og styreleder i Finans Norge, valgt inn i UE Norges styre. Han overtar som styremedlem på vegne av Finans Norge etter Arne Hyttnes. Finans Norge og finansnæringen følger opp satsingen på ungdom, økonomi og skole.

I tillegg til Baastad er finansnæringen representert ved Anne Stärk-Johansen fra Nordea. Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup, ble valgt til ny styreleder.

Maalfrid Brath,  konsernsjef i ManpowerGroup, overtar som styrleder for Vibeke Hammer Madsen, adm.dir. i Hovedorganisasjonen Virke. Madsen har vært styreleder i UE Norge siden 2004. I løpet av disse ni årene har UE utviklet seg til en landsdekkende organisasjon. Antall gjennomførte elevaktiviteter i UEs regi har vokst fra 40 000 til 188 100, en vekst på nesten 400 prosent.

NM for ungdomsbedrifter
Nylig arrangerte Ungt Entreprenørskap (UE)  NM for ungdomsbedrifter der også Finans Norge deltok. På NM for ungdomsbedrifter i april deltok 83 ungdomsbedrifter fra videregående skoler i hele landet.  Over 100 dommere fra arbeids- og næringsliv deltok i juryarbeidet, og det ble kåret vinnere i 17 ulike kategorier. Finans Norge var representert i juryen for beste sosiale entreprenør ved Hilde E. Johansen. 

Personlig økonomi
Finans Norge er opptatt av at ungdom får mer kunnskap om personlig økonomi. Ungt Entreprenørskap har flere programmer som ivaretar dette, bl.a. programmet Økonomi og karrierevalg. Finansnæringen tilbyr støttespillere over hele landet til å gjennomføre dette programmet. I 2012 fikk nesten 17 000 ungdomsskoleelever opplæring i personlig økonomi fra bankansatte.