Påskestart med 5 millioner kortkjøp

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Påskestart med 5 millioner kortkjøp

Tall fra Finans Norge og Nets viser at det til tross for påske og tre helligdager i mars i år, var det en liten økning i kortbruk på 0,2 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Totalt ble det gjennomført 111,1 millioner kortkjøp i mars, med en topp fredag 22. mars med 5 millioner kjøp.

BankAxept kortene ble benyttet 101,9 millioner ganger i mars. Foruten BankAxept kort fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Over åtte av ti kortbetalinger skjer med BankAxept-kort.

Totalt ble det handlet varer og tjenester for 39,8 milliarder kroner i mars.

– Fredag 22. mars var dagen med flest kortkjøp. Denne dagen, som var starten på påskeferien for mange, er også den dagen med flest kortkjøp i år. Bare i løpet av denne dagen ble det gjennomført i overkant av 5 millioner kortkjøp, noe som er en vekst på 6,7 prosent sammenlignet med fredag før påske i fjor, sier kommunikasjonssjef Ann Håkonsen i Finans Norge.