Lav vekst i kortbruk

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Lav vekst i kortbruk

Tall fra Finans Norge og Nets viser at vi i februar brukte BankAxept kortene for 28,7 milliarder kroner. Totalt korthandlet vi for 35,9 milliarder kroner, en vekst på 2,3 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. I februar ble det gjennomført 102,4 millioner kortkjøp, en økning på 3,9 prosent i forhold til februar 2012.

BankAxept kortene ble brukt 93,7 millioner ganger, en vekst på 2,9 prosent sammenlignet med februar 2012.

 – Noe av årsaken til at veksten i prosent ikke er høyere skyldes at februar i år hadde en dag mindre på grunn av skuddår i 2012, sier kommunikasjonssjef Ann Håkonsen i Finans Norge.

Vinterferie ga høyest kortomsetning

Fredag 15. februar var dagen med flest kortkjøp og høyest kortomsetning. Denne dagen, som for øvrig var opptakten til vinterferien for mange nordmenn, ble det gjennomført nesten 4,8 millioner kortkjøp med en samlet omsetning på 1,8 milliarder kroner.

Gjennomsnittsbeløp ned

Gjennomsnittsbeløpet for et kortkjøp var i februar på 350,7 kroner, en nedgang på 5,4 kroner sammenlignet med februar 2012. 

– Nedgangen i gjennomsnittsbeløpet kan tyde på at stadig flere benytter kortene til småhandel, sier informasjonssjef Stein-Arne Tjore i Nets.

Foruten BankAxept kort fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort. Over åtte av ti kortbetalinger skjer med BankAxept kort.

Statistikk over BankAxept-bruk