Foredragsholdere

Gå til hovedinnhold
april

Bærekraftkonferansen 2022

Tid: 27. april 2022
Sted: Finans Norge, Hansteens gate 2, Oslo, samt digitalt
Deltakerpris: Fysisk billett; Kr.1690 ekskl. mva.
                     Digital billett: Kr. 700 ekskl. mva.

Bærekraftkonferansen er nå vel overstått - tusen takk til alle som har bidratt til et bra program, og til alle som deltok!

 

Foredragsholdere

Idar Kreutzer. Foto.

Idar Kreutzer

Adm. direktør Finans Norge

Idar Kreutzer er adm. direktør i Finans Norge. Han var konsernsjef i Storebrand fra 2000 til 2012. Kreutzer har hatt en rekke ulike styreverv, og er i dag styreleder i Aschehoug Forlag. Han har vært styremedlem ved Universitetet i Oslo i 8 år. Han er medlem i Norges Handelshøyskoles Advisory Board. I oktober 2018 overleverte Kreutzer sin rapport om tilgangen til risikokapital i Norden, på oppdrag fra Nordisk ministerråd. I juni 2015 til oktober 2016 ledet han regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft, og han er medlem av klima- og miljøministerens klimaråd. I 2013 ble han valgt som medlem i Strategirådet for Statens pensjonsfond utland. Fra 2001 til 2012 var han rådsmedlem i WBCSD, og var Co-Chair for prosjektet Vision 2050. Kreutzer er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole.

Sigrid Hagerup Melhuus. Foto.

Sigrid Hagerup Melhuus

Statssekretær (AP)

Sigrid Hagerup Melhuus (Ap) er vikar som statssekretær i Klima- og miljødepartementet.
Sigrid har permisjon fra stillingen som rådgiver for finansfraksjonen til Arbeiderpartiets stortingsgruppe, der hun jobber med statsbudsjett og klimabudsjett, økonomisk politikk og klimapolitikk. Hun har tidligere blant annet jobbet i Tankesmien Agenda med grønn næringspolitikk, omstilling og den norske arbeidslivsmodellen, og rettferdig klimapolitikk. Sigrid har en mastergrad i spenningsfeltet mellom økonomi og statsvitenskap fra London School of Economics.

Kari Elisabeth Kaski. Foto.

Kari Elisabeth Kaski

Stortingsrepresentant (SV)

Kari Elisabeth Kaski er miljøverner og stortingsrepresentant (SV) for Oslo siden 2017. Kaski er utdannet ved Handelshøyskolen BI, Universitetet i Oslo og Université de Bourgogne. I 2011–2015 var hun tilknyttet Miljøstiftelsen Zero, og hun har også bakgrunn fra Natur og Ungdom.

Heidi Nordby Lunde. Foto.

Heidi Nordby Lunde

Stortingsrepresentant (H)

Heidi Nordby Lunde er stortingsrepresentant (H), leder i Oslo Høyre, leder i Europabevegelsen i Norge, skribent og foredragsholder. Hun har møtt på Stortinget siden 2013 og var i perioden 2017–2021 andre nestleder i Stortingets arbeids- og sosialkomité, og ble i oktober 2021 medlem av finanskomiteen for inneværende periode. Som rikspolitiker og stortingsrepresentant har hun markert seg i saker rundt skattepolitikk, arbeidsliv og sosiale spørsmål, likestilling og internasjonale forhold spesielt knyttet til EU. Heidi har tidligere arbeidserfaring bl.a. som produktsjef i HP Norge, markedssef i strategiselskapet PA Consulting og som produktansvarlig i Merkantildata. Hun har studert PR & kommunikasjon ved BI, og Ex.phil ved Universitetet I Oslo.

Siv Mossleth. Foto.

Siv Mossleth

Stortingsrepresentant (SP)

Siv Mossleth er siden 2017 Stortingsrepresentant for Nordland (SP)
Hun var medlem av Saltdal kommunestyre fra 1999–2019 og varaordfører fra 2011–2015. Fra 2015 til 2019 var hun også medlem av Nordland fylkesting.
Siv er utdannet agronom med påbygging i organisasjon, ledelse og journalistikk. Hun driver kursfirmaet Utviklingsfokus og har skrevet boka Bygdeutviklere i Nordland – ny næringsutvikling i landbruket.

Karoline Andaur. Foto.

Karoline Andaur

Generalsekretær i WWF

Karoline Andaur er generalsekretær i WWF Verdens naturfond hvor hun har vært siden 2009, blant annet som fagsjef, næringslivsansvarlig og nestleder. Andaur har gjennom årene har jobbet mye med WWFs internasjonale organisasjon og har god kjennskap til de store internasjonale miljø- og klimaspørsmålene. Hun kom til WWF fra en jobb i budsjett- og komitesekretariatet på Stortinget. Andaur er utdannet sosial antropolog fra Universitet i Oslo.

Dag O. Hessen. Foto.

Dag O. Hessen

Professor i biovitenskap ved UiO

Dag O. Hessen er professor i biovitenskap ved UiO og leder av Senter for biogeokjemi i Antropocen, et tverrfaglig senter innen naturvitenskap omkring karbonkretsløp, klima og tilbakekoblinger. Hessen forsker på tema fra gener og evolusjon til diversitet og klima. Han har også skrevet flere populærfaglige bøker, blant annet “Verden på vippepunktet”.

Vigis Vandvik. Foto.

Vigdis Vandvik

Professor i biovitenskap ved UiB

Vigdis Vandvik er professor ved Institutt for biovitenskap ved Universitetet i Bergen. Vandvik forsker i hvordan naturlige og globale endringsdrivere påvirker planter, biologisk mangfold og økosystemfunksjoner og -tjenester i ulike romlige og tidsmessige skalaer. I 2014 ble hun senterdirektør for bioCEED Center of Excellence in Biology Education, et norsk senter for fremragende utdanning, og hun leder også forskningsgruppen «Between The Fjords – Climate research in a fjord landscape».

Vigdis er videre senterdirektør for CeSAM Center for Sustainable Area Management, og siden 2017 tilknyttet Bjerknessenteret for klimaforskning.  Vandvik er medlem av Det Norske Teknologiske Vitenskaps-Akademi (2019), Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab (2021), og Det Norske Videnskaps-Akademi (2016).

Emine Isciel. Foto.

Emine Isciel

Fagdirektør klima- og miljø, Storebrand Asset Management

Emine Isciel er fagdirektør for klima- og miljø i Storebrand Asset Management. Før Storebrand jobbet Isciel i Klima- og miljødepartementet hvor hun var sentral i forhandlingene under Konvensjonen om biologisk mangfold. Hun har også jobbet for FN i Maputo og New York med bærekraftsmålene. Hun har en MA i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo i tillegg til studier fra NYU og Harvard Extension School.

Isabelle Juilard Thomsen. Foto.

Isabelle Juillard Thompsen

Portfolio manager at DnB Asset Management

Isabelle Juilard Thomsen, CFA is portfolio manager at DnB Asset management for the global equity fund DNB Fund Future Waves. Isabelle Thomsen has gained extensive international experience with Equity investing in the USA and Norway, and has 10-year experience in sustainable investments from various positions within the industry. During her career she has been portfolio manager and research analyst with, among others, Gjensidigestiftelsen, Norges Bank Investment Management (NBIM) and Storebrand. She is a CFA Charterholder, holds an MBA from Pacific Lutheran University, MSC in Management and Finance from Ecole Supérieure de Commerce de Bordeaux and studies in Sustainable investments in natural resources from Columbia University.

Åsne Ådland-Dale. Foto.

Åsne Ådland-Dale

Leder for bærekraft i Sparebanken Vest

Åsne Ådland-Dale er leder for bærekraft i Sparebanken Vest, hvor hun har jobbet i 5 år. Åsne arbeider tverrfaglig i hele banken, men har mest tilhørighet i BM tett på kjernevirksomheten og kundedialogen. Hun har tidligere erfaring fra en rekke andre bransjer, fra konsulentvirksomhet til næringsmiddelindustrien med innovasjon og å finne nye smartere måter å gjøre ting på som en rød tråd gjennom karrieren.

Karoline Hjertø. Foto.

Karoline Hjertø

Leder for bærekraft i SpareBank 1 Østlandet

Karoline Hjertø er leder for bærekraft i SpareBank 1 Østlandet. Hun har årelang erfaring med bærekraft, blant annet arbeid med arbeidstaker- og menneskerettigheter, sosialt entreprenørskap og bærekraftig leverandørkjedestyring. Av utdanning er hun blant annet er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole. 

Foto: Simen Kjøsnes Kristiansen

Simen Kjøsnes Kristiansen

Fagsjef bærekraft i Finans Norge

Simen Kjøsnes Kristiansen er fagsjef bærekraft i Finans Norge.  Han har tidligere vært ansvarlig for arbeidet med bærekraft og bærekraftsrapportering i Revisorforeningen. Her hadde han også ansvaret for oppfølging av EUs handlingsplan for bærekraftig finans og for klimarisiko. Han har videre tidligere jobbet med grønn næringsutvikling i Oppland fylkeskommune, bærekraftsrådgivning i konsulentselskapet Sigla og i Climate Bonds Initative i London. Simen har en dobbel mastergrad i statsvitenskap med spesialisering i EU og bærekraftig finans.

Foto: Kristian Ruth

Kristian Ruth

Fagsjef bærekraft i Finans Norge

Kristian Ruth er fagsjef/prosjektleder bærekraft i Finans Norge, der han bl.a. arbeider med bærekraftige investeringer, forebygging av klimarelaterte skader, ESG i kredittprosesser og kompetanseheving. Han har tidligere arbeidserfaring som konsulent i QVARTZ og som analytiker i Sigla. Ruth har en bachelor i materialer, energi og nanoteknologi, og har representert Norge i ikke mindre enn tre OL og 12 WC i seiling.

Kontaktpersoner

 • Hanne Berntsen

  For spørsmål om påmelding

  23 28 42 17

  Send e-post

 • Lillemor Katarina Döbel Bakke

  direktør event & kurs

  23 28 42 64

  Send e-post

Finans Norge arrangementer

Se alle arrangementer