Foredragsholdere

Gå til hovedinnhold
januar

Obligasjonskonferansen 2021 (digital)

Tid: 20. januar 2021 kl. 09.00 til 15.00
Sted: Digitalt

Deltakeravgift per person: 2900 kr.

 

Konferansen er nå vel over, tusen takk til alle som bidro til et godt program, og til alle som deltok denne dagen. Vi beklager at det oppsto noe nettverksproblemer underveis. Til følge av dette vil vi gi tilgang til opptaket av konferansen til alle deltakere i en periode. Mer informasjon vil bli sendt ut per e-post innen kort tid.

 

Obligasjonskonferansen 2021 (digital)

Foredragsholdere

Idar Kreutzer. Foto.

Idar Kreutzer

Adm. direktør Finans Norge

Idar Kreutzer er adm. direktør i Finans Norge. Han var konsernsjef i Storebrand fra 2000 til 2012. Kreutzer er styreleder i Posten Norge, Flyktninghjelpen og Aschehoug Forlag.  I juni 2015 ble han utnevnt i regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft, og han er medlem av klima- og miljøministerens klimaråd. I 2013 ble han valgt som medlem i Strategirådet for Statens pensjonsfond utland. Fra 2001 til 2012 var han rådsmedlem i WBCSD, og var Co-Chair for prosjektet Vision 2050. Han er videre styremedlem ved Universitetet i Oslo, og medlem i Norges Handelshøyskoles Advisory Board. Kreutzer er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole.

Foto: Mari O. Mamre

Mari O. Mamre

PHD Stipendiat ved NMBU

Mari O. Mamre er leder for boliganalyse i NyAnalyse og tilknyttet Housing Lab. Hun er samfunnsøkonom med mastergrad fra Universitetet i Oslo/påbegynt phd., samt hospitant ved London School of Economics (LSE). Hun har spesialisert seg innen empirisk analyse og prognoser, ranking/benchmarking, makroøkonomi og boligmarkedet. Mamre har flere års erfaring med utredninger og analysearbeid for en rekke ulike oppdragsgivere fra offentlig og privat sektor. Tidligere erfaring fra bl.a. NHO og Økonomisk Institutt ved UiO. Hun har sittet i en rekke verv som i styret ved Universitetet i Oslo, rådsmedlem i Nasjonalt fagråd for Samfunnsøkonomi og vara til Oslo Bystyre. Mari sitter i DNs Boligpanel og holder presentasjoner og foredrag om boligmarked, regional utvikling og makroøkonomi på forespørsel.

Foto: Katrine Olsen

Katrine Olsen

Fagsjef, bank og kapitalmarked, Finans Norge

Katrine Olsen arbeider med bankregulering i avdeling bank og kapitalmarked i Finans Norge. Katrine kommer fra stillingen som ansvarlig for risikokontroll og etterlevelse i Aprila Bank som hun var med på å starte. Før Aprila arbeidet hun med governance, risk management og compliance i bank i ulike roller, blant annet i KPMG Advisory, Santander Consumer Bank og Bankenes sikringsfond. Katrine er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og Copenhagen Business School.

Foto: Elisabeth Holvik

Elisabeth Holvik

Sjeføkonom i SpareBank 1 Gruppen

Elisabeth Holvik er sjeføkonom i SpareBank 1 Gruppen. Hun er utdannet sosialøkonom fra Universitetet i Bergen, med mellomfag i utviklingsgeografi. Holvik har tidligere jobbet i Norges Bank, Nordea, McKinsy & Company, den svenske banken SEB, og den norske banken BN-Bank, som ble kjøpt opp av den islandske banken Glitnir. Hun har også arbeidet som makroøkonom i New York for Nordea fra 1998-1999. Ved siden av studiene jobbet hun på oppdrettsanlegg i Måløy.

Holvik sitter i arbeidsutvalget i Senter for Pengepolitikk (CME) på BI. Hun har vært medforfatter på en av Norges Bank Watch rapport på oppdrag fra Finansdepartementet. Hun har også vært  med i det rådgivende utvalg for Scheel utvalget i forbindelse med skattereformen. Holvik sitter i styret i Forskerfabrikken og er fast spaltist for Aftenposten og Dagens Næringsliv.

Foto: Bengt Kirkøen

Bengt Kirkøen

Seniorrådgiver, Swedbank

Kirkøen er siviløkonom fra NHH og var tidligere analysesjef og partner i Fondsfinans. Han har vært analytiker innen bank/finans siden 1996. Kirkøen har også erfaring fra aksjeanalyse og obligasjonsmegling i Bergen Bank. Han har flere ganger vært rangert blant Norges beste bankanalytikere, og ble kåret til Nordens beste analytiker uansett sektor i 2009 av Starmine. Kirkøen har vært ansatt i Swedbank siden august 2011.

Foto: Vidar Knudsen

Vidar Knudsen

Seksjonsleder DNB og leder for arbeidsgruppen for alternative referanserenter

Vidar Knudsen er seksjonsleder DNB og leder for arbeidsgruppen for alternative referanserenter. Han har tidligere arbeidserfaring fra bl.a. Statistisk Sentralbyrå, Forskningsavdelingen, DNC, Fondsavdelingen, Oslobanken Capital Markets, Norsk Hydro, Porteføljeforvaltning samt DNB, Konserntreasury. Knudsen har en Cand. Oecon fra Universitetet i Oslo.

Foto: Henning Nilsen

Henning Nilsen

COO, SpareBank 1 Boligkreditt og Næringskreditt

Henning Nilsen er COO i Sparebank 1 Boligkreditt og Næringskreditt samt   leder av undergruppen for markedsstandarder og fallbackløsninger.

Foto: Laura McTavish

Laura McTavish

ESG-analytiker, DNB Asset Management

Laura McTavish er ansvarlig investerings analytiker i DNB Asset Management. Hun begynte i ansvarlige investeringer teamet i DNB i mars 2018. Hun har tidligere erfaring som analytiker hos Trucost (S&P Global). Hun er utdannet MsC Carbon Finance ved University of Edinburgh

Foto: Anders Nohre-Walldèn

Anders Nohre-Walldèn

Leder for kommunikasjon og marked, Grønn byggallianse

Anders er leder for marked og kommunikasjon i Grønn Byggallianse. Han har tidligere bl.a. vært Utviklingssjef for Norwegian Green Building Council, og avdelingsleder Informasjon og kommunikasjon i Asplan Viak AS. Han har videre tolv års erfaring hos IBM innen salg, kommunikasjon og markedsføring. GreenIT.

Foto: Eivind Hegelstad

Eivind Hegelstad

CFO, SpareBank 1 Boligkreditt og Næringskreditt

Eivind Hegelstad er CFO og hovedansvarlig for Investor Relations i SpareBank1 Boligkreditt. Han begynte i SpareBank 1 i sin nåværende rolle i 2011, etter å ha jobbet i Citigroup Global Markets. Eivind er utdannet ved Mannheim University Business School og er også CFA-charterholder. Han har hovedansvar for investorrelasjoner og er også økonomidirektør i SpareBank 1 Boligkreditt.

Foto: Anders Olstad

Anders Olstad

Finansdirektør, Entra

Olstad har en MBA fra INSEAD og en bachelor fra Sjøkrigsskolen. Han  har tidligere blant annet vært CFO i Helly Hansen, Hurtigruten og Lindorff.

Foto: Per Sagbakken

Per Sagbakken

Adm. direktør, DNB Boligkreditt

Per Sagbakken er administrerende direktør i DNB Boligkreditt AS. DNB er den største utsteder av OMF i Norge, med utstedelser primært i euro og i norske kroner. Per har ledet selskapet siden 2015 og var før det sjef for investor relations i DNB i 13 år. Han er leder for Fagutvalg OMF (bestående av representanter fra 8 av de større OMF-foretakene i Norge) og er Norges representant i styret til den europeiske OMF-foreningen (European Covered Bond Council – ECBC).

Foto: Line Asker

Line Asker

Fagdirektør, Finans Norge

Line Asker er fagdirektør for bærekraftig finans i Finans Norge,  hvor hun har jobbet siden 2011. Hun har tidligere hatt ulike stillinger i Finansdepartementet, DNB og PwC. Hun er utdannet siviløkonom, autorisert finansanalytiker (AFA) og har en MBA i finans fra Norges Handelshøyskole.

Foto: Joar J.

Joar Johnsen

Analysesjef Finans Norge

Joar Johnsen er analysesjef I Finans Norge. Han har i flere år hatt ulike stillinger i Fitch Ratings i London, bl.a. Director, Global Investor Realtions og Director, Covered Bond Rating Analyst. Før Fitch hadde han flere stillinger i SpareBank 1-systemet med fokus på risikostyring og likviditet/funding. Han er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole.

Erik Johansen. Foto.

Erik Johansen

Direktør bank og kapitalmarked, Finans Norge

Erik Johansen er direktør for bank og kapitalmarked i Finans Norge. Han er utdannet Cand oecon ved Universitetet i Oslo og har tatt sjefskurset ved Forsvarets Høyskole. Han har tidligere vært leder av økonomisk politisk avdeling i Sparebankforeningen og har også erfaring fra Nærings- og Handelsdepartementet og Finanstilsynet. 

Kontaktperson

  • Kjersti Prestårhus

    Seniorkonsulent

    23 28 43 40

    Send e-post

Finans Norge arrangementer

Se alle arrangementer