Velkommen!

Gå til hovedinnhold
september

Forbrukerkonferansen 2021

Tid: 1. september kl. 10.00-13.30
Sted: Digitalt
Deltakerpris: 1200 kr.


Forbrukerkonferansen 2021 er nå vel over, tusen takk til alle som bidro til et godt program og til alle dere som deltok!

 

Velkommen!

Finansnæringen har blitt anklaget for ikke å gjøre nok for å forebygge misbruk av BankID. Dette har blant annet ført til at den nye finansavtaleloven har egne regler om ansvar for misbruk av elektronisk signatur, som legger en stor del av ansvaret for misbruk på bankene. Finansnæringen har tatt tak i utfordringene. Finans Norge har som ett av sine satsningsområder «Trygge forbrukere i et digitalt finansmarked», og trygg bruk av BankID er en naturlig del av dette. Under webinaret vil vi se nærmere på flere av de tiltakene finansnæringen i Norge jobber med for å gjøre den digitale hverdagen tryggere for forbrukerne. Velkommen til Finans Norges Forbrukerkonferanse som arrangeres digitalt 1. september.

Les mer om programmet her!

"Null hull – Nullvisjon for misbruk av BankID"

Et dagsaktuelt program med mange viktige forbrukertemaer er nå klart. Til å innlede webinaret har vi invitert Distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland, som skal snakke om hvilken betydning BankID har hatt for for digitaliseringen av Norge. 

Eivind Gjemdal, Adm. direktør i Bits vil informere om Bits-prosjektet «Sikker bruk av digitale tjenester». Videre kommer Berit Svendsen, leder for Vipps internasjonale satsning, for å dele med oss hva Vipps tenker om utviklingen av BankID. Du vil også få høre om forskningsprosjektet «Samfunnsmessig sikkerhet og digital identitet» hvor finansnæringen også er en av partnerne. Her møter vi Marte Eidsand Kjørven, som er professor ved Institutt for Privatrett ved Universitet i Oslo.

Vi har også invitert flere banker til å fortelle om hvordan de aktivt jobber med å forebygge og avdekke svindel. Vi regner med interessante diskusjoner underveis i arrangementet, og håper at du også ønsker å bli med. Det vil bli muligheter for å stille spørsmål til foredragsholderne underveis.

Avslutningsvis vil adm. direktør i Finans Norge, Idar Kreutzer og Paul Chaffey, Statssekretær i Kommunal- og moderniserings Dep. (H) diskutere hvordan finansnæringen og det offentlige kan jobbe videre hver for seg og sammen for å motvirke svindel.

Ordstyrer under arrangementet er Gry Nergård, Forbrukerpolitisk direktør i Finans Norge.

 

PROGRAM

 

Delta aktivt under arrangementet

Send gjerne inn spørsmål underveis i seminaret. Dette gjør du enkelt gjennom å gå inn websiden SVAR.AS og logge inn med koden: PG9QOLNPJ

NB! Siden er først aktiv fra kl. 10.00 den 1. september.

Vi vil gjøre vårt beste for å besvare spørsmålene som kommer inn, men kan ikke garantere at vi rekker å ta med alle dessverre. Dine spørsmål vil ikke være synlige for noen andre enn arrangørene. Skriv gjerne hvem av forderagsholderne du retter spørsmålet ditt til.

 

Påmelding

Frist for påmelding er 31.august. Hvis du ønsker å melde deg på etter dette, vennligst ta kontakt per epost: hanne.berntsen@finansnorge.no

 

Praktisk gjennomføring

Forbrukerkonferansen 2021 sendes direkte fra studio i Oslo. Lenke til live-streamen vil bli sendt ut dagen i forkant til alle deltakere. Lenken er personlig og skal ikke videresendes.

 

Lurer du på noe?

For spørsmål knyttet til påmelding og annet praktisk, vennligst ta kontakt med Hanne Berntsen på e-post: hanne.berntsen@finansnorge.no

For ev. spørsmål om arrangementet, vennligst ta kontakt med eventavdelingen ved Lillemor Döbel Bakke på e-post: lillemor.bakke@finansnorge.no

 

Vel møtt!