Foredragsholdere

Gå til hovedinnhold
september

Forbrukerkonferansen 2021

Tid: 1. september kl. 10.00-13.30
Sted: Digitalt
Deltakerpris: 1200 kr.


Forbrukerkonferansen 2021 er nå vel over, tusen takk til alle som bidro til et godt program og til alle dere som deltok!

 

Foredragsholdere

Foto: Linda Hofstad Helleland

Linda Hofstad Helleland

Distrikts- og digitaliseringsminister (H)

Linda Cathrine Hofstad Helleland er en norsk politiker (H) og forfatter som siden 2001 har vært stortingsrepresentant for Sør-Trøndelag. Fra 2020 er hun distrikts- og digitaliseringsminister i Erna Solbergs regjering. Hun var kulturminister i den samme regjeringen fra 2015 til 2018 og barne- og likestillingsminister fra 2018 til 2019. I tre år fra 2017 til 2019 var hun visepresident i World Anti-Doping Agency. I november 2019 lanserte hun boken «Ren idrett, skittent spill» der hun tok et oppgjør med toppene i internasjonal idrett, og da spesielt med WADA – organisasjonen hun selv var visepresident i. Helleland har avgangseksamen fra studier i medievitenskap, statsvitenskap og sosiologi fra NTNU, og statsvitenskap fra Høgskolen i Molde.

Idar Kreutzer. Foto.

Idar Kreutzer

adm. direktør Finans Norge

Idar Kreutzer er adm. direktør i Finans Norge. Han var konsernsjef i Storebrand fra 2000 til 2012. Kreutzer er styreleder i Posten Norge og Aschehoug Forlag.  I desember 2017 fikk han i oppdrag av Nordisk Ministerråd å lede arbeidet med en utredning om tilgangen på risikokapital for bedrifter i oppstartsfasen i Norden. I juni 2015 ble han utnevnt i regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft, og han er medlem av Klima- og miljøministerens klimaråd. I 2013 ble han valgt som medlem i Strategirådet for Statens pensjonsfond utland. Fra 2001 til 2012 var han rådsmedlem i WBCSD, og var Co-Chair for prosjektet Vision 2050. Han er videre styremedlem ved Universitetet i Oslo, og medlem i Norges Handelshøyskoles Advisory Board. Kreutzer er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole.

Foto: Berit Svendsen

Berit Svendsen

Internasjonal direktør i Vipps

Berit Svendsen er internasjonal sjef i Vipps. Hun startet som forsker i Televerkets forskningsinstitutt på 80-tallet og har inntil nylig jobbet i Telenor. Hun hadde en rekke roller i konsernet, og fra mars 2017 til september 2018 hadde hun ansvaret for all Telenors virksomhet i Skandinavia. Berit er engasjert i flere områder av norsk næringsliv gjennom rollen som styremedlem i DNB. Hun er av hjertet en tech-entusiast og nysgjerrig på innovasjon og utvikling. I 2016 ble Berit kåret til en av Europas femti mest inspirerende kvinner i teknologiverden av Inspiring Fifty, og i 2017 og 2018 ble hun kåret til den mektigste kvinnen i norsk næringsliv av Kapital.

Foto: Paul Chaffey

Paul Chaffey

Statssekretær Kommunal- og moderniseringsdep. (H)

Paul Chaffey har vært statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet siden 2013. Han kom da fra jobben som administrerende direktør i Abelia. Chaffey har studert statsvitenskap og historie, og har tidligere jobbet i Statoil. Fra 1989 til 1997 var han stortingsrepresentant. Han har hatt styreverv i en rekke institusjoner, som Amnesty, NUPI, Universitet i Oslo, Næringslivets sikkerhetsråd og programmet Forny 2020 i Norges Forskningsråd.

Foto: Marte E. Kjørven

Marte Eidsand Kjørven

Professor ved institutt for privatrett, UIO

Marte Eidsand Kjørven er professor ved Institutt for Privatrett ved Universitet i Oslo. Kjørven er spesialist i forbrukerrett og fagansvarlig lærer i pengekravsrett og for masteroppgaven.
Kjørven er ansatt som førsteamanuensis i kommersiell kontraktsrett fra 2017 og som professor fra 2019. Hun har tidligere arbeidet som advokatfullmektig i Kluge Advokatfirma og som rådgiver i Lovavdelingen, Justis- og beredskapsdepartementet. Hun har en master i rettsvitenskap 2007. Ph.D. 2016.

Eivind Gjemdal. Foto.

Eivind Gjemdal

Daglig leder Bits

Eivind Gjemdal er daglig leder i Bits som er et heleid datterselskap av Finans Norge. Bits har som formål å styrke og sikre en effektiv betalingsformidling og betalingsinfrastruktur i Norge. Eivind Gjemdal var tidligere ansvarlig for IT-området i SpareBank 1, der han har jobbet fra 2002 til 2016. Før ansettelsen i SpareBank 1 var Eivind 16 år i Accenture, blant annet som internasjonal partner. Eivind er utdannet siviløkonom fra NHH og har hatt ulike styre/tillitsverv innenfor norsk betalingsformidling og IT-selskaper.

Foto: Jorge Jensen

Jorge Jensen

Fagdirektør i Forbrukerrådet

Jorge B. Jensen er fagdirektør i Forbrukerrådet og leder arbeidet med forebygging av økonomisk sårbarhet blant forbrukere i interesseorganisasjonen. Han har arbeidet aktivt med regulatoriske og rettslige prosesser og forbrukeropplysning for innen bank og finans siden han ble ansatt i 2008. Han har representert forbrukerinteressene i ulike fora nedsatt av norske myndigheter og EU, herunder Banklovkommisjonen. Jensen er utdannet NTNU hvor han studerte samfunnsøkonomi og sosiologi.

Foto: Thea Melsbø Aarseth

Thea Melsbø Aarseth

Juridisk Seniorrådgiver i Bits

Thea Melsbø Aarseth er juridisk seniorrådgiver i Bits AS. Aarseth er fagrådsekretær for Bits Fagråd Juss og observatør i Finans Norge Kontraktsutvalg. Hun deltar i styringsgruppen og i prosjektgruppen til prosjekt sikker bruk av digitale tjenester

Foto: Håkon Hovde

Håkon Hovde

Head of fraud and disputes at Bank Norwegian ASA

Håkon Hovde er leder for Bank Norwegian ASA sin internasjonale avdeling for reklamasjon og økonomisk kriminalitet. Han har over to tiår med erfaring fra bransjen, og deltar i en rekke forumer, både i inn- og utlandet, i kampen mot økonomisk kriminalitet, herunder også i utformingen av bransjenormen.

Foto: Ida Marie Edholm

Ida Marie Edholm

Country Responsible for Fraud Communication & Awareness, Nordea

Ida Marie Edholm har arbeidet med anti-hvitvasking og forebygging av økonomisk kriminalitet i Nordea siden 2015, og er i dag ansvarlig for kommunikasjon og bevisstgjøring rundt svindel i Norge. Edholm har bl.a. en bachelor fra UIO og en Master fra UOW (University of Westminister).

Foto: Sebastian Claydon Takle

Sebastian Claydon Takle

Fagleder, Financial Cyber Crime Center, DNB

Sebastian Takle er jurist utdannet i London og begynte som analytiker ved DNBs Financial Cyber Crime Center (FC3) i 2016. Han er nå fagleder for trusseletterretning knyttet til økonomisk kriminalitet og har ansvaret for å identifisere og kartlegge organiserte kriminelle miljøer som utgjør en trussel for DNB eller DNBs kunder

Jan Erik Fåne

Jan Erik Fåne

Kommunikasjonsdirektør, Finans Norge

Jan Erik Fåne har vært kommunikasjonsdirektør i Finans Norge siden 2013. Fåne har lang erfaring som rådgiver innen samfunnskontakt og kommunikasjon. Han har bl.a. vært Managing Partner i Kreab Gavin Anderson. Fåne har tidligere vært stortingsrepresentant og har bl.a. sittet i finanskomiteen.

Foto: Gry Nergård

Gry Nergård

Forbrukerpolitisk direktør, Finans Norge

Gry Nergård er forbrukerpolitisk direktør i Finans Norge. Gry er utdannet jurist og har jobbet med forbrukerspørsmål siden 1992. Hun var nestleder for Forbrukerombudet fra 1995 og tok over ledervervet som Forbrukerombud i 2010. Dette er en åremålsstilling med seks års varighet. Hun er videre styreleder i Finansnæringens Autorisasjonsordninger (FinAut)

Kontaktpersoner

 • Hanne Berntsen

  For spørsmål om påmelding og annet praktisk

  23 28 42 17

  Send e-post

 • Lillemor Katarina Döbel Bakke

  Senior prosjektleder Event & kurs

  23 28 42 64

  Send e-post

Finans Norge arrangementer

Se alle arrangementer