Velkommen!

Gå til hovedinnhold
november

Betalingsformidlingskonferansen 2021

Tid: 4. november kl. 0900-1600
Sted: Quality Hotel Expo, Snarøyveien 20, Fornebu
Deltakeravgift: Fysisk billett: 3300 kr. Digital billett: 2700 kr.

Betalingsformidlingskonferansen 2021 er nå vel over! Tusen takk til de som bidro til et godt program, og til alle dere som deltok på arrangementet - fysisk eller digitalt!

Presentasjoner som er blitt godkjent for deling vil legges ut fortløpende etter hvert som vi mottar dem fra foredragsholderne.

Betalingsformidlingskonferansen 2021

Velkommen!

Finans Norge inviterer 4. november til den årlige Betalingsformidlingskonferansen på Quality Hotel Expo, Fornebu. Målgruppen for arrangementet er alle som er interessert i digitalisering, betalingsformidling eller bare generelt i penger! Også denne høsten tilbyr vi både fysisk og digital deltakelse på arrangementet.

Les mer om programmet her!

Om programmet

Vi sa det i fjor og vi sier det igjen – det er store endringer på gang innenfor betalingsformidling både nasjonalt og globalt - der private, digitale valutaer og digitale penger fra sentralbankene etter hvert skal konkurrere. Alt skal skje i realtid 24/7/365 på tvers av landegrenser når EUs Digitale Strategi skal realiseres innen 2024.

Kontantene forsvant (nesten) i Norge med Covid-19, men er bankenes kontopenger med tilhørende tjenester et fullverdig alternativ? Vi har invitert Mastercard til å fortelle oss litt om dette - etter sitt største oppkjøp noensinne. Og, vi har invitert Visa til å dele litt fremtidstanker med oss - etter sitt store oppkjøp av API aktøren TINK.

Den gode gamle lommeboken er passé og EU vil erstatte den med en eID lommebok med plass til èn eID som skal aksepteres bredt i alle EU land. Og, plass til både digitale Euros, førerkort og alt du ellers hadde i den gamle lommeboken. Hvor blir det av de gode nasjonale løsningene og ikke minst BankID?

Vi har i alle fall invitert lommeboken, Vipps, til å fortelle litt mer om hva som skjer på eID-området og veien videre ut i Europa for Vipps. Der treffer de sannsynligvis også på Fintech giganten Klarna som vil komme og snakke om sin suksess med Kjøp nå – betale senere og deres verdiforslag for bærekraftige og forbrukervennlige betalingsløsninger

Og, så må vi snakke litt mer om Penger! Tom Staavi tar med noe venner for å snakke litt mer om crypto markedet og digital Finans og hvordan de ulike aktørene ser for seg en verden med og uten mellommenn (og regulering da). Innen 4. november er det kanskje flere enn El Salvador som har innført Bitcoin som tvungent betalingsmiddel?

Ingen konferanse i 2021 uten Cybertrusler på programmet og vi har fått NSMs sjefshacker til å dele erfaringer om innganger til dine data som du kanskje ikke hadde tenkt på.! Så vil Norges Bank dele litt om sine planer for skarpe Cyberøvelser basert på TIBER-NO sammen med Nets som vil gi oss bedre innblikk i erfaringene fra TIBER-DK.

Avslutningsvis har vi samlet ledelsen i Finans Norge, Norges Bank og Bits til å runde det hele av med hva de gjør med noen av disse endringene i betalingsmarkedet!

Sannsynligvis får vi også noen vurderinger eller synspunkter på hva banknæringen selv bør gjøre for å tilpasse sin posisjon i et fremtidig betalingslandskap?

Dagen vil i alle fall bli kick-startet ved at PA Consulting utfordrer oss alle til å tenke gjennom dagen basert på sine 4 scenarier og spådommer fra sin rapport fra våren 2021:

How incumbents can shape the future of Nordic payments.

Klarer banknæringen å relansere en nasjonal, men ikke minst en nordisk samarbeidsmodell som er mer kraftfull enn bare innovasjon og teknologi? meld deg på Betalingsformidlingskonferansen, så tar vi diskusjonen!

 

Se detaljert program her!

Fysisk og digital gjennomføring

Vi gleder oss til å endelig møte våre deltakere fysisk igjen på Quality Hotel Expo den 4. novemberr! de fysiske plassene fylles dog fort opp, så vi anbefaler at du er tidlig ute med din påmelding! Arrangementet sendes også digitalt direkte fra Fornebu. Lenke til live-streamen vil bli sendt ut dagen i forkant til alle digitale deltakere. Lenken er personlig og vil være passordbelagt.

 

Delta aktivt under arrangementet

Send gjerne inn spørsmål underveis på konferansen. Dette gjør du enkelt gjennom meldingsfunksjonen som du finner på samme side som live-streamen. Vi vil gjøre vårt beste for å besvare spørsmålene som kommer inn, men vi kan dessverre ikke garantere at vi rekker å ta med alle. Spørsmålene dine vil ikke være synlige for noen andre enn arrangørene. Skriv gjerne hvem av foredragsholderne du retter spørsmålet ditt til.

NB. Meldingsfunksjonen er en enveis-kommunikasjonskanal og er kun ment til å sende inn spørsmål til møteleder/foredragsholdere. Hvis henvendelsen gjelder eks. tekniske spørsmål, ber vi deg om å sende det til event@finansnorge.no

 

Vel møtt til årets Betalingsformidlingskonferanse i november!