Foredragsholdere

Gå til hovedinnhold
november

Betalingsformidlingskonferansen 2021

Tid: 4. november kl. 0900-1600
Sted: Quality Hotel Expo, Snarøyveien 20, Fornebu
Deltakeravgift: Fysisk billett: 3300 kr. Digital billett: 2700 kr.

Betalingsformidlingskonferansen 2021 er nå vel over! Tusen takk til de som bidro til et godt program, og til alle dere som deltok på arrangementet - fysisk eller digitalt!

Presentasjoner som er blitt godkjent for deling vil legges ut fortløpende etter hvert som vi mottar dem fra foredragsholderne.

Betalingsformidlingskonferansen 2021

Foredragsholdere

Foto: Ida Wolden Bache

Ida Wolden Bache

Visesentralbanksjef

Ida Wolden Bache er visesentralbanksjef med særskilt ansvar for fagsaker innenfor sentralbankvirksomheten, herunder finansiell stabilitet og betalingssystemer. Hun kom fra stillingen som avdelingsdirektør i Pengepolitisk avdeling i Norges Bank. Hun har jobbet i Norges Bank i to perioder, fra 2000 til 2009 og deretter siden 2013. I perioden 2010–2013 var hun seniorøkonom i Handelsbanken Capital Markets. Wolden Bache er utdannet sosialøkonom (Cand.oecon.) fra Universitetet i Oslo i 2000 og PhD i samfunnsøkonomi fra Universitetet i Oslo i 2007. Wolden Bache er også utnevnt til første nestleder for komiteen for pengepolitikk og finansiell stabilitet og andre nestleder for Norges Banks hovedstyre.

Foto:Idar Kreutzer

Idar Kreutzer

Adm. dir. Finans Norge

Idar Kreutzer er adm. direktør i Finans Norge. Han var konsernsjef i Storebrand fra 2000 til 2012. Kreutzer har hatt en rekke ulike styreverv, og er i dag styreleder i Aschehoug Forlag, styremedlem ved Universitetet i Oslo, og medlem i Norges Handelshøyskoles Advisory Board. Kreutzer er medlem av klima- og miljøministerens klimaråd.  I oktober 2018 overleverte Kreutzer sin rapport om tilgangen til risikokapital i Norden, på oppdrag fra Nordisk Ministerråd, og i juni 2018 overleverte han finansnæringens veikart for grønn konkurransekraft til Klima- og miljøministeren. I juni 2015 til oktober 2016 var han medlem i regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft. I 2013 ble han valgt som medlem i Strategirådet for Statens pensjonsfond utland. Fra 2001 til 2012 var han rådsmedlem i WBCSD, og var Co-Chair for prosjektet Vision 2050. Kreutzer er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole.

Foto: Rune Garborg

Rune Garborg

Adm. direktør for Vipps

Rune Garborg har lang fartstid fra DNB og DNB Eiendom, og er nå øverste sjef for Vipps – Norges mest populære betalingsapp. I 2015 ble Vipps lansert som en betalingsapp av finanskonsernet DNB, med Rune Garborg etter hvert som Vipps-ansvarlig. Betalingsappen har i dag mer enn 2,8 millioner brukere, og «å Vippse» har blitt en del av dagligtalen. I 2017 ble Vipps etablert som et eget selskap og skilt ut som et eget AS med egen ledelse. Vipps-ledelsen med Rune Garborg i spissen har nå fått størsteparten av det norske bankmarkedet til å samle seg om Vipps som betalingsløsning, og det er bl.a. veien videre som han vil fortelle om denne dagen.

Foto: Anna Grinaker

Anna Grinaker

Direktør, Finansiell infrastruktur i Norges Bank

Anna Grinaker er direktør for enheten Finansiell infrastruktur i Norges Bank. Enheten overvåker og fører tilsyn med sentrale systemer i betalingssystemet og annen finansiell infrastruktur. I perioden 2006 til 2011 jobbet hun i Finansmarkedsavdelingen i Finansdepartementet. Før hun begynte i departementet jobbet hun i Finanstilsynet med tilsyn av verdipapirforetak og verdipapirfond. Anna Grinaker er utdannet sosialøkonom (Cand.oecon.) fra universitet i Oslo i 1999.  

Foto: Geir Østby

Geir Østby

Leder for Klarna Norge

Geir Østby er kommersiell direktør og leder for Klarna i Norge. Før det arbeidet han i Posten Norge i 17 år, der han bl.a. var salgsdirektør. Østby har en master i Management and marketing fra BI.

Liv Freihow. Foto.

Liv Freihow

Direktør kommunikasjon og samfunnskontakt, Norwegian Block Exchange

Liv Freihow er direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i kryptobørsen Norwegian Block Exchange.  Freihow har vært et kjent ansikt for it-bransjen i samme rolle i bransjeorganisasjonen IKT Norge, hvor hun jobbet i 14 år, først som prosjektleder og til slutt som direktør for politikk. Liv har en MA fra London School of Economics og en MSc fra University of Southern California.

Foto: Frode Åsheim

Frode Åsheim

EVP og CEO i Mastercard Payment Services

Frode Åsheim er EVP og CEO i Mastercard Payment Services. Nets Corporate Services divisjon ble kjøpt opp av Mastercard i mars 2021. Siden området var en del av de nye betalingsplattformene (NPP) i Mastercard, endret virksomheten også navn til Mastercard Payment Services.

Frode var tidligere leder et av de tre forretningsområdene i Nets: Corporate Nets Branch Norway, som representerer en signifikant del av Nets og danner grunnlaget for forretning og samfunnskritisk infrastruktur for hele det norske betalingssamfunnet. Corporate Services leverer bl.a. tjenestene eFaktura, AvtaleGiro og OCR i Norge og Betalingsservice i Danmark, samt clearing til kunder i flere europeiske land. Området dekker også ID-løsninger som BankID i Norge og NemID i Danmark.
Frode er medlem av Nets Executive Committee og er styreleder i Nets Norge Infrastruktur. Han har hovedfag i arbeids- og organisasjonssosiologi fra Universitetet i Oslo.

Foto: Erik Gutwasser

Erik Gutwasser

Regionchef Mastercard i Norden och Baltikum

Erik Gutwasser er regionssjef for Mastercard med ansvar for Norden og Baltikum, og en del av Mastercard European Senior Management Team. Eriks fokus er å sikre at markedene i Norden og Baltikum fortsatt er det mest innovative betalingslandskapet i verden ved å lokalisere Mastercards multi-rail-strategi i nært samarbeid med Mastercards partnere. Erik begynte i Mastercard i 2013 som leder for virksomheten i Sverige og Finland, samt for Advisors i Norden och Baltikum. Han har tidligere erfaring fra bl.a. Booz & Co som managementkonsult. Erik har en mastergrad i industriell økonomi fra Linköpings Universitet kombinert med studier på University of Technology Sydney.

Foto: Magnus Jones

Magnus Jones

Senior Manager, EY Tax & Law

Magnus er nordisk blokkjede- og innovasjonsleder i EY Tax & Law. Magnus bistår norske og internasjonale selskaper, myndigheter og andre interessehavere over hele verden, og arbeider tett sammen med EY sitt Globale Blockchain utviklings-team. Han har holdt en rekke workshops og foredrag både i inn og utland, og er en ettertraktet internasjonal foredragsholder. Magnus har flere styreverv innen blokkjede, teknologi og innovasjon.

Foto: Robert Næss

Robert Næss

Investeringsdirektør i Nordea

Robert Næss er investeringsdirektør i Nordea siden 17 år tilbake. Han har tidligere hatt forskjellige roller i bl.a. DNB og BKK. Næss er utdannet siviløkonom og har en MBA fra NHH (Norwegian School of Econimics)

Foto: Thomas Holt Nielsen

Thomas Holt Nielsen

Senior Manager Products and Solutions, Visa

Thomas Holt Nielsen er Senior Manager Products and Solutions i Visa, der han har arbeider siden 2015. Han har over 15 års erfaring i betalingskort branchen, bl.a. fra Nordea og Nets Denmark. 

Foto: Jørgen Botnan

Jørgen Botnan

Sjefshacker Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM)

Jørgen Botnan er sjefshacker i NSM. Han har siden 2006 vært ansvarlig for å etablere og utvikle Norges nasjonale kapasitet innen inntrengingstesting. NSMs tilnærming til inntrengingstesting er helhetlig og omfatter logiske (digitale), administrative, menneskelige og fysiske sikkerhetsbarrierer.

Foto: Frode Lervik

Frode Lervik

Seniorrådgiver PA Consulting

Frode Lervik er seniorrådgiver i PA Consulting hvor han følger utviklingen i finanssektoren, finansiell infrastruktur og betalingsmarkedet tett. I snart 25 år som rådgiver har Frode bistått kunder i strategiutvikling og digitalisering, fusjons- og oppkjøpsprosesser, implementering av ny regulering og gjennomføring av større endringsprogrammer. Han skriver regelmessig om aktuelle temaer, trender og utviklingstrekk, senest i PAs rapport «Inflection Point» med fokus på det nordiske betalingsmarkedet og er brukt som kommentator i internasjonale bransjetidsskrifter. Frode er økonom med utdanning fra MIT, NHH og ESADE.

Foto: Shehzad Ahmad

Shehzad Ahmad

Leder for informasjonssikkerhet, Nets Danmark

Shehzad Ahmad er siden 2015 sikkerhetssjef i Nets Danmark. Før det kom han fra en stilling som leder for DKCERT (DTU). Han har tidligere erfaring som produktsjef ved Tempest AS (i dag Infinigate) og som partner og grunder i selskapet Mtrust Solutions l/S. Ahmad er utdannet datanom ved Niels Brock institution, It-security ans encryption.

Foto: Tom Staavi

Tom Staavi

Informasjonsdirektør Finans Norge

Tom Staavi er informasjonsdirektør i Finans Norge. Staavi var sentral i utgivelsen av Dine Penger fra 1991 til 2013, og blant annet ansvarlig redaktør i magasinet i mange år. Fra 2013-2015 var han økonomikommentator i VG. Staavi er utdannet diplomøkonom fra BI, og har i tillegg en MBA fra Norges Handelshøyskole i Finansiell innovasjon og teknologi.

Eivind Gjemdal. Foto.

Eivind Gjemdal

Daglig leder Bits

Eivind Gjemdal er daglig leder i Bits som er et heleid datterselskap av Finans Norge. Bits har som formål å styrke og sikre en effektiv betalingsformidling og betalingsinfrastruktur i Norge. Eivind Gjemdal var tidligere ansvarlig for IT-området i SpareBank 1, der han har jobbet fra 2002 til 2016. Før ansettelsen i SpareBank 1 var Eivind 16 år i Accenture, blant annet som internasjonal partner. Eivind er utdannet siviløkonom fra NHH og har hatt ulike styre/tillitsverv innenfor norsk betalingsformidling og IT-selskaper.

Foto: Tom Høiberg

Tom Høiberg

Fagdirektør, Finans Norge

Tom Høiberg er fagdirektør for betaling og digitalisering i Finans Norge. Tom har erfaring fra ulike lederroller i bank og finans siden 1987, herunder selskapsledelse og konsernledelsen hos Eika Gruppen fra oppstart i 1997 til 2017. På betalings- og digitaliseringsområdet har han innehatt styreverv i selskaper som Nets, BankID, BankAxept, SDC, Commfides og Neonomics.

Kontaktpersoner

 • Inger Lise Prebensen

  Seniorkonsulent

  23 28 43 65

  Send e-post

 • Lillemor Katarina Döbel Bakke

  direktør event & kurs

  23 28 42 64

  Send e-post

Finans Norge arrangementer

Se alle arrangementer