Foredragsholdere

Gå til hovedinnhold
april

Bærekraftkonferansen 2021

Tid: 14. april kl. 10.00-12.00

Sted: Digitalt arrangement

Deltakeravgift: 650 kr.

Bærekraftkonferansen 2021 er nå vel over for denne gangen. Tusen takk til alle som bidro til et godt program, og til alle dere som deltok.

Opptaket av konferansen vil bli delt med alle deltakere i etterkant av arrangementet i en begrenset periode. En e-post med lenke til websiden vil bli sendt ut torsdag 15. april.

Bærekraftkonferansen 2021

Foredragsholdere

Foto: Marte Garmann

Jan Tore Sanner

Finansminister

Jan Tore Sanner er en norsk politiker for Høyre, representant for Akershus på Stortinget siden 1993, nestleder i Høyre siden 2004. Sanner er statsråd i regjeringen Solberg siden 2013, der han var kommunal- og moderniseringsminister fra 2013 til 2018, kunnskapsminister fra 2018 til 2020 og nå finansminister fra 2020. Sanner har vært politiker siden begynnelsen av sitt yrkesaktive liv, det meste av tiden på riksnivå. Han har hatt ulike verv i Høyres toppledelse siden årtusenskiftet. Sanner har eksamener i fag knyttet til økonomi og markedsføring fra det daværende Bedriftsøkonomisk institutt (BI), Westerdals Reklameskole og Norges Markedshøyskole.

Foto: Barth Eide

Espen Barth Eide

Stortingsrepresentant AP

Espen Barth Eide er statsviter og politiker, og første nestleder i energi- og miljøkomiteen på Stortinget. Før 2017 var han Kypros-spesialrådgiver for FNs generalsekretær Antonio Guterres, og fra 2014 til 2016 var han direktør i Verdens økonomiske forum. Barth Eide var forsvarsminister fra 2011–2012 og utenriksminister fra 2012–2013 i Jens Stoltenbergs andre regjering. Han har videre bakgrunn som statssekretær i Forsvarsdepartementet og statssekretær i Utenriksdepartementet.

I 1993 ble han forsker ved Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI), hvor han ledet FN-programmet 1996–2000 og avdelingen for internasjonal politikk 2002–2005. Han ble kåret til «Morgendagens verdensleder» av Verdens økonomiske forum i 2003, og ble tildelt Norsk Petroleumsforenings studiefonds pris for en analyse av norske interesser i Nordområdene i 2005.

Eide er nestleder i styret for Centre for Humanitarian Dialogue i Genève og styremedlem for SIPRI i Stockholm og NUPI i Oslo.

Idar Kreutzer. Foto.

Idar Kreutzer

adm. direktør Finans Norge

Idar Kreutzer er adm. direktør i Finans Norge. Han var konsernsjef i Storebrand fra 2000 til 2012. Kreutzer er styreleder i Posten Norge og Aschehoug Forlag.  I desember 2017 fikk han i oppdrag av Nordisk Ministerråd å lede arbeidet med en utredning om tilgangen på risikokapital for bedrifter i oppstartsfasen i Norden. I juni 2015 ble han utnevnt i regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft, og han er medlem av Klima- og miljøministerens klimaråd. I 2013 ble han valgt som medlem i Strategirådet for Statens pensjonsfond utland. Fra 2001 til 2012 var han rådsmedlem i WBCSD, og var Co-Chair for prosjektet Vision 2050. Han er videre styremedlem ved Universitetet i Oslo, og medlem i Norges Handelshøyskoles Advisory Board. Kreutzer er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole.

Foto: Agathe Schjetlein

Agathe Schjetlein

Direktør bærekraft, Finans Norge

Agathe Schjetlein leder satsningsområdet bærekraft i Finans Norge. Hun er tett på hva som skjer når det gjelder bærekraft og finans, både i Norge og i EU. Agathe var ansvarlig for utarbeidelse av «Veikart for grønn konkurransekraft i finansnæringen». Tidligere har hun jobbet i Nærings- og fiskeridepartementet og i Eksportfinans. Hun er utdannet utviklingsøkonom fra London School og Economics med spesialisering i internasjonal politikk, og har studert økonomi, finans og kommunikasjon i Norge, Spania og Sør-Afrika.

Odd Arild Grefstad

Konsernsjef, Storebrand

Odd Arild Grefstad er konsernsjef i Storebrand. Han har arbeidet i Storebrand siden 1994 og vært medlem av konsernledelsen siden 2002. Grefstad var finansdirektør fra 2002 til 2011, og administrerende direktør i Storebrand Livsforsikring AS fra 2011 til han ble konstituert som konsernsjef 1. juni 2012.

Foto: Alexandra Bech Gjørv

Alexandra Bech Gjørv

Konsernsjef Sintef

Alexandra Bech Gjørv er konsernsjef i Sintef siden 2016. Hun har tidligere bl.a. vært direktør i Norsk Hydro og partner i Advokatfirmaet Hjort. Gjørv var leder for 22. juli-kommisjonen som redegjorde for terrorhandlingene i Oslo sentrum og på Utøya 22. juli 2011. Gjørv har IB fra United World College of the Atlantic, juridisk embedseksamen fra Universitetet i Oslo i 1990, studerte ved Suffolk University Law School, og tok en Diploma in legal studies ved University of Oxford i 1991.

Turid Grotmoll

Turid Grotmoll

Adm. direktør Fremtind

Turid Grotmoll er adm. direktør i Fremtind. Fremtind er et forsikringsselskap eid av SpareBank 1 og DNB. Grotmoll begynte i SpareBank 1 i 2004, og ble adm. direktør for SpareBank 1 Forsikring i 2012 og etter hvert også konsernsjef i SpareBank 1 Gruppen. Grotmoll har utdannelse som ingeniør, lærer og en master fra BI, og jobbet lenge i NRK og Telenor før hun kom til finansbransjen.

Foto: Kristin Halvorsen

Kristin Halvorsen

Direktør CICERO

Kristin Halvorsen er direktør ved CICERO Senter for klimaforskning. Halvorsen er også leder av Bioteknologirådet og styreleder i Naturhistorisk museum. Hun er tidligere politiker og var medlem av Stoltenberg II-regjeringen fra 2005 til 2013. Hun var Norges første kvinnelige finansminister fra 2005 til 2009 og kunnskapsminister fra 2009 til 2013. Fra 2005 til 2012 var hun nummer to i regjeringen og stedfortreder for statsministeren.

Foto: Sverre Thornes

Sverre Thornes

Konsernsjef KLP

Sverre Thornes har vært konsernsjef i KLP siden januar 2008. Før det var han konserndirektør med ansvar for Livsforsikring, og fra 2001 til 2006 ledet Thornes KLP Kapitalforvaltning. Han kom til KLP som renteforvalter i 1995, og har bred erfaring fra forsikring og kapitalforvaltning. Thornes har en Bachelor of Arts deegree i administration fra The American College i Paris.

Foto: Alexander Opstad

Alexander Opstad

Konserndirektør DNB Markets

Alexander Opstad er konserndirektør for DNB Markets. Han begynte som aksjemegler i DNB i 2005. Fire år senere flyttet han til London og ble aksjesjef i meglerhusets London-kontor. I 2013, flyttet han hjem igjen og ble aksjesjef for hele meglerhuset, og i 2019 tok han over stillingen som konserndirektør. Opstad er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.

Foto: Ane Rognved

Ane Rongved

Analytiker ODIN Forvaltning

Ane Rongved begynte i ODIN i oktober 2014. Hun har en M.Sc. i Investment and Financial Risk Management fra Kingston University London, og en Bachelor i økonomi og administrasjon med fordypning i økonomistyring og investeringsanalyse fra BI. Hun tiltrådte analyseteamet i juli 2017, der hennes hovedansvarsområde er norske og nordiske aksjer. Rongved er siden 2019 bærekraftansvarlig i ODIN.

Foto: Dag Arthur Aasbø

Dag Arthur Aasbø

Direktør i Borregaard

Dag Arthur Aasbø har vært direktør for organisasjon og samfunnskontakt i Borregaard siden 2008. Han begynte i Borregaard i 1993, og har hatt  forskjellige roller i sellskapet knyttet til kommunikasjon og samfunnskontakt. Aasbø har også erfaring som redaktør og i kommunikasjonsledelsesroller i ulike organisasjoner. Han har en bachelorgrad i bedriftsøkonomi fra Handelshøyskolen (BI) og har også studert kommunikasjon, journalistikk og religion/etikk.

Foto:Terje Erikstad

Terje Erikstad

Finansdirektør i Dagens Næringsliv

Terje Erikstad er finansredaktør i Dagens Næringsliv. Han kommenterer hovedsakelig temaer knyttet til energi, finans, næringsliv og økonomi. Erikstad skriver nyhetsbrevene DN Finans og DN Energi, samt er én av tre faste deltakere i den ukentlige podkasten Finansredaksjonen. I DN har han jobbet som reporter, korrespondent og hatt ulike lederstillinger siden han begynte der i 1990. Erikstad har studert samfunnsøkonomi, idéhistorie og øststatskunnskap ved Universitetet i Oslo. Han har en master i finans fra Norges handelshøyskole (NHH) i Bergen, og er både autorisert finansanalytiker og porteføljeforvalter

Foto: Kristian Ruth

Kristian Ruth

Fagsjef bærekraft i Finans Norge

Kristian Ruth er fagsjef/prosjektleder bærekraft i Finans Norge, der han bl.a. arbeider med bærekraftige investeringer, forebygging av klimarelaterte skader, ESG i kredittprosesser og kompetanseheving. Han har tidligere arbeidserfaring som konsulent i QVARTZ og som analytiker i Sigla. Ruth har en bachelor i materialer, energi og nanoteknologi, og har representert Norge i ikke mindre enn tre OL og 12 WC i seiling.

Kontaktpersoner

 • Hanne Berntsen

  For spørsmål om påmelding og annet praktisk

  23 28 42 17

  Send e-post

 • Lillemor Katarina Döbel Bakke

  Senior prosjektleder Event & kurs

  23 28 42 64

  Send e-post

Finans Norge arrangementer

Se alle arrangementer