Foredragsholdere

Gå til hovedinnhold
oktober

Juskonferansen 2020

Tid: 22. oktober 2020, 11:00 - 23. oktober 2020, 14:00
Sted: Quality Hotell Expo, Snarøyveien 20, Fornebu  
          Eller digital deltakelse via live-stream

 

Juskonferansen 2020 er nå vel over, tusen takk til alle som deltok både fysisk og digitalt. Presentasjoner som ble vist under arrangementt finner dere under arkfanen presentasjoner. 

 

Foredragsholdere

Trygve Bergsåker

Trygve Bergsåker

Professor dr. juris ved Universitetet i Oslo

Bergsåker leder Forbrukertvistutvalget og Finansklagenemnda Bank. Han har tidligere vært leder for Klagenemnda for eiendomsmeglingstjenester og avdelingen for personskader i Forsikringsskadenemnda. Han var videre medlem av Børsklagenemnden. Bergsåker er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole, cand. jur ved Universitetet i Oslo, og han tok juridisk doktorgrad i 2008.

Foto: Finn Myrstad

Finn Myrstad

Fagdirektør Forbrukerrådet

Finn Lützow-Holm Myrstad er fagdirektør for digitale tjenester og energi i Forbrukerrådet, hvor han arbeider med personvern, IKT-sikkerhet, nettnøytralitet og konkurranse. Han leder også digitalkomiteen i det transatlantiske forbrukernettverket, TACD, med 80 medlemsorganisasjoner fra begge sider av Atlanteren. Arbeidet har blant annet involvert analyser av apper og internettilkoblede dingser, som har ført til flere klager til Forbrukertilsynet og Datatilsynet. Myrstad har holdt foredrag på Harvard, Princeton, teknologikonferansen SXSW, G20, Europaparlamentet og sist på TED-scenen i New York.

Myrstad har tidligere jobbet som spesialrådgiver i Statnett, seniorkonsulent og assisterende daglig leder i rådgivningselskapet Brusselkontoret og har fartstid fra blant annet Utenriksdepartementet og som leder av Europeisk Ungdom. Myrstad har en mastergrad i europeisk politikk fra LSE og en mastergrad i administrasjon og ledelse (EMBA) fra Hult International Business School.

Foto: Brosstad

Christian Brosstad

Kommunikasjonsdirektør i Atea

Christian Brosstad ble i 2018 ansatt som ny kommunikasjonsdirektør i Atea. Han har tidligere vært direktør for kommunikasjon og digital utvikling i Forbrukerrådet og kommunikasjonsdirektør i SpareBank 1 Gruppen.  Brosstad ble kåret til  «Årets digitale leder» på Kommunikatøren 2016. Han ble også kåret til beste foredragsholder på INMAs «8 Minutes of Digital Marketing i 2017», og stakk av med prisen «Årets ildssjel» på Social Media Days i 2014. Brosstad har en bachelor i PR og samfunnskontakt fra Handelshøyskolen BI og en Master of Management i påvirkningsledelse, informasjonsledelse og kommunikasjon i organisasjoner fra samme studiested.

Foto: Yngvar Ugland

Yngvar Ugland

Forbrukerteknolog og Divisjonsdirektør i NewTechLab DNB

Yngvar Ugland er forbrukernes mann på teknologispørsmål i DNB. Han arbeider med nye teknologiske løsninger og produkter, og vurderer hvilke muligheter og utfordringer disse løsningene byr på. Ugland, som også er leder for NewtechLab, er primus motor for innovasjonsarbeidet i banken. Han er utdannet sivilingeniør i matematikk ved NTN. Før han begynte i DNB jobbet han i Microsoft over en lengre periode. Han har også erfaring fra ulike oppstartsbedrifter og Fintech-selskaper.

Camilla Rieber Waldjac

Camilla Rieber Waldjac

Advokat, Handelsbanken

Camilla Rieber Waldjac arbeider til daglig som advokat i Handelsbanken. Før det arbeidet hun som advokat ved Nordeas juridiske avdeling, der hun i all hovedsak bisto banken i dens AML og sanksjons arbeide. Hun har videre deltatt i flere utvalg i Finans Norge, og sitter for tiden i Fagutvalg for økonomisk kriminalitet og hvitvasking.

Knut Bjerve. Foto.

Knut Bjerve

Advokat DNB

Knut Bjerve har lang og bred erfaring som advokat i DNB-konsernet. I de senere årene har han arbeidet mye med spørsmål knyttet til kreditter til personer og bedrifter. Bjerve er utvalgsleder i Finans Norges fagutvalg dokument.

Atle Roaldsøy.foto.

Atle Roaldsøy

Advokat, Finans Norge

Atle Roaldsøy arbeider med spørsmål som gjelder økonomisk kriminalitet og hvitvasking i Finans Norge, finansjuridisk enhet. Før det var han fagdirektør i Internasjonal seksjon, Justis- og beredskapsdepartementet. Atle har bred erfaring fra påtalemyndigheten og har blant annet vært påtaleleder ved Økonomiavsnittet i Oslo Pd og leder for Hvitvaskingsenheten i ØKOKRIM. Han har hovedsakelig arbeidet med internasjonale saker innenfor området økonomisk kriminalitet, med et særlig fokus på korrupsjons- og hvitvasking. Han ledet Norges delegasjoner til OECD Working Group on Bribery og GRECO, og har deltatt aktivt i arbeid med nasjonal og internasjonal oppfølging av FN-konvensjonen mot korrupsjon. Han var leder for Norges delegasjon til FATF 2005-2009. Atle var medlem av hvitvaskingslovutvalget som skulle følge opp FATFs 40 anbefalinger og evalueringsrapport om Norge fra 2014, samt EUs fjerde hvitvaskingsdirektiv. Han deltok også i utvalget som utredet forrige revisjon av hvitvaskingsregelverket.

Foto: Valentina Beqiri

Valentina Beqiri

Juridisk seniorrådgiver Finans Norge

Valentina Beqiri arbeider som juridisk seniorrådgiver i Finans Norge og er blant annet utvalgssekretær for Fagutvalg kreditt. Hun har tidligere erfaring fra bl.a.  Forbrukertilsynet, Finansklagenemnda og Forbrukerrådet.

Foto: Lars Erik Fjørtoft

Lars Erik Fjørtoft

Partner i PwC

Lars Erik Fjørtoft er partner i PwC og leder av Risk Advisory i Norge. Han arbeider med rådgivning knyttet til digitalisering, betaling, compliance med fokus på finanssektoren. Lars Erik har tidligere erfaring fra bankenes infrastruktursamarbeid i rolle som daglig leder av Bankenes Standardiseringskontor og han var ansvarlig for prosessen med å etablere BITS. 

Foto: Sverre Blandhol

Sverre Blandhol

Dr. juris og professor ved Det juridiske fakultet i Oslo

Blandhol er professor ved Det juridiske fakultet i Oslo, der han har fagansvar for forhandlinger, konflikthåndtering og etikk. Han har betydelig erfaring som advokat, og er mye brukt som mekler og ekstern kursholder. Sverre er kjent som en engasjerende og dyktig kursleder og har holdt kurs for JUS i en årrekke, med svært gode tilbakemeldinger. Sverre var gjesteforsker på Program on Negotiation, Harvard Law School våren 2017. Han leder Forum for tvisteløsning og Det juridiske fakultets forskergruppe i tvisteløsning. Han er fagansvarlig for Meklingsakademiet.

Foto:Helle Astrup

Helle Astrup

Senioradvokat hos Nordea

Helle Astrup er advokat i Group Legal i Nordea hvor hun arbeider i avdelingen Financial Crime Legal. Hun er også Nordeas representant i Finans Norges fagutvalg hvitvasking og økonomisk  kriminalitet, hvor hun blant annet også deltar i arbeidsgruppen som jobber med å oppdatere Finans Norges «Ofte stilte spørsmål-dokument» til hvitvaskingsregelverket. Astrup har tidligere jobbet som advokat i Wikborg Rein og som dommerfullmektig i Oslo tingrett.

Foto: Nils Henrik Heen

Nils Henrik Heen

Juridisk direktør, Finans Norge

Nils Henrik Heen har arbeidet som advokat i Finans Norge siden 2015. I september 2019 tiltrådte han i stillingen som juridisk direktør i selskapet. Han har tidligere erfaring fra Forbrukerrådet og som dommerfullmektig ved Ringerike tingrett. Heen har en Master i rettsvitenskap fra Universitetet i Oslo. 

Foto: Terje Larsen

Terje Larsen

Advokat Nordea Bank ABP

Terje har jobbet som advokat i Nordea Bank Abp (tidligere Christiania Bank og Kreditkasse) siden 1991. Han har vært medlem av Fagutvalg Kontrakt for innskudd og betalingsformidling i Finans Norge siden 2000 og leder av utvalget siden 2014. Terje har også deltatt i Finans Norges arbeidsgruppe ny finansavtalelov.

Foto: Gry Nergård

Gry Nergård

Forbrukerpolitisk direktør, Finans Norge

Gry Nergård er forbrukerpolitisk direktør i Finans Norge. Gry Nergård er utdannet jurist og har jobbet med forbrukerspørsmål siden 1992. Hun var nestleder for Forbrukerombudet fra 1995 og tok over ledervervet som Forbrukerombud i 2010. Dette er en åremålsstilling med seks års varighet. Hun er videre styreleder i Finansnæringens Autorisasjonsordninger (FinAut)

Tom Staavi. Foto.

Tom Staavi

Informasjonsdirektør Finans Norge

Tom Staavi er informasjonsdirektør i Finans Norge. Staavi var sentral i utgivelsen av Dine Penger fra 1991 til 2013, og blant annet ansvarlig redaktør i magasinet i mange år. Fra 2013-2015 var han økonomikommentator i VG. Staavi er utdannet diplomøkonom fra BI.

Foto: Vegard B. Øye

Vegard Bjerke Øye

Juridisk seniorrådgiver Finans Norge

Vegard Bjerke Øye arbeider som juridisk seniorrådgiver i Finans Norge der han bl.a. er sekretær for Kontraktsutvalget (mønsteravtaler innen innskudd og betalingsformidling).  Øye har en master i rettsvitenskap fra UiO.

Kontaktpersoner

 • Inger Lise Prebensen

  Seniorkonsulent

  23 28 43 65

  Send e-post

 • Lillemor Katarina Döbel Bakke

  direktør event & kurs

  23 28 42 64

  Send e-post

Finans Norge arrangementer

Se alle arrangementer