Foredragsholdere

Gå til hovedinnhold

Foredragsholdere

Foto: Bjørn Kjos

Bjørn Kjos

Jurist, flyver og næringslivsleder

Bjørn Kjos en norsk jurist, flyver og næringslivsleder. Han var med da flyselskapet Norwegian Air Shuttle ble etablert i 1993, og var administrerende direktør og konsernsjef fra 2002 til 2019. Bjørn Kjos har i sin periode som konsernsjef ledet selskapet fra å være en liten aktør i det norske markedet med fire fly og 130 ansatte til å bli et globalt lavprisselskap. I dag har selskapet over 11.000 ansatte og 162 fly i flåten, med en rekke fly i bestilling. Kjos fratrådte som konsernsjef i juli 2019 etter 17 år i jobben, og fungerer i dag som rådgiver for styret i selskapet. Han er fortsatt største eier i Norwegian.

Kjos var jagerpilot ved 334 skvadron i Bodø i seks år, der han fløy Lockheed F-104 Starfighter og Northrop F-5 Freedom Fighter. Han har også cand.jur., har vært dommerfullmektig, har arbeidet ti år som advokat med skipsfart som spesialfelt, og har bakgrunn som både forretningsadvokat og næringslivsleder. Han debuterte som forfatter i 2006 med spionthrilleren Murmanskaffæren og i 2015 kom selvbiografien Høyt og lavt.

Foto: Maria Ervik Løvold

Maria Ervik Løvold

Konserndirektør Tecnology and Services, DNB

Maria Ervik Løvold er divisjonsdirektør i Personmarked DNB med ansvar for alle produktene som DNB tilbyr til sine personkunder. DNBs hovedmål er å skape gode kundeopplevelser, og utvikle produkter og konsepter som både er ansvarlige og innovative. Løvold jobber også mye med strategiske samarbeid mellom DNB og andre selskaper, både veletablert selskaper og gründere. Maria er styremedlem i Norsk Gjeldsinformasjon AS og DNB Eiendom AS. Hun er utdannet cand. jur. ved Universitetet i Oslo og kom fra stillingen som assisterende juridisk direktør i DNB og har mange års erfaring som advokat i finansbransjen.

Foto:Idar Kreutzer

Idar Kreutzer

Adm. dir. Finans Norge

Idar Kreutzer er adm. direktør i Finans Norge. Han var konsernsjef i Storebrand fra 2000 til 2012. Kreutzer har hatt en rekke ulike styreverv, og er i dag styreleder i Posten Norge og i Aschehoug Forlag. Han er styremedlem ved Universitetet i Oslo, og medlem i Norges Handelshøyskoles Advisory Board.

I oktober 2018 overleverte Kreutzer sin rapport om tilgangen til risikokapital i Norden, på oppdrag fra Nordisk ministerråd. I juni 2015 til oktober 2016 ledet han regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft, og han er medlem av klima- og miljøministerens klimaråd. I 2013 ble han valgt som medlem i Strategirådet for Statens pensjonsfond utland. Fra 2001 til 2012 var han rådsmedlem i WBCSD, og var Co-Chair for prosjektet Vision 2050.

Kreutzer er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole.

Liv Freihow. Foto.

Liv Freihow

Direktør næringspolitikk IKT Norge

Liv Freihow er direktør for næringspolitikk, og har vært ansatt i IKT-Norge siden 2004. Hun jobber med rammebetingelser for IT-næringen, med mål om å bidra til aksellerert vekst og konkurransekraft for tech-selskaper. Hennes hovedområder er å få IT opp som prioritert satsingsområde i næringspolitikken, og å hindre at det offentlige konkurrerer med næringslivet om utvikling av IT-løsninger og å fjerne hindre for digital verdiskaping. I tillegg har hun en dedikert satsing for bedrifter som jobber med teknologi for bank/finansbransjen (FinTech). Liv har en MA fra London School of Economics og en MSc fra University of Southern California.

Co-Founder & Chief Evangelist Setu

Nikhil Kumar

Co-Founder & Chief Evangelist Setu

Nikhil Kumar is the Co-Founder & Chief Evangelist Setu - An API infrastructure company for financial services. Before this, Nikhil was a full time fellow at iSPIRT Foundation until July 2018. As the Head of Developer Ecosystem for IndiaStack, he worked with banks, startups, developers to help them build financial services using eKYC, eSign, UPI, BBPS, GSTN and other public digital platforms in India. He worked actively with NPCI to build the ecosystem for UPI & led the team which built
BHIM. Previously, Nikhil worked at strategic roles at Tally, Intuit & Exotel forging partnerships across various segments. He was also the Co-Founder of Voyce, a B2B start-up acquired by Exotel in 2015. Nikhil has represented IndiaStack in over 150+ events across the world and also serves as an advisor on digital payments to the World Bank and BMGF.


Foto: Peder Østbye

Peder Østbye

Spesialrådgiver, Norges Bank

Peder Østbye er spesialrådgiver i enhet for finansiell infrastruktur i Norges Bank, der han blant annet vurderer betydningen av nye aktører og teknologi i enhetens arbeid med tilsyn og overvåkning. Peder er også involvert i bankens utredning av digitale sentralbankpenger, og har skrevet artikler om juridiske spørsmål ved kryptovalutaer. Før Peder ble ansatt i Norges Bank har han jobbet i konkurransemyndighetene og som advokat.

Tom Staavi. Foto.

Tom Staavi

Informasjonsdirektør Finans Norge

Tom Staavi er informasjonsdirektør i Finans Norge. Staavi var sentral i utgivelsen av Dine Penger fra 1991 til 2013, og blant annet ansvarlig redaktør i magasinet i mange år. Fra 2013-2015 var han økonomikommentator i VG. Staavi er utdannet diplomøkonom fra BI.

Kontaktperson

 • Hanne Berntsen

  Konsulent, Finans Norge

  23 28 42 17

  Send e-post

 • Leif Osland

  Direktør, Finans Norge

  23 28 42 52

  Send e-post