Kristin Skogen Lund

Gå til hovedinnhold
Foto: Kristin Skogen Lund

Kristin Skogen Lund

Adm. direktør i Schibsted

Kristin Skogen Lund er konsernsjef i Schibsted. Hun har tidligere vært administrerende direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), administrerende direktør i Aftenposten 2007–2010, konserndirektør i Telenor 2010–2012 og visepresident og president i NHO.  Skogen Lund har tidligere hatt lederstillinger i Unilever og Coca-Cola og vært ansvarlig redaktør i nettportalen Scandinavia Online, der hun var administrerende direktør 1998–2002. Deretter var hun konsernsjef i bildebyrået Scanpix Scandinavia (2002–2004).

 

Skogen Lund har en bachelorgrad ved Universitetet i Oregon i Eugene i USA og en mastergrad (MBA) ved INSEAD i Fontainebleau i Frankrike.

Skogen Lund har hatt verv som styreleder i både Telenor Norge, Telenor Sverige, Telenor Danmark, Telenor Broadcast, Telenor Media & Content Services og Comoyo AS - selskaper med mer enn 11 000 ansatte. Hun var styremedlem i Ericsson AB fra 2013 til 2018. Hun er tidligere styremedlem i stiftelsen Det Norske Kammerorkester og Orkla, Aftonbladet AB Sverige, allmennaksjeselskapene Nordic Semiconductor, Umoe AS og Sparebank 1 Oslo. Hun er også rådsmedlem i tankesmien Civita, og fra 2016 styreleder i Oslo Filharmonien. Siden 2015 har Skogen Lund vært medlem av eksekutivkomiteen i Trilateral Commission.

 

Skogen Lund ble av Kapital kåret til Norges mektigste kvinne i 2011 og 2012. Hun har markert seg som svært engasjert for å få flere kvinner med i et mannsdominert næringsliv - blant annet med krav om utvidet fedrekvote. I 2019 ble Lund utnevnt til ridder av den franske Æreslegionen.