Du møter bl.a.

Gå til hovedinnhold
oktober

Boligkonferansen 2020

Tid: 13. oktober 2020, kl. 09.00 til 15.30
Sted: Hotell Bristol, Oslo samt via live-stream
Deltakeravgift: Fysisk billett: 2700 kr/ Digital billett: 2200 kr.

Årets boligkonferanse er nå vel over. Tusen takk til alle som deltok!

Presentasjoner som ble vist under konferansen er nå delt under fanen Presentasjoner.Du møter bl.a.

Foto: Fotograf Sturlason/Utenriksdepartementet

Nikolai Astrup

Kommunal- og moderniseringsminister.

Nikolai Astrup ble utnevnt til kommunalminister i januar 2020. I perioden januar 2019 til januar 2020 var han digitalminister. Han er medlem av FNs generalsekretærs høynivåpanel for digitalt samarbeid. Fra januar 2018 til januar 2019 var Astrup utviklingsminister. Nikolai Astrup er utdannet statsviter, med bachelorgrad i internasjonal politikk fra 2000 og mastergrad i europeisk politikk og styring fra 2005, begge fra London School of Economics and Political Science. Han har vært innvalgt på Stortinget fra 2009 og var leder i Oslo Høyre fra 2012 til 2018. På Stortinget har Astrup vært medlem i energi- og miljøkomiteen, transport- og kommunikasjonskomiteen og Finanskomiteen. Astrup var ansvarlig redaktør i tidsskriftet Minerva 2001–2008.

 

Foto: Baltzersen

Morten Baltzersen

Finanstilsynsdirektør

Morten Baltzersen har vært finanstilsynsdirektør siden 2011. Baltzersen har jobbet flere år i Finansdepartementet. Han ledet Bank- og Kredittseksjonen i Økonomiavdelingen og arbeidet i Skatteøkonomisk avdeling. Fra 1994 jobbet han som spesialråd til Norges delegasjon til EU i Brüssel. I perioden 2000-2002 var han fagdirektør og leder av Markedsoperasjonsavdelingen i Norges Bank. Han gikk deretter til stillingen som ekspedisjonssjef i Finansdepartementets finansavdeling. Baltzersen er utdannet samfunnsøkonom ved Universitetet i Oslo.

Idar Kreutzer. Foto.

Idar Kreutzer

Adm. direktør Finans Norge

Idar Kreutzer er adm. direktør i Finans Norge. Han var konsernsjef i Storebrand fra 2000 til 2012. Kreutzer er styreleder i Posten Norge, Flyktninghjelpen og Aschehoug Forlag.  I juni 2015 ble han utnevnt i regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft, og han er medlem av Klima- og miljøministerens klimaråd. I 2013 ble han valgt som medlem i Strategirådet for Statens pensjonsfond utland. Fra 2001 til 2012 var han rådsmedlem i WBCSD, og var Co-Chair for prosjektet Vision 2050. Han er videre styremedlem ved Universitetet i Oslo, og medlem i Norges Handelshøyskoles Advisory Board. Kreutzer er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole.

Henning Lauridsen

Henning Lauridsen

Adm. direktør Eiendom Norge

Henning Lauridsen har bred erfaring fra eiendomssektoren gjennom mange år i ulike faglige- og lederstillinger i Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL). Lauridsen er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo, og har de siste årene har hatt stillingen som direktør for interessepolitikk og jus i NBBL. Han har blant annet ledet NBBLs Advokatkontor, samt hatt ansvar for NBBLs politiske arbeid.

Grethe Wittenberg Meier. Foto.

Grethe Wittenberg Meier

Adm. direktør Privatmegleren

Grethe Wittenberg Meier er administrerende direktør for Privatmegleren og har vært det siden 2013. Hun er tidligere administrerende direktør for Terra Eiendomsmegling. Meier har sittet i styret i Eiendom Norge siden 2012, og innehar nå vervet som nestleder. Meier har også tidligere vært administrerende direktør i SATS, Spenst og Vita AS.         

Foto: Rasmus Reinvang

Rasmus Reinvang

Byrådssekretær for byutvikling Oslo kommune (MDG)

Rasmus Raabo Reinvang er bydelspolitiker for Miljøpartiet De Grønne i bydel Grünerløkka i Oslo. Han ble valgt inn i bydelsutvalget i 2015, og er leder av bydel Grünerløkkas byutviklingskomité. Siden 2015 har han vært byrådssekretær for byutvikling for Hanna E. Marcussen (MDG), i Oslo-byrådet til Raymond Johansen. Reinvang er utdannet med magistergrad i kulturstudier ved Universitetet i Oslo, med spesialisering i sørasiatisk kultur og religion. Han har undervist i indisk kulturhistorie ved Københavns Universitet (1997-1999) og i Scandinavian Studies ved Universitetet i Gdańsk (2000-2001) i Polen. Reinvang er religionshistoriker og medforfatter til flere bøker, bl.a. Logos og Dharma: Religioner, livssyn og etikk. Reinvang arbeidet tidligere i den internasjonale miljøvernorganisasjonen WWF, (2003-2010) i WWF-Norge og som seniorrådgiver i klimaavdelingen i WWF China i Beijing (2008-2010). I WWF-Norge arbeidet han med EU-politikk, naturvernprosjekter i Øst-Europa, og grønt næringsliv. Reinvang var i en periode leder for landmiljøavdelingen. Han var leder for Sustainability Services og seniorkonsulent i Econ Pöyry fra 2010 til 2012. Han var partner i konsulentfirmaet Vista Analyse i perioden 2012-2015, hvor han jobbet med analyser knyttet til miljø, klima og bærekraftig utvikling, grønn byutvikling, bistandsprosjekter samt evalueringer av offentlige programmer og tiltak.

Kari Due-Andresen.Foto.

Kari Due-Andresen

Sjeføkonom i Handelsbanken

Kari har jobbet i Handelsbanken siden 2011. Hun har tidligere vært seniorrådgiver i Norges Bank innen makroøkonomisk og pengepolitisk analyse hvor hun blant annet har jobbet med Norges Banks modell for norsk økonomi og rentesetting. Hun har også erfaring som finansanalytiker i DNB Markets og forskningsassistent ved Økonomisk Institutt ved Universitet i Oslo (UiO). Hun har mastergrad i samfunnsøkonomi fra UiO og siviløkonomstudiet ved Norges Handelshøyskole (NHH).

Nejra Macic. Foto.

Nejra Macic

Markedsanalytiker og makroøkonom Prognosesenteret

Nejra Macic er markedsanalytiker og makroøkonom for Prognosesenteret. Hun arbeider med analyser av bygge- og anleggsmarkedene samt makroøkonomiske vurderinger. Hun han har jobbet for Prognosesenteret siden august 2014. Nejra er utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo.

Christian Vammervold Dreyer

Christian Vammervold Dreyer

Kommunikasjonsdirektør Fredensborg

Christian Vammervold Dreyer er kommunikasjonsdirektør i eiendomsselskapet Fredensborg. Han har tidligere lang erfaring som administrerende direktør i Eiendom Norge. Dreyer satt i styret i Norges Eiendomsmeglerforbund fra 2004-2012, de siste fire årene som styreleder. Fra 2007-2012 var Dreyer administrerende direktør i Eie Eiendomsmegling.  Han har siden 1996 jobbet aktivt i eiendomsmeglingsbransjen som eiendomsmegler, eier og kjededrift. Dreyer er utdannet ved Handelshøyskolen BI.

Daniel K. Siraj

Daniel K. Siraj

Konsernsjef OBOS

Daniel K. Siraj er konsernsjef i OBOS.  Han har arbeidet i OBOS siden 2004, bl.a. tidligere som visekonsernsjef og divisjonsdirektør med ansvar for boligutvikling. Han er utdannet jurist ved Universitetet i Oslo. Siraj var politisk aktiv for Krf fra 1998-2007.

Foto: Hannah Gitmark

Hannah Gitmark

Fagsjef Tankesmien Agenda

Hannah Gitmark er fagsjef i Tankesmien Agenda. Hun har tidligere jobbet som politisk journalist i Dagsavisen, journalist i Oppland Arbeiderblad og som praktikant ved den norske EU-ambassaden. Hannah har en bachelor i statsvitenskap fra NTNU og Universitetet i Buenos Aires.

Foto: Jørgen Vik

Jørgen Vik

Ordfører Lillestrøm kommune

Jørgen Vik (Ap) er ordfører i Lillestrøm kommune. Fram til han ble valgt som ordfører var han leder for organisasjonsutvikling og endringsledelse ved Institutt for energiteknikk. Han er utdannet cand. theol ved Universitetet i Oslo.

Christian Frengstad Bjerknes er sjeføkonom i NBBL, tidligere seniorrådgiver. 
Før det arbeidet han bl.a. i SpareBank 1 markets som økonom og finansanalyst. Bjerknes har en master i finans fra NHH.

Foto: Grete Aspelund

Grete Aspelund

Adm. direktør Sweco Norge

Grete Aspelund har vært adm. direktør i Sweco Norge siden 2016. Hun har tidligere bl.a. vært konsernsjef i Nemko AS og adm. direktør for Rambøll Management. Hun har lang erfaring innenfor organisasjons- og lederutvikling fra både privat og offentlig sektor.

Foto: Geir Olsen

Geir Olsen

Statssekretær i Finansdepartementet

Geir Olsen tiltrådte som statssekretær i Finansdepartementet 17. januar 2018. Han har tidligere bl.a. vært politisk seniorrådgiver i Venstre.

Randi Marjamaa

Randi Marjamaa

Leder av Personal Banking Nordea i Norge

Randi Marjamaa har mer enn 15 års erfaring innenfor Nordea, og er i dag leder av Personal Banking og Country Senior Executive for Nordea i Norge. Hun har tidligere vært administrerende direktør i Nordea Liv, nestleder for Personal Banking i Norge og regionsjef i Personal Banking.

Baard Schumann

Baard Schumann

Leder Nordr Eiendom

Baard Schumann har nettopp ledet oppkjøpet av Veidekke Eiendom i Norge og Sverige og vil lede det nye selskapet som skal hete Nordr Eiendom. Før dette ledet han Selvaag Bolig ASA i 10 år. Schumann har også vært styreleder for bransjeorganisasjonen Boligprodusentenes forening i en årrekke. 

Foto: Inger Lise Blyverket

Inger Lise Blyverket

Direktør Forbrukerrådet

Inger Lise Blyverket er direktør i Forbrukerrådet. Hun har tidligere arbeidet som direktør for politikk og tariff i Virke. Hun har videre erfaring fra Utdanningsforbundet og som adjunkt i ungdomsskolen.

Anders Lund. Foto.

Anders Lund

Analysedirektør, Eiendomsverdi

Anders Lund har snart 10 års erfaring med boligrelatert analysearbeid. I Eiendomsverdi har han ansvaret for selskapets bankkunder. Videre sitter han i Executive Committee i European AVM alliance (EAA). EAA promoterer bruk av Automatiserte verdimodeller mot ratingbyråer og investorer. Anders har også vært sentral i utformingen av Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk, landets ledende boligprisstatistikk. Før han kom til Eiendomsverdi var han risk manager i Valueguard, et selskap som driver med bolig- derivater og prisforsikring.

Erik Johansen. Foto.

Erik Johansen

Direktør bank og kapitalmarked, Finans Norge

Erik Johansen er direktør for bank og kapitalmarked i Finans Norge. Han er utdannet Cand oecon ved Universitetet i Oslo og har tatt sjefskurset ved Forsvarets Høyskole. Han har tidligere vært leder av økonomisk politisk avdeling i Sparebankforeningen og har også erfaring fra Nærings- og Handelsdepartementet og Finanstilsynet. 

Kontaktperson

  • Erik Lundesgaard

    Sjef for kommunikasjon og politikk

    95 88 19 87

    Send e-post

Finans Norge arrangementer

Se alle arrangementer