Velkommen!

Gå til hovedinnhold

Velkommen!

Nytt møte mellom teknologi, penger og mennesker. 12 februar 2019 inviterer Finans Norge og IKT-Norge de skarpeste utfordrerne, de mest brennende engasjerte bankene, og de mest ambisiøse tech-hodene til å presentere fremtidens banktjenester.

Om programmet

Finansforetak og finansteknologi i Norge rigger seg for å ta plass i den globale fintech-sfæren. Norske tjenester må bli internasjonale, mens globale fintech-giganter lanseres i Norge. I denne orkanen av innovasjon må myndighetene både gi gass og bremse samtidig på reguleringssiden.

Vi går i dybden på teknologien og konkurransen i markedet. Hvor omfattende digitaliseres det i bankene? Hvilken posisjon får plattformene i Norge i 2019? Er roboter skarpere pengeforvaltere enn mennesker? Hvordan vil samspillet mellom den etablerte finansnæringen og nye fintech-aktører utvikle seg, og hvor langt har vi kommet innen insurtech? Disse og mange andre spørsmål håper vi vil bli besvaret under dagen. 

Parallelle sesjoner

Programmet inneholder også i år flere parallelle sesjoner, og du kan allerede nå fundere litt på hvilke sesjoner du ønsker å delta på under årets konferanse:

Fremtidens Bank

Sal 1, kl. 13.00 – 14.05

"Alle" snakker om teknologirevolusjonen i bankverden, den heldigitale banken og finansinstitusjoner som de nye tech-gigantene. Hva er hype og hva er sant? Vi hører det siste om bankenes innovasjonsferd fra Nordea-sjef John Sætre, og lar fintech-orakel Christoffer Hernæs grille sine egne bransjekolleger om hvor digitale bankene egentlig er i 2019.

Investeringer og teknologi

Sal 2, kl. 13.00 – 14.05

Fintech har seilt frem som en yndling blant venture kapitalister og andre investorer de senere år. Samtidig har tilgangen til vekstkapital vært krevende for tech bedrifter i Norge. Hvordan er fintech-appetitten i investormiljøer ved inngangen til 2019? Vi undersøker også investeringer med teknologi. Roboter, AI og algoritmer – hvilken effekt har teknologien på avkastning og kostnader i fondsforvaltning?

Fintech-glasskulen

Sal 1, kl. 14.25 – 15.30

Å spå teknologitrender er noe av det mer risikable man kan gjøre. Hvor langt har forskning og implementering av AI kommet? Hva er realistisk og hva er bare hype? Hvilke andre teknologitrender vil snu opp ned på bank og finans? Vi har invitert Norges ledende AI-eksperter og tech-nerder til å se inn i glasskulen med oss.

Insurtech

Sal 2, kl. 14.25 – 15.30

Teknologi- og innovasjonsbølgen har truffet forsikringsbransjen for fullt. Store, etablerte forsikringskonsern møter konkurranse fra startups, og teknologi gjør sitt inntog i hele verdikjeden – fra kundeopplevelse, til risikoanalyser og kjernesystemer. Du møter både tradisjonelle forsikringsaktører og tech-startups på scenen på FutureBank.

Hør hva Liv Freihow, IKT- Norge og Jan Digranes, Finans Norge har å si om årets spennende program i denne videon:

 

Futurebank 2019 er et samarbeid mellom Finans Norge og IKT-Norge.