Foredragsholdere

Gå til hovedinnhold
november

Betalingsformidlingskonferansen 2019

Tid: 14. november kl. 10.00 til 15. november kl. 14.00
Sted: Quality Hotel Expo, Snarøyveien 20, Fornebu

 

Betalingsformidlingskonferansen 2019 er nå vel over, tusen takk til alle som deltok! Neste års konferanse vil gå av stabelen 4.-5. november 2020. Sett gjerne av datoen allerede nå. 

 

Foredragsholdere

Jon Nicolaisen. Foto.

Jon Nicolaisen

Visesentralbanksjef

Jon Nicolaisen tiltrådte som visesentralbanksjef i Norges Bank 1. april 2014 for et tidsrom av inntil 6 år. Han er første nestleder i hovedstyret i Norges Bank. Nicolaisen følger opp sentralbankvirksomheten, med særlig ansvar for bankens arbeid knyttet til finansiell stabilitet. Han har med unntak av noen års permisjon jobbet i Norges Bank siden 1995. Han har bl.a. vært direktør for stabsfunksjoner og direktør for Norges Banks pengepolitikk. Nicolaisen var før 1995 bl.a. i forskjellige stillinger i Finansdepartementet og OECD i Paris.

Idar Kreutzer. Foto.

Idar Kreutzer

Adm. direktør, Finans Norge

Idar Kreutzer er adm. direktør i Finans Norge. Han var konsernsjef i Storebrand fra 2000 til 2012. Kreutzer er styreleder i Posten Norge og Aschehoug Forlag.  I juni 2015 ble han utnevnt i regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft, og han er medlem av Klima- og miljøministerens klimaråd. I 2013 ble han valgt som medlem i Strategirådet for Statens pensjonsfond utland. Fra 2001 til 2012 var han rådsmedlem i WBCSD, og var Co-Chair for prosjektet Vision 2050. Han er videre styremedlem ved Universitetet i Oslo, og medlem i Norges Handelshøyskoles Advisory Board. Kreutzer er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole.

Foto: Rikard Westman

Andreas Ekström

Journalist, forfatter og foreleser

Andreas Ekström er kulturjournalist i Sydsvenskan i Malmö-Lund, og er to ganger blitt nominert til Sveriges beste foredragsholder. I 2018 vant han prisen  "Årets talare" i Sverige. Han har holdt mange hundre foredrag, forfatterbesøk og seminarer om den digitale revolusjonen, og er verdsatt for sin pedagogiske tilnærming for å få publikum til å revurdere sin adferd på nett. Andreas Ekström har jobbet i rundt 20 land og nådd et internasjonalt publikum gjennom TED.com, hvor et av hans foredrag har blitt vist nesten 1,5 millioner ganger. Hans foredrag «Syv måter å eie verden” er en revolusjonerende samtidsanalyse og en appell for digital demokratisering.

Foto: Olga Troshkova

Olga Troshkova

Nordic Financial CERT

Olga Troshkova er Relationship Manager and Security Analyst at Nordic Financial CERT.  Hun har tidligere erfaring fra Uptimize, Ernst & Young, NTNU, Det norske Veritas, Swedish Institute of Computer Science og Universitetet i Oslo.

Foto: Lars Sjögren

Lars Sjögren

Chief Executive Officer at P27

CEO, P27 Nordic Payment Platform. Joined the company in January 2019 as Chief Executive Officer. Before joining P27, worked in the financial services industry for over twenty-five years and most recently COO Banking Nordic at Danske Bank. Other former positions include Global Head of Transaction Banking, Head of Global Business Development, Business Banking and Deputy CEO Danske Bank Sweden. He also served as Board member of Bankgirot (Swedish clearing house for payments) in 2017-2018. Holds an Executive MBA degree from Stockholm School of Economics and a degree in Business Administration from Linköpings Universitet.

Foto: Henry Ohlsson

Henry Ohlsson

Vice riksbankschef

Henry Ohlsson tiltrådte som vice riksbanksjef i januari 2015 med en mandatperiod på sex år. Ohlsson er professor i nasjonaløkonomi ved Uppsala universitet, og har tidligere vært medlem i svenske Arbetsförmedlingens styre og ordfører i Industriens økonomiske råd.

Foto: Marc Niederkorn

Marc Niederkorn

Partner, McKinsey & Company

Marc Niederkorn is a Partner in the Luxembourg office of McKinsey & Company. He leads the firm’s EMEA Payments Practice and works extensively with a diverse set of financial services, non-financial and technology firms on a broad array of strategic, operations and organizational issues. Marc is one of McKinsey's experts on payments processing, lean operations, and bank-wide payments.

Marc is a regular contributor to the "McKinsey on Payments" publication and speaker at leading industry conferences. Before joining McKinsey in 1995, Marc has worked as a business analyst with Mercer Management Consulting in Paris, London and Washington and as associate in the FIG M&A group of Morgan Stanley in London.

Marc holds a BA from HEC Paris (1990, Dean’s list) and a MBA from Stanford (1995, R.J. Miller Scholar)

Foto: Børset

Berit Børset

Divisjonsdirektør i DNB IT

Berit Børset er leder for IT-sikkerhetsarbeidet i DNB. Hun er videre styreleder i FinansCERT og medlem i Finans Norges fagutvalg kriminalitet bank.  Hun har tidligere jobbet 20 år i politiet blant annet som politiinspektør i Økokrim og Kripos. Hun jobbet i tre år med sikkerhetsspørsmål i Næringslivets Sikkerhetsråd. Berit Børset er utdannet IT ingeniør, politi og har en master i ledelse fra BI.

 

Foto: Lars Sørgard, E24

Lars Sørgard

Direktør i Konkurransetilsynet

Lars Sørgard er direktør i Konkurransetilsynet, en åremålsstilling på 6 år som han tiltrådte i 2016. Sørgard har bakgrunn som professor ved NHH. Han har fagleg spisskompetanse innanfor konkurransepolitikk og har vore svært aktiv innan både undervisning og forsking. Sørgard har vore ein sentral person i å utvikle det sterke fagmiljøet innan konkurransefeltet, og har mellom anna vore sentral i oppbygginga av BECCLE (Bergen Center for Competition Law and Economics). Lars Sørgard har leiarerfaring frå NHH-miljøet, mellom anna som forskingssjef ved SNF (Samfunns- og næringslivsforsking) der han også har vore styreleiar.

Foto: Brosstad

Christian Brosstad

Kommunikasjonsdirektør i Atea

Christian Brosstad ble i 2018 ansatt som ny kommunikasjonsdirektør i Atea. Han har tidligere vært direktør for kommunikasjon og digital utvikling i Forbrukerrådet og kommunikasjonsdirektør i SpareBank 1 Gruppen.  Brosstad ble kåret til  «Årets digitale leder» på Kommunikatøren 2016. Han ble også kåret til beste foredragsholder på INMAs «8 Minutes of Digital Marketing i 2017», og stakk av med prisen «Årets ildssjel» på Social Media Days i 2014. Brosstad har en bachelor i PR og samfunnskontakt fra Handelshøyskolen BI og en Master of Management i påvirkningsledelse, informasjonsledelse og kommunikasjon i organisasjoner fra samme studiested.

Foto: Frode Åsheim

Frode Åsheim

CEO Nets Branch Norway

Frode Åsheim leder et av de tre forretningsområdene i Nets: Corporate  Nets Branch Norway representerer en signifikant del av Nets og danner grunnlaget for forretning og samfunnskritisk infrastruktur for hele det norske betalingssamfunnet. Corporate Services leverer bl.a. tjenestene eFaktura, AvtaleGiro og OCR i Norge og Betalingsservice i Danmark, samt clearing til kunder i flere europeiske land. Området dekker også ID-løsninger som BankID i Norge og NemID i Danmark.
Frode er medlem av Nets Executive Committee og er styreleder i Nets Norge Infrastruktur. Han har vært ansatt i Nets siden 2006 og har hovedfag i arbeids- og organisasjonssosiologi fra Universitetet i Oslo.

Foto: Dag-Inge Flatraaker

Dag-Inge Flatraaker

Senior Vice President DNB Bank

Dag-Inge er styreleder for SWIFT i Norge og har også andre sentrale roller i Norge og internasjonalt. Herunder bl.a styremedlem i European Payments Council (EPC), og leder av EPC’s arbeidgruppe for Mobile Payments. Han er også leder av  arbeidsgruppen som Euro Retail Payments Board har nedsatt for å fremme kontobasert Instant Payments på tvers i Europa for ulike bruksområder (p2p, e&m commerce, in-store payments mv).

Olav Johannessen

Olav Johannessen

Finanstilsynet

Olav Johannessen leder Finanstilsynets seksjon for tilsyn med IT og betalingstjenester. Olav har vært i tilsynet siden oktober 2013. Han har tidligere nær 30 års mangeartet erfaring fra bank og finans, bl.a innen betalingsformidling, IT og regnskap. Olav er utdannet økonom ved Handelsakademiet.

Foto: Rune Garborg

Rune Garborg

Vipps-sjef

Rune Garborg har lang fartstid fra DNB og DNB Eiendom, og er nå sjef for Vipps – Norges mest populære betalingsapp. I 2015 ble Vipps lansert som en betalingsapp av finanskonsernet DNB, med Rune Garborg etter hvert som Vipps-ansvarlig. Betalingsappen har i dag mer enn 2,8 millioner brukere, og «å Vippse» har blitt en del av dagligtalen. I 2017 ble Vipps etablert som et eget selskap og skilt ut som et eget AS med egen ledelse. Vipps-ledelsen med Rune Garborg i spissen har nå fått størsteparten av det norske bankmarkedet til å samle seg om Vipps som betalingsløsning, og det er bl.a. veien videre som han vil fortelle om denne dagen.

Foto: Espen Myklebust

Espen Myklebust

Community Manager, Revolut

Espen Myklebust er en fintech-elsker, medgründer av selskapet Testr Medical som hadde som mål å takle den globale helseepidemien, diabetes, og nå Community Manager i den ledende utfordrerbanken, Revolut. Fintech-enhjørningen Revolut blir sagt å være et av de raskest voksende teknologiselskapene i verden, og har kalt de norske konkurrentene «skammelig utdaterte og gammeldagse». Myklebust har en bachelor i økonomi og ledelse fra USN, samt Master of Science, international business fra Hult international Business School.

Foto: Finn Myrstad

Finn Myrstad

Fagdirektør Forbrukerrådet

Finn Lützow-Holm Myrstad er fagdirektør for digitale tjenester og energi i Forbrukerrådet, hvor han arbeider med personvern, IKT-sikkerhet, nettnøytralitet og konkurranse. Han leder også digitalkomiteen i det transatlantiske forbrukernettverket, TACD, med 80 medlemsorganisasjoner fra begge sider av Atlanteren. Arbeidet har blant annet involvert analyser av apper og internettilkoblede dingser, som har ført til flere klager til Forbrukertilsynet og Datatilsynet. Myrstad har holdt foredrag på Harvard, Princeton, teknologikonferansen SXSW, G20, Europaparlamentet og sist på TED-scenen i New York.

Myrstad har tidligere jobbet som spesialrådgiver i Statnett, seniorkonsulent og assisterende daglig leder i rådgivningselskapet Brusselkontoret og har fartstid fra blant annet Utenriksdepartementet og som leder av Europeisk Ungdom. Myrstad har en mastergrad i europeisk politikk fra LSE og en mastergrad i administrasjon og ledelse (EMBA) fra Hult International Business School.

Foto: Kristian Bjørseth

Kristian Bjørseth

Head of ID & Payments Coop Norge

Kristian Bjørseth har ledet ID og betalingsformidlingsområdet i Coop Norge siden 2017. Han har tidligere vært salgsdirektør I SpareBank1 Mobilbetaling. Han har lang erfaring fra Evry og Nets i ulike roller. Bjørseth er utdannet siviløkonom.

Bilde: Hanna Johansson

Hanna Johansson

Community Manager Nordics, Revolut

Established in 2015 Revolut has seen lightning fast success and become an icon for challenger banks everywhere. Currently they have over 7 million customers and are one of the highest valued Fintech companies in the world. The company believes they have been able to build success quickly by providing exceptional user experiences such as easy international money transfers and instant global spending. Hanna Johansson was the first employee in the Swedish market which have grown with over 200% more users since she started in February 2019. In this session, Hanna will talk about how Revolut has disrupted the financial industry & grown from 0 - 7 million users in 4 years.

Christoffer Hernæs. Foto.

Christoffer Hernæs

Leder for innovasjon og utvikling i Sbanken

Før Christoffer gikk inn i finansbransjen, jobbet han med management consulting. Han har en mastergrad i innovasjon og entreprenørskap fra Universitetet i Oslo, i tillegg til en bachelor i informatikk. Hernæs regnes som en internasjonalt anerkjent ekspert på fintech og digitalisering, og ble i 2015 og 2016 kåret til en av Norges fremste unge ledertalenter. Tidligere har Hernæs jobbet som direktør for strategi og innovasjon i SpareBank 1. Nå er han Chief Digital Officer i Sbanken, hvor han har ansvar for forretningsutvikling, innovasjon og IT. 

Foto: Lasse Meholm

Lasse Meholm

Daglig leder Finansit AS

Lasse Meholm har arbeidet med datasystemer siden 1983, først som programmerer i en av Norges største bedrifter, deretter PWC, og deretter som gründer i egne bedrifter. Etter 1990 har det meste dreid seg om datasystemer til banker, forsikringsselskaper, formuesforvaltning, finansielle porteføljer og børs. Han startet og var daglig leder i selskapene Tazett og Financecube i perioden 1990-2013. Meholm var ansatt i Nordea Bank, Group IT/Infrastructure & Operation fra 2014-2017. Han var videre ansatt i DNB fra 2017 til sommeren 2019.

Eivind Gjemdal. Foto.

Eivind Gjemdal

Daglig leder Bits

Eivind Gjemdal er daglig leder i Bits som er et heleid datterselskap av Finans Norge. Bits har som formål å styrke og sikre en effektiv betalingsformidling og betalingsinfrastruktur i Norge. Eivind Gjemdal var tidligere ansvarlig for IT-området i SpareBank 1, der han har jobbet fra 2002 til 2016. Før ansettelsen i SpareBank 1 var Eivind 16 år i Accenture, blant annet som internasjonal partner. Eivind er utdannet siviløkonom fra NHH og har hatt ulike styre/tillitsverv innenfor norsk betalingsformidling og IT-selskaper.

Jan Digranes. Foto.

Jan Digranes

Direktør, Finans Norge

Jan Digranes er direktør for prosessområde betalingsformidling, digitalisering og sikringsordninger i Finans Norge. Han er stedfortredende forretningsfører i Bankenes Sikringsfond. Han har tidligere arbeidet i Sparebankforeningen, Statistisk sentralbyrå og Forsvaret. Jan er utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo. Deler av utdannelsen er tatt ved Universitetet i Bergen. 

Kontaktperson

  • Inger Lise Prebensen

    Seniorkonsulent

    23 28 43 65

    Send e-post

Finans Norge arrangementer

Se alle arrangementer