Foredragsholdere

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
august

Skolekonferansen 2018

Tid: 22. august kl. 09.30-15.00
Sted: Bjørvika konferansesenter, Dronning Eufemias gate 6, Oslo

Deltakeravgiften er kr. 1500

Konferanseprogrammet

Foredragsholdere

Jan Tore Sanner

Jan Tore Sanner

Kunnskaps- og integreringsminister

Jan Tore Sanner, kunnskaps- og integreringsminister. Sanner har vært nestleder i Høyre siden 2004 og innvalgt på Stortinget fra Akershus siden 1993. Fra 2013 til 2018 var han kommunal- og moderniseringsminister.

Idar Kreutzer. Foto.

Idar Kreutzer

Adm. direktør Finans Norge

Idar Kreutzer er adm. direktør i Finans Norge. Han var konsernsjef i Storebrand fra 2000 til 2012. Kreutzer er styreleder i Posten Norge og Aschehoug Forlag.  I desember 2017 fikk han i oppdrag av Nordisk Ministerråd å lede arbeidet med en utredning om tilgangen på risikokapital for bedrifter i oppstartsfasen i Norden. I juni 2015 ble han utnevnt i regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft, og han er medlem av Klima- og miljøministerens klimaråd. I 2013 ble han valgt som medlem i Strategirådet for Statens pensjonsfond utland. Fra 2001 til 2012 var han rådsmedlem i WBCSD, og var Co-Chair for prosjektet Vision 2050. Han er videre styremedlem ved Universitetet i Oslo, og medlem i Norges Handelshøyskoles Advisory Board. Kreutzer er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole.

Grete Ingeborg Nykkelmo

Administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge

Grete Ingeborg Nykkelmo, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap (UE) Norge. Nykkelmo er oppvokst i Selbu i Trøndelag, og var i mange år toppidrettsutøver i langrenn og skiskyting. Hun har tidligere arbeidet som markedssjef i Statkraft Nykkelmo har de siste fem årene jobbet som kommunikasjonsdirektør i Veidekke.

Kristin Skogen Lund

Kristin Skogen Lund

Administrerende direktør i Næringslivets hovedorganisasjon (NHO)

Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO). Skogen Lund har tidligere vært administrerende direktør i Aftenposten 2007–2010, konserndirektør i Telenor 2010–2012 og visepresident og president i NHO.

Foto: Vibeke Hammer Madsen

Vibeke Hammer Madsen

Administrerende direktør i hovedorganisasjonen Virke

Vibeke Hammer Madsen, administrerende direktør i Hovedorganisasjonen Virke. Madsen kom til Virke 2002 fra PA Consulting Group. Før dette har Madsen bl.a. vært direktør i Statoil Marketing samt Organisasjons- og personalsjef i Kommunenes Sentralforbund (KS). 

Jan Erik Fåne

Jan Erik Fåne

Direktør for Kommunikasjon og samfunn i Finans Norge

Jan Erik Fåne har 20 års erfaring som rådgiver innen samfunnskontakt og kommunikasjon, og kommer fra stilling som Managing Partner i Kreab Gavin Anderson. Fåne har tidligere vært stortingsrepresentant og har bl.a. sittet i finanskomiteen.

Foto: Patrik Hernwall

Patrik Hernwall

Universitetslektor ved Institutt for data- og systemvitenskap, Stockholms universitet.

Patrik Hernwall, Universitetslektor ved Institutt for data- og systemvitenskap, Stockholms universitet. Hernwall har ledet flere forskningsprosjekter, der man har sett nærmere på forholdene for barn i et moderne mediamettet samfunn.

Foto:Ann Håkonsen

Ann Håkonsen

Kommunikasjonssjef i Finans Norge

Ann Håkonsen er kommunikasjonssjef i Finans Norge med over 25 års erfaring med kommunikasjon av bank og forsikringstemaer. Hun har særlig ansvar for spørreundersøkelsene: Dagligbankundersøkelsen, Forventningsbarometeret og Husholdningsundersøkelsen. En viktig del av hennes jobb er å spre informasjon om de sakene Finans Norge jobber med på vegne av medlemmene, blant annet betydningen av kunnskap om personlig økonomi blant de unge.

Anne Engh:foto

Anne Engh

Rådgiver ved flyktningkontoret i Bærum

Anne Engh er utdannet sosialantropolog fra Universitetet i Oslo og arbeider i dag som rådgiver på flyktningkontoret i Bærum, der hun for tiden jobber med å søke ekstratilskudd fra Imdi, i tillegg til å holde kurs for helt nyankomne flyktninger. Hun har tidligere erfaring med bl.a. arbeid i NAV, og fra attføringsbedrifter som Ilas og Mølla samt fra Kulturhistorisk Museum.

Hanan Abdelrahman:foto

Hanan Mohamed Abdelrahman

Mattelærer, gründer og forfatter

Hanan M. Abdelrahman er lektor ved Lofsrud ungdomsskole i Oslo. Hun har mange års erfaring som lærer, og jobber målrettet med tilpasset opplæring og for å heve elevenes resultater og karaktersnitt i matematikk. Hun er gründer av firma Matematikkhjelperen, og fikk i 2017 tildelt Holmboeprisen, for sin innovative og nytenkende læremåte. Hun har skrevet flere bøker, samt laget undervisningsvideoer for TV2 skole. Hanan gir gratis leksehjelp på tre bibliotek, og i tillegg holder hun kurs for pedagoger, skoleledere og foreldre.

Mathilde Tybring-Gjedde:foto

Mathilde Tybring-Gjedde

Stortingets utdannings- og forskningskomitè

Mathilde Tybring-Gjedde, norsk politiker for Høyre. Hun møter fast på Stortinget fra 2017 mens Ine Marie Eriksen Søreide er medlem i regjering og sitter i Stortingets utdannings- og forskningskomité. Hun har vært politisk rådgiver for helse- og omsorgsminister Bent Høie siden januar 2017 frem til hun ble innvalgt på Stortinget i september 2017. Hun var medlem av Unge Høyres sentralstyre fra 2014 til 2016 og ble innvalgt i Oslo bystyre i 2015.

Foto: Anne Gundersen

Anne Gundersen

Fagleder grafisk design, SpareBank 1

Anne er fagleder for grafisk design i SpareBank 1, med utdannelse innen design og visuell kommunikasjon fra New Zealand. 

Foto: Maalfrid Brath

Maalfrid Brath

Konsernsjef ManpowerGroup Norge

Maalfrid Brath er konsernsjef for ManpowerGroup Norge og er av ManpowerGroup internasjonalt løftet frem som deres representant i bransjens Europa-styre. Fra før er Maalfrid styreleder for NHO Service og Handel samt Bransjeforeningen Bemanning og Rekruttering.

Foto: Hilde E. Johansen

Hilde E. Johansen

Fagsjef i Finans Norge

Hilde E. Johansen er cand.polit. med hovedfag i sammenliknende politikk fra Universitetet i Bergen. Hun har jobbet i en årrekke med personlig økonomi og leder Finans Norges arbeid med personlig økonomi mot ungdom og skole.

Foto: Gunhild I. Hagen

Gunhild Ildjarnstad Hagen

Markedskonsulent, SpareBank 1 SMN

Gunhild er autorisert finansiell rådgiver, og jobber med kommunikasjon og ungdom i SpareBank 1 SMN. Årlig besøker hun rundt 40 skoleklasser i Trondheim med undervisningsopplegget økonomi og karrierevalg, og har et brennende engasjement for formidling av personlig økonomi til barn og unge.  

Kontaktperson