Foredragsholdere

Gå til hovedinnhold

Foredragsholdere

Jan Tore Sanner

Jan Tore Sanner

Kunnskaps- og integreringsminister

Jan Tore Sanner, kunnskaps- og integreringsminister. Sanner har vært nestleder i Høyre siden 2004 og innvalgt på Stortinget fra Akershus siden 1993. Fra 2013 til 2018 var han kommunal- og moderniseringsminister.

Idar Kreutzer. Foto.

Idar Kreutzer

Adm. direktør Finans Norge

Idar Kreutzer er adm. direktør i Finans Norge. Han var konsernsjef i Storebrand fra 2000 til 2012. Kreutzer er styreleder i Posten Norge og Aschehoug Forlag.  I desember 2017 fikk han i oppdrag av Nordisk Ministerråd å lede arbeidet med en utredning om tilgangen på risikokapital for bedrifter i oppstartsfasen i Norden. I juni 2015 ble han utnevnt i regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft, og han er medlem av Klima- og miljøministerens klimaråd. I 2013 ble han valgt som medlem i Strategirådet for Statens pensjonsfond utland. Fra 2001 til 2012 var han rådsmedlem i WBCSD, og var Co-Chair for prosjektet Vision 2050. Han er videre styremedlem ved Universitetet i Oslo, og medlem i Norges Handelshøyskoles Advisory Board. Kreutzer er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole.

Grete Ingeborg Nykkelmo

Administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge

 

Grete Ingeborg Nykkelmo er administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge, en ideell, landsomfattende organisasjon som sammen med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv. Nykkelmo har tidligere jobbet som direktør for kommunikasjon og merkevarebygging i Telenor, Statkraft og Veidekke, og var mange år toppidrettsutøver i langrenn og skiskyting. Nykkelmo er opptatt av at barn og unge skal få jobbe med entreprenørskap i hele utdanningsløpet og dermed bygge kompetanse på å ta initiativ, samarbeid og problemløsing.

 

Foto: Vibeke Hammer Madsen

Vibeke Hammer Madsen

Adm. direktør i hovedorganisasjonen Virke

Vibeke Hammer Madsen, administrerende direktør i Hovedorganisasjonen Virke. Madsen kom til Virke 2002 fra PA Consulting Group. Før dette har Madsen bl.a. vært direktør i Statoil Marketing samt Organisasjons- og personalsjef i Kommunenes Sentralforbund (KS). 

Almlid

Ole Erik Almlid

Fungerende administrerende direktør, NHO

Ole Erik Almlid har tidligere vært nyhetsredaktør i Aftenposten, sjefsredaktør i Østlendingen og Hamar Arbeiderblad, sjefsredaktør og daglig leder i Avisenes Pressebyrå og politisk redaktør i Trønder-Avisa. Han har i tillegg hatt en rekke mellomlederstillinger og vært journalist i flere mediehus.

Jan Erik Fåne

Jan Erik Fåne

Direktør for Kommunikasjon og samfunn i Finans Norge

Jan Erik Fåne har 20 års erfaring som rådgiver innen samfunnskontakt og kommunikasjon, og kommer fra stilling som Managing Partner i Kreab Gavin Anderson. Fåne har tidligere vært stortingsrepresentant og har bl.a. sittet i finanskomiteen.

Mikalsen

Håkon Randgaard Mikalsen

Leder av Norsk studentorganisasjon

Håkon Randgaard Mikalsen er utdanningspolitiker og leder av Norsk studentorganisasjon. Mikalsen studerte historie ved Universitetet i Bergen. Han har vært leder av Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen og sentralstyremedlem for Norsk studentorganisasjon fra 2017. Han har også vært leder for Studentersamfunnet i Bergen.

Foto:Ann Håkonsen

Ann Håkonsen

Kommunikasjonssjef i Finans Norge

Ann Håkonsen er kommunikasjonssjef i Finans Norge med over 25 års erfaring med kommunikasjon av bank og forsikringstemaer. Hun har særlig ansvar for spørreundersøkelsene: Forbruker- og finanstrender, Forventningsbarometeret og Husholdningsundersøkelsen. En viktig del av hennes jobb er å spre informasjon om de sakene Finans Norge jobber med på vegne av medlemmene, blant annet betydningen av kunnskap om personlig økonomi blant de unge.

Foto: Patrik Hernwall

Patrik Hernwall

Universitetslektor ved Institutt for data- og systemvitenskap, Stockholms universitet.

Patrik Hernwall, Universitetslektor ved Institutt for data- og systemvitenskap, Stockholms universitet. Hernwall har ledet flere forskningsprosjekter, der man har sett nærmere på forholdene for barn i et moderne mediamettet samfunn.

Anne Engh:foto

Anne Engh

Rådgiver ved flyktningkontoret i Bærum

Anne Engh er utdannet sosialantropolog fra Universitetet i Oslo og arbeider i dag som rådgiver på flyktningkontoret i Bærum, der hun for tiden jobber med å søke ekstratilskudd fra Imdi, i tillegg til å holde kurs for helt nyankomne flyktninger. Hun har tidligere erfaring med bl.a. arbeid i NAV, og fra attføringsbedrifter som Ilas og Mølla samt fra Kulturhistorisk Museum.

Hanan Abdelrahman:foto

Hanan Mohamed Abdelrahman

Mattelærer, gründer og forfatter

Hanan M. Abdelrahman er lektor ved Lofsrud ungdomsskole i Oslo. Hun har mange års erfaring som lærer, og jobber målrettet med tilpasset opplæring og for å heve elevenes resultater og karaktersnitt i matematikk. Hun er gründer av firma Matematikkhjelperen, og fikk i 2017 tildelt Holmboeprisen, for sin innovative og nytenkende læremåte. Hun har skrevet flere bøker, samt laget undervisningsvideoer for TV2 skole. Hanan gir gratis leksehjelp på tre bibliotek, og i tillegg holder hun kurs for pedagoger, skoleledere og foreldre.

Mathilde Tybring-Gjedde:foto

Mathilde Tybring-Gjedde

Stortingets utdannings- og forskningskomité (Høyre)

Mathilde Tybring-Gjedde, norsk politiker for Høyre. Hun møter fast på Stortinget fra 2017 mens Ine Marie Eriksen Søreide er medlem i regjering og sitter i Stortingets utdannings- og forskningskomité. Hun har vært politisk rådgiver for helse- og omsorgsminister Bent Høie siden januar 2017 frem til hun ble innvalgt på Stortinget i september 2017. Hun var medlem av Unge Høyres sentralstyre fra 2014 til 2016 og ble innvalgt i Oslo bystyre i 2015.

Foto: Anne Gundersen

Anne Gundersen

Fagleder grafisk design, SpareBank 1

Anne jobber som fagleder for design og er også konsept og prosessansvarlig for barn og økonomi i SpareBank 1. Hun har tidligere 10 års erfaring som UX lead i konsulentbransjen. I SpareBank 1 har hun blant annet fokus på hypotesedrevet utvikling av nye, verdifulle brukeropplevelser.

 

Foto: Maalfrid Brath

Maalfrid Brath

Konsernsjef ManpowerGroup Norge

Maalfrid Brath er konsernsjef for ManpowerGroup Norge og er av ManpowerGroup internasjonalt løftet frem som deres representant i bransjens Europa-styre. Fra før er Maalfrid styreleder for NHO Service og Handel samt Bransjeforeningen Bemanning og Rekruttering.

Foto: Hilde E. Johansen

Hilde E. Johansen

Fagsjef i Finans Norge

Hilde E. Johansen er cand.polit. med hovedfag i sammenliknende politikk fra Universitetet i Bergen. Hun har jobbet i en årrekke med personlig økonomi og leder Finans Norges arbeid med personlig økonomi mot ungdom og skole.

Foto: Gunhild I. Hagen

Gunhild Ildjarnstad Hagen

Markedskonsulent, SpareBank 1 SMN

Gunhild er autorisert finansiell rådgiver, og jobber med kommunikasjon og ungdom i SpareBank 1 SMN. Årlig besøker hun rundt 40 skoleklasser i Trondheim med undervisningsopplegget økonomi og karrierevalg, og har et brennende engasjement for formidling av personlig økonomi til barn og unge.  

Foto: Solberg

Torstein Tvedt Solberg

Stortingets utdannings- og forskningskomité (Arbeiderpartiet)

Torstein Tvedt Solberg er stortingsrepresentant - Arbeiderpartiet, Utdannings- og forskningskomiteen. Fra 2013 er han innvalgt på Stortinget fra Rogaland og sitter i Finanskomiteen. Fra 2009 til 2013 var han vararepresentant. Solberg satt i bystyret i Stavanger fra 2003 til 2011, de fire siste årene som medlem av formannskapet og nestleder i kommunalstyret for miljø og utbygging. Han var fra 19. september 2012 til 7. juni 2013 politisk rådgiver for næringsminister Trond Giske.

Kontaktperson

Finans Norge arrangementer

Se alle arrangementer