Foredragsholdere

Gå til hovedinnhold
februar

FutureBank 2018

13. februar kl. 09.00-15.30 på Radisson Blu Scandinavia Hotel, Holbergsgate 30 Oslo

13. februar samlet vi framtredende foredragsholdere og debattanter for å diskutere hvordan robotisering, kunstig intelligens, ny regulering, endret kundeadferd og kryptovalutaer endrer spillereglene i finansnæringen. Hvordan vil samspillet mellom den etablerte finansnæringen og nye Fintech-selskaper utvikle seg?  Hvorfor får Norden og Norge så stor internasjonal oppmerksomhet på Fintech?

Rundt 600 deltakere deltok på FutureBank 2018.

Bilder fra FutureBank 2018

 

Bilder og presentasjoner fra konferansen i 2017

Foredragsholdere

David Birch. Foto.

David Birch

Director of Consult Hyperion

David Birch is an author, advisor and commentator on digital financial services. He is Director of Consult Hyperion, the secure electronic transactions consultancy, and a Visiting Professor at the University of Surrey Business School. An internationally-recognised thought leader in digital identity and digital money, he was named one of the global top 15 favourite sources of business information by Wired magazine.

Idar Kreutzer. Foto.

Idar Kreutzer

Adm. direktør Finans Norge

Idar Kreutzer er adm. direktør i Finans Norge. Han var konsernsjef i Storebrand fra 2000 til 2012. Kreutzer er styreleder i Posten Norge, Flyktninghjelpen og Aschehoug Forlag.  I juni 2015 ble han utnevnt i regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft, og han er medlem av Klima- og miljøministerens klimaråd. I 2013 ble han valgt som medlem i Strategirådet for Statens pensjonsfond utland. Fra 2001 til 2012 var han rådsmedlem i WBCSD, og var Co-Chair for prosjektet Vision 2050. Han er videre styremedlem ved Universitetet i Oslo, og medlem i Norges Handelshøyskoles Advisory Board. Kreutzer er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole.

Jan Digranes

Direktør Finans Norge

Jan Digranes er direktør for prosessområde betalingsformidling, digitalisering og sikringsordninger i Finans Norge. Han er stedfortredende forretningsfører i Bankenes Sikringsfond. Han har tidligere arbeidet i Sparebankforeningen, Statistisk sentralbyrå og Forsvaret. Jan er utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo. Deler av utdannelsen er tatt ved Universitetet i Bergen. 

Pascal Bouvier. Foto.

Pascal Bouvier

Venture Partner Santander InnoVentures

Pascal Bouvier is Venture Partner at Santander UK plc, Investment Arm. He is a fintech expert and investor.In his last position, as General Partner, he built the fintech investment arm of Route 66 Ventures in to a global 20 fintech vc investor by the end of 2015. Bouvier brings a wealth of experience as an investor, operator, executive and board member with a variety of financial services firms, as well as small companies and start-ups. He holds the maximalist view that all participants in the industry now have to be fintech companies and behave like tech companies focusing on data, technology and user experience to deliver relevant services and experiences.

Torgeir Waterhouse

Torgeir Waterhouse

Direktør internett og nye medier IKT Norge

Torgeir Waterhouse har en sentral rolle i den norske debatten om IT-politiske spørsmål, hvor han ofte er å se i det offentlige ordskiftet. Han har tidligere jobbet hos Forbrukerrådet, men jobber nå med IT-utfordringer fra bransjens ståsted. Waterhouse er også en ettertraktet foredragsholder og forfatter. Waterhouse dekker emner som internettilgang, infrastruktur, frekvenser, overvåking og rettshåndhevelse, opphavsrett, personvern, digitalisering, forbrukerrelaterte saker, spill og spillingifisering, tingenes internett, smarte byer, smarte hjem, internettstyring, digital kompetanse.

I tillegg til sin rolle som representant for IT-bransjen har han også blitt bedt om å ta stillinger i regjeringsutvalg om emner som digital verdiskaping, opphavsrett, lovlig avlytting, online gambling etc. Han har flere styre- og rådgivende stillinger for organisasjoner og selskaper i internett-sfæren, som Norsk IPv6 Forum, Det norske registeret for domenenavn, Norwegian Safer Internet Project, Høgskolen i Østfold, Fakultet for datavitenskap, The Great Norwegian Encyclopedia, Norsk Digitalforum med mer. Waterhouse er også en av grunnleggerne av den svært vellykkede norske bevegelsen Lær kidsa koding, hvis mål er å undervise barn i Norge å kode, både i skolen og gjennom private kodeklubber

Tom Staavi. Foto.

Tom Staavi

Informasjonsdirektør Finans Norge

Tom Staavi er informasjonsdirektør i Finans Norge. Staavi var sentral i utgivelsen av Dine Penger fra 1991 til 2013, og blant annet ansvarlig redaktør i magasinet i mange år. Fra 2013-2015 var han økonomikommentator i VG. Staavi er utdannet diplomøkonom fra BI.

Liv Freihow. Foto.

Liv Freihow

Direktør næringspolitikk IKT Norge

Liv Freihow er direktør for næringspolitikk, og har vært ansatt i IKT-Norge siden 2004. Hun jobber med rammebetingelser for IT-næringen, med mål om å bidra til aksellerert vekst og konkurransekraft for tech-selskaper. Hennes hovedområder er å få IT opp som prioritert satsingsområde i næringspolitikken, og å hindre at det offentlige konkurrerer med næringslivet om utvikling av IT-løsninger og å fjerne hindre for digital verdiskaping. I tillegg har hun en dedikert satsing for bedrifter som jobber med teknologi for bank/finansbransjen (FinTech). Liv har en MA fra London School of Economics og en MSc fra University of Southern California.direktør næringspolitikk IKT Norge

Lars Selsås. Foto.

Lars Selsås

Founder & CEO Boost AI

Lars Selsås har tilbragt de siste årene i Silicon Valley og spesialisert seg på machine learning før han flyttet tilbake til Norge og startet Boost AI. Han har bygget sitt eget machine learning bibliotek i Java og jobbet med flere store big data og machine learning prosjekter. Mange av disse har blitt implementert i produksjon hvor et av de økte omsetningen til Gamut med over 60% på et år. Han jobber nå med den virtuelle assistenten James, som hjelper bedrifter med å besvare kundehenvendelser. 

Johan Lorentzen. Foto.

Johan Lorenzen

Fintech expert and former CEO of Holvi

Johan Lorenzen is the former CEO of the finnish online startup Holvi. Holvi was acquired by the global banking group BBVA in 2016. He is a former startup executive, angel investor and a VC. He has over a decade’s experience of both founding and investing in high growth internet companies. He joined Holvi from the venture capital firm Sunstone, to change the future of banking first hand. Prior to that he also worked on both the technology and infrastructure sides of traditional banking. Currently investing in Fintech startups and advising boards and organisations.

Elisabeth Haug har langt fartstid fra sterke digitale merkevarer som FINN og mCASH, og er nå nestjef i Vipps. I februar 2017 ble det kjent at 107 norske banker går sammen om å bygge én norsk aktør på mobilbetaling gjennom et enda sterkere Vipps. Høsten 2017 ble samarbeidet om Vipps i Norge utvidet med Nordea, Danske Bank, Handelsbanken og Sbanken. Bankene i Norge har videre inngått intensjonsavtale om å videreutvikle verdens mest kundevennlige og effektive betalings- og identifiseringsløsninger. Gjennom å slå sammen Vipps, BankAxept og BankID Norge er målet å skape enda bedre kundeopplevelser og stå sterkere i konkurransen mot de globale teknologigigantene.

Torbjørn Bull Jenssen. Foto.

Torbjørn Bull Jenssen

seniorøkonom Menon Economics

Torbjørn Bull Jenssen er Menons ekspert på Bitcoin og Blockchainteknologi, og jobber mye med analyser knyttet til finans, innovasjon og digitalisering. Han har en master i samfunnsøkonomi fra Universitetet i Oslo og SOAS (University of London). Han skrev masteroppgave om Bitcoin. Prosjektene han har erfaring fra inkluderer faglige områder som konkurranseøkonomi, helseøkonomi og næringsøkonomiske data-analyser. I tillegg har Torbjørn vært med å utvikle metoder for å gjennomføre samfunnsøkonomiske nytte- kostnadsanalyser av finansmarkedsreguleringer og offentlig innovasjon.

Christoffer Hernæs. Foto.

Christoffer Hernæs

Leder for innovasjon og utvikling i Sbanken

Før Christoffer gikk inn i finansbransjen, jobbet han med management consulting. Han har en mastergrad i innovasjon og entreprenørskap fra Universitetet i Oslo, i tillegg til en bachelor i informatikk. Hernæs regnes som en internasjonalt anerkjent ekspert på fintech og digitalisering, og ble i 2015 og 2016 kåret til en av Norges fremste unge ledertalenter. Tidligere har Hernæs jobbet som direktør for strategi og innovasjon i SpareBank 1. Nå er han Chief Digital Officer i Sbanken, hvor han har ansvar for forretningsutvikling, innovasjon og IT. 

Espen Sirnes. Foto.

Espen Sirnes

Førsteamanuensis i finans ved Universitetet i Tromsø

Espen Sirnes er førsteamanuensis i finans ved Universitetet i Tromsø. Han forsker på mikromarkedsstruktur, tungregning og hvordan prisene på aksjer bestemmes i markedet. Sirnes har også utviklet den felles nasjonale databasen for børsdata, Titlon. Han er fast skribent i DN, og er medforfatter av en lærebok i finans. 

Knut Anders Wangen.Foto.

Knut Anders Wangen

Chief Digital Officer Danske Bank Norge

Knut Anders Wangen er med virkning fra 1. januar 2018 Chief Digital Officer i Danske Bank Norge. Han har senest bakgrunn som leder for Mobile Pay Norge. Han har tidligere jobbet i Danske Bank i ulike stillinger i Trondheim, København og Oslo. Han har bl.a. tidligere vært ansvarlig for Danske Banks konsept for små og mellomstore bedrifter i Norden. 

Jan Erik Kjerpeseth. Foto.

Jan Erik Kjerpeseth

Konsernsjef Sparebanken Vest

Jan Erik Kjerpeseth har vært konsernsjef i Sparebanken Vest siden 31. oktober 2013. Han ble ansatt i 1999, senest som viseadministrerende direktør. Styreleder i Frende Liv, Frende Skade, Brage Finans og Bergen Havn. Han er styremedlem i Finans Norge, Vipps og Finance Innovation. Tidligere styreleder i Bergens Næringsråd og styremedlem i Nets. Utdannet sivilmarkedsfører fra Norges Markedshøyskole, samt MBA fra Heriot-Watt University og Executive MBA i Merkevareledelse fra Norges Handelshøyskole.

Ewan MacLeod.Foto.

Ewan MacLeod

Chief Digital Officer Nordea

Ewan describes himself as a seasoned corporate entrepreneur, but how could he be seasoned with that kind of energy! He works as Chief Digital Officer at Nordea Bank and has recently brought his entrepreneurial experience to enterprises such as Nationwide Building Society, Royal Bank of Scotland, Reed Exhibitions and First Data.
Ewan is a wildcard. He finished University, then founded a dotcom startup, raised $1m and proceeded to spend his twenties building and selling a host of successful digital products and services. He is also the founder and editor of Mobile Industry Review and the 361 Podcast, which provides news and perspective to tens of thousands of executives. Ewan is based in Copenhagen, Denmark.

Rikke E Høvding.Foto.

Rikke Eckhoff Høvding

adm.direktør Norsk Venturekapitalforening

Rikke Eckhoff Høvding har vært adm. direktør I Norsk Venturekapitalforening siden 2015.  Hun kom da fra stillingen som leder for corporate affairs-avdelingen i Argentum Asset Management. Hun har tidligere jobbet som seniorrådgiver i Burson-Marsteller og som redaktør i bransjebladet Nordic Unquote der hun dekket det nordiske markedet for aktive eierfond.

Catharina Nes

Catharina Nes

fagdirektør Datatilsynet

Catharina Nes er fagdirektør i Datatilsynet. Der har hun ansvar for å identifisere og analysere sentrale teknologitrender og deres betydning for personvernet. Nes arbeider særlig med problemstillinger knyttet til stordatanalyse, kunstig intelligens og profilering. Catharina Nes har tidligere arbeidet i Europakommisjonen i Brussel og Utenriksdepartementet. Hun er utdannet samfunnsviter fra Universitetet i Bergen. Nes er også fast spaltist om teknologitrender i Dagens Næringsliv.

Thomas Jensen.Foto.

Thomas Krogh Jensen

CEO Copenhagen FinTech

Thmas Krogh Jensen is CEO Copenhagen FinTech. Copenhagen FinTech is an innovative growth organization based on the vision of creating a Danish growth adventure within fintech. They want to position Copenhagen as one of the leading FinTech Hubs in the global financial services industry by supporting and catalyzing the next era of technology-led corporate and start-up innovators. Copenhagen FinTech have established and run a co-working space called Copenhagen FinTech Lab. Additionally, Copenhagen FinTech runs the innovation network for the finance IT sector.

Thomas has extensive experience with leadership and management in large national and global organizations on a senior level. He has always practiced leadership in a change management context. Whether operational or strategic, the keywords have been management of significant (technological) changes along with the ability to execute and transform strategies into everyday actions.

Jacob Loven. Foto.

Jacob Lovén

Head of Innovation, OMD

Jacob Lovén is Head of Innovation at OMD, one of Sweden's largest media agencies, responsible to help large brands accelerate their digital transformation. He launched the podcast The Digital Dragon With Tom Xiong in 2016. The podcast has become one of the most influential voices about how technology from the East and specifically China is overtaking Silicon Valley and impacting the rest of the world. 

http://www.digitaladraken.com/

Tom Xiong.Foto.

Tom Xiong

Founder of Move Shanghai

Tom Xiong is the founder of Move Shanghai, a leading health and fitness platform in China. He launched the podcast The Digital Dragon With Jacob Lovén in 2016. The podcast has become one of the most influential voices about how technology from the East and specifically China is overtaking Silicon Valley and impacting the rest of the world.

http://www.digitaladraken.com/

Sophia Noel. Foto.

Sophia Noel

Consultant Haflo AB

Sophia Noel is an American/ Peruvian investment consultant with a marketing background. She recently completed her undergraduate degree at NYU’s portal campus in Shanghai, China where she formed part of the inaugural class and majored in Business and Finance. Her interests in marketing and finance were strengthened during her year abroad in New York City, where she interned and worked in both fields, analyzing investments and raising sales. Sophia is also fluent in English and Spanish, and has intermediate proficiency in Mandarin. She has lived in various countries in South America, as well as the US and China. Sophia is also a cryptocurrency investor and writer. She began writing articles on various types of cryptocurrency as a way to acquire knowledge on the subject and share her research with her network.

Arne Peder Blix

Arne Peder Blix

Gründer og CEO Friend Software Corporation

Arne Peder Blix er gründer og CEO Friend Software Corporation og har bl.a. bakgrunn fra MeaWallet, Accurate Equity AS, Kongsberg Maritime, Norges Rederiforbund, Forsvaret og DNV GL. Han er utdannet ved Norges Handelshøyskole.

Randi Marjamaa. Foto.

Randi Marjamaa

Adm. direktør i Nordea Liv

Randi Marjamaa har vært adm. direktør i Nordea Liv siden oktober 2016. Hun kom fra stillingen som nestleder for Nordeas bankvirksomhet i Norge. Hun har hatt forskjellige lederstillinger i Nordea siden 2006. Hun har lang erfaring fra Nordea, bl.a. som regionsjef for privatmarkedet i Oslo, HR-direktør og forbrukerøkonom. Hun har videre konsulenterfaring fra PA Consulting Group. Hun har en Master i Economics and Business Administration fra Norges Handelshøyskole.

David Baum. Foto.

David Baum

CEO og Co-founder, Monner

David har 18 års erfaring fra teknologi- og management consulting, systemutvikling, kundeopplevelse og strategi.  Som leder innen teknologi og management consulting, og som strategisk rådgiver i digitale forretningsmodeller har han spilt en nøkkelrolle i etablering av en lang rekke virksomheter og  tjenester innen bank, verdipapirmarkedet, forsikring og e-handel. Han er serieentreprenør og var med å grunnlegge selskaper som Kantega og Signicat. David er Co-founder Monner, Norges første regulerte plattform inn finansiell crowdfunding, og leder selskapet.

Olav Johannessen. Foto.

Olav Johannessen

Leder for Finanstilsynets seksjonen for tilsyn med IT og betalingstjenester

Olav Johannessen leder Finanstilsynets seksjonen for tilsyn med IT og betalingstjenester. Olav har vært i tilsynet siden oktober 2013. Han har tidligere nær 30 års mangeartet erfaring fra bank og finans, bl.a innen både betalingsformidling, IT og regnskap. Olav er utdannet økonom ved Handelsakademiet.

Magnus Egeberg.Foto.

Magnus Egeberg

Head of PSD2, Senior Vice President Nets

Magnus Egeberg er Senior Vice President i Nets med ansvar for vårt PSD2-program. Han har tidligere vært ansvarlig for
konsernets IT-strategi, og har ledet transformasjonen av IT-området de seneste to årene. Før Nets arbeidet han med IT-transformasjon og digitalisering av virksomheter i et internasjonalt konsulentselskap. Magnus er sivilingeniør i kommunikasjonsteknologi og er alumni fra Harvard Business School.

Geir Olsen. Foto.

Geir Olsen

Statssekretær i Finansdepartementet

Geir Olsen (V) er statssekretær i Finansdepartementet.

Carl-Nicolai Wessmann.Foto.

Carl-Nicolai Wessmann

medgründer og CEO i Spiff

Carl-Nicolai Wessmann (Calle) er medgründer og CEO i Spiff.no  

Spiff er en sosial spareapp, som gjør det enkelt og sosialt å spare penger. Spiff er en uavhengig aktør i sparemarkedet. På veien bygger Spiff det ledende produktutviklingsmiljøet i consumer fintech i Norge fra en låve på Skøyen. Spiff har utviklet en teknologiplattform som skalerer. De første to integrasjonene på Spiffs API er Nordea Liv og BN Bank. Flere integrasjoner i pipeline, både nasjonalt og internasjonalt. Det hjelper med god medvind fra kraftig deregulering av bank- og finansbransjen i Europa (PSD2 og MiFID II). Wessmann har tidligere arbeidet i Schibsted med media- og internettstrategi internasjonalt. Han har videre arbeidet med corporate finance i Handelsbanken Capial Markets. Han har utdannelse fra Harvard Business School og Handelshøyskolen BI. 

Fredrik Syversen. Foto.

Fredrik Syversen

direktør for næringsutvikling i IKT-Norge

Fredrik Syversen er direktør for næringsutvikling i IKT-Norge, og har et av sine hovedarbeidsområder innenfor entreprenørskap, og med det hvordan kan vi som bransje gjøre om de beste idéene til store selskaper, for så å legge til rette for vekst utenfor Norge. Dette innebærer å opprettholde kontakt med oppstartselskaper, kapital og myndigheter om hvordan skape de beste forutsetningene for økosystemet for oppstart og vekstselskaper i Norge.

Han har ansvaret for IKT-Norges arbeid med smarte byer og hvordan låse opp potensialet for energisparing og optimal ressursutnyttelse på alle områder i samfunnet. Han arbeider også innenfor eHelse og hvordan man kan bringe mer åpenhet inn i helsesektoren.

Syversen har dessuten bistand som et av sine kompetansefelt, og har med det ansvar for hvordan kan vi bruke kunnskapen om IKT-Norge og den norske IT-næringslivet for å bygge opp tilsvarende organisasjoner over hele verden.

Syversen sitter med overordnet ansvar for IKT-Norges samarbeid om næringsutvikling med Innovasjon Norge, Norges Forskningsråd, EU og andre offentlige innovasjonssfremmere. Han sitter også i Brukerklagenemnda, Oslo Edtech Cluster og er styreleder i Tøyen Startup Village. 

Henrik Rosvall. Foto.

Henrik Rosvall

CEO og grunnlegger av Dreams

Henrik Rosvall er CEO og grunnlegger av Dreams. Han har vært med helt fra starten i 2013. Han var markedssjef for Avanza Bank før han startet Dreams.

Kontaktpersoner

Finans Norge arrangementer

Se alle arrangementer