Foredragsholdere

Gå til hovedinnhold

Foredragsholdere

Jon Nicolaisen. Foto.

Jon Nicolaisen

Visesentralbanksjef

Jon Nicolaisen tiltrådte som visesentralbanksjef i Norges Bank 1. april 2014 for et tidsrom av inntil 6 år. Han er første nestleder i hovedstyret i Norges Bank. Nicolaisen følger opp sentralbankvirksomheten, med særlig ansvar for bankens arbeid knyttet til finansiell stabilitet. Han har med unntak av noen års permisjon jobbet i Norges Bank siden 1995. Han har bl.a. vært direktør for stabsfunksjoner og direktør for Norges Banks pengepolitikk. Nicolaisen var før 1995 bl.a. i forskjellige stillinger i Finansdepartementet og OECD i Paris.

Idar Kreutzer. Foto.

Idar Kreutzer

Adm. direktør, Finans Norge

Idar Kreutzer er adm. direktør i Finans Norge. Han var konsernsjef i Storebrand fra 2000 til 2012. Kreutzer er styreleder i Posten Norge og Aschehoug Forlag.  I juni 2015 ble han utnevnt i regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft, og han er medlem av Klima- og miljøministerens klimaråd. I 2013 ble han valgt som medlem i Strategirådet for Statens pensjonsfond utland. Fra 2001 til 2012 var han rådsmedlem i WBCSD, og var Co-Chair for prosjektet Vision 2050. Han er videre styremedlem ved Universitetet i Oslo, og medlem i Norges Handelshøyskoles Advisory Board. Kreutzer er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole.

Petter Schjerven

Underholder

Petter Schjerven han vært involvert i flere TV- og radiosatsninger som NRK-suksessene Eva og Adam, Tingenes Tilstand, Typisk Deg og ikke minst Typisk Norsk. Han har lang erfaring som konferansier og foredragsholder om språk og kommunikasjon.  

Jacob Loven. Foto.

Jacob Lovén

Head of Innovation, OMD

Jacob Lovén is Head of Innovation at OMD, one of Sweden's largest media agencies, responsible to help large brands accelerate their digital transformation. He launched the podcast The Digital Dragon With Tom Xiong in 2016. The podcast has become one of the most influential voices about how technology from the East and specifically China is overtaking Silicon Valley and impacting the rest of the world. 

http://www.digitaladraken.com/

Elisabeth Haug har langt fartstid fra sterke digitale merkevarer som FINN og mCASH, og er nå nestjef i Vipps. I februar ble det kjent at 107 norske banker går sammen om å bygge én norsk aktør på mobilbetaling gjennom et enda sterkere Vipps. Elisabeth forteller om vekstsatsning som har 2,5 millioner brukere, og hva som viktigst for å vinne brukernes gunst i en sterk brukerdrevet kamp mot store nordiske og internasjonale aktører. 

Tom Xiong.Foto.

Tom Xiong

Founder of Move Shanghai

Tom Xiong is the founder of Move Shanghai, a leading health and fitness platform in China. He launched the podcast The Digital Dragon With Jacob Lovén in 2016. The podcast has become one of the most influential voices about how technology from the East and specifically China is overtaking Silicon Valley and impacting the rest of the world.

http://www.digitaladraken.com/

Foto: I. Spiten

Ingjerd Blekeli Spiten

Konserdirektør for Personmarked DNB

Ingjerd Blekeli Spiten har vært Konserndirektør for Personmarked i DNB siden 2018. Hunkommer fra stillingen som SVP Global Products i Telenor. Hun har tidligere jobbet som viseadministrerende direktør i Microsoft og åtte år i DNB, sist som divisjonsdirektør for eBusiness. Hun har videre hatt diverse lederstillinger i Ericsson, og hun har mange års erfaring fra styrearbeid i ulike bransjer. Hun er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.

Foto:Pedersen

Anders Mølgaard Pedersen

Payment Industry Expert Nordea

Anders arbeidet fra 1997 til 2017 for den danske Centralbanken i forskjellige funksjoner. Siden 2017 har han fungert som payment industry expert i Nordeas’s Transaction Banking. Han er også Nordea’s representant i P27’s (et bankdrevet initiativ til at etablere en felles nordisk betalingsinfrastruktur) projektledergruppe og er ansvarlig for prosjektets kommunikasjon og samarbeid med interessenter.

Frode Åsheim.Foto.

Frode Åsheim

CEO i Nets Branch Norway

Frode Åsheim leder et av de tre forretningsområdene i Nets: Corporate Services. Nets Branch Norway representerer en signifikant del av Nets og danner grunnlaget for forretning og samfunnskritisk infrastruktur for hele det norske betalingssamfunnet. Corporate Services leverer bl.a. tjenestene eFaktura, AvtaleGiro og OCR i Norge og Betalingsservice i Danmark, samt clearing til kunder i flere europeiske land. Området dekker også ID-løsninger som BankID i Norge og NemID i Danmark. Frode er medlem av Nets Executive Committee og er styreleder i Nets Norge Infrastruktur. Frode har vært ansatt i Nets siden 2006 og har hovedfag i arbeids- og organisasjonssosiologi fra Universitetet i Oslo.

Foto: Steig

Tone Elise Steig

CMO Aera Payment & Identification

 

Tone er markedsdirektør i Aera som ble etablert av NorgesGruppen og Coop for å tilrettelegge for effektiv betaling og identifikasjon. Steig har 20 års erfaring fra dagligvarehandelen hvor hun har jobbet for REMA 1000, Meny og Orkla samt som strategisk rådgiver for en rekke merkevareselskaper og handelsaktører. Tone har et sterkt engasjement for handleopplevelsen og den sømløse kundereisen. Sammen med teamet i Aera representerer hun handelens og kundens stemme når nye løsninger og tjenester innen betaling og identifikasjon diskuteres.

 

Foto: Terje Larsen

Terje Larsen

Digital Business Developer Elkjøp Nordic

Terje Larsen har erfaring fra brukerorientert forretningsutvikling  i telecom, bank og retail i grensesnittet mellom forretning og IT. Nå jobber han som digital forretningsutvikler ut mot Elkjøp Nordics nordiske kjeder og kunder. Terje har vært sentral i moderniseringen av Elkjøp Nordics betalingsløsninger for bedre kundeopplevelse i alle kanaler. Blant annet var Elkjøp først på nett med  både Vipps  og Vipps Hurtigkasse  i Norge, Apple Pay i Norden og bruker både Swish og MobilePay i henholdsvis Sverige og Danmark.

 

Foto: Brosstad

Christian Brosstad

Kommunikasjonsdirektør i Atea

Christian Brosstad ble i 2018 ansatt som ny kommunikasjonsdirektør i Atea. Han har tidligere vært direktør for kommunikasjon og digital utvikling i Forbrukerrådet og kommunikasjonsdirektør i SpareBank 1 Gruppen.  Brosstad ble kåret til  «Årets digitale leder» på Kommunikatøren 2016. Han ble også kåret til beste foredragsholder på INMAs «8 Minutes of Digital Marketing i 2017», og stakk av med prisen «Årets ildssjel» på Social Media Days i 2014. Brosstad har en bachelor i PR og samfunnskontakt fra Handelshøyskolen BI og en Master of Management i påvirkningsledelse, informasjonsledelse og kommunikasjon i organisasjoner fra samme studiested.

Jostein Magussen.Foto.

Jostein Magnussen

gründer Netlife Design

Jostein er jærbu og en av gründerne i Netlife. I 17 år har han jobbet med å tilpasse digitale tjenester til hvordan folk tenker. Han er kjent for å kalle en spade for en spade og kommer sikkert til å gi finansnæringen noen små spark på leggen.

Foto: Børset

Berit Børset

Divisjonsdirektør i DNB IT

Berit Børset er leder for IT-sikkerhetsarbeidet i DNB. Hun er videre styreleder i FinansCERT og medlem i Finans Norges fagutvalg kriminalitet bank.  Hun har tidligere jobbet 20 år i politiet blant annet som politiinspektør i Økokrim og Kripos. Hun jobbet i tre år med sikkerhetsspørsmål i Næringslivets Sikkerhetsråd. Berit Børset er utdannet IT ingeniør, politi og har en master i ledelse fra BI.

 

Foto: Bente Hoff

Bente Hoff

NSM, avdelingsdirektør Cybersikkerhet(fung)

Bente Hoff er fungerende avdelingsdirektør for Nasjonalt cybersikkerhetssenter i Nasjonal sikkerhetsmyndighet.  Hun har mer enn tjue års erfaring med digitalisering og IKT-sikkerhet  i både privat og offentlig sektor og er opptatt av at forretningsutvikling og sikkerhet er to sider av samme sak. Hun er sivilingeniør fra NTH og har en mastergrad i teknologiledelse.

Foto: Carsten M-M

Carsten Maartmann-Moe

Partner og avdelingsleder Transcendent Group Norge

Carsten Maartmann-Moe har ansvaret for avdelingen IT Governance and Security i Transcendent Group Norge AS, og er deleier og senior konsulent i selskapet. Han jobber primært med IT risikostyring og kontroll og cyber/informasjonssikkerhet og for kunder i både privat og offentlig sektor. Carsten har 10 års erfaring blant annet fra TG samt EY i New York og Norge, hvor han var ansvarlig for tjenesteområdet informasjonssikkerhet. Carstens erfaring strekker seg mellom områdene risiko, strategi og teknologi. Han er en sertifisert hacker og har en særdeles god dybdekunnskap innenfor et bredt spekter av teknologier og bransjer etter mange år med teknisk penetrasjonstesting for flere av verdens største virksomheter (SONY, Xerox, Telenor, Yara).

Liv Freihow. Foto.

Liv Freihow

Direktør næringspolitikk IKT Norge

Liv Freihow er direktør for næringspolitikk, og har vært ansatt i IKT-Norge siden 2004. Hun jobber med rammebetingelser for IT-næringen, med mål om å bidra til aksellerert vekst og konkurransekraft for tech-selskaper. Hennes hovedområder er å få IT opp som prioritert satsingsområde i næringspolitikken, og å hindre at det offentlige konkurrerer med næringslivet om utvikling av IT-løsninger og å fjerne hindre for digital verdiskaping. I tillegg har hun en dedikert satsing for bedrifter som jobber med teknologi for bank/finansbransjen (FinTech). Liv har en MA fra London School of Economics og en MSc fra University of Southern California.

Olav Johannessen

Olav Johannessen

Leder Finanstilsynets seksjon for tilsyn med IT og betalingstjenester

Olav Johannessen leder Finanstilsynets seksjonen for tilsyn med IT og betalingstjenester. Olav har vært i tilsynet siden oktober 2013. Han har tidligere nær 30 års mangeartet erfaring fra bank og finans, bl.a innen betalingsformidling, IT og regnskap. Olav er utdannet økonom ved Handelsakademiet.

Foto: J. Sætre

John Sætre

Head of Banking Nordea Norway

John Sætre har vært leder av bankvirksomheten i Norge i Nordea siden 2011.  Før det har han hatt forskjellige lederstillinger i Handelsbanken, Citigroup og SEB. Han er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole.

Eivind Gjemdal. Foto.

Eivind Gjemdal

Daglig leder Bits

Eivind Gjemdal er daglig leder i Bits som er et heleid datterselskap av Finans Norge. Bits har som formål å styrke og sikre en effektiv betalingsformidling og betalingsinfrastruktur i Norge. Eivind Gjemdal var tidligere ansvarlig for IT-området i SpareBank 1, der han har jobbet fra 2002 til 2016. Før ansettelsen i SpareBank 1 var Eivind 16 år i Accenture, blant annet som internasjonal partner. Eivind er utdannet siviløkonom fra NHH og har hatt ulike styre/tillitsverv innenfor norsk betalingsformidling og IT-selskaper.

Jan Digranes. Foto.

Jan Digranes

Direktør, Finans Norge

Jan Digranes er direktør for prosessområde betalingsformidling, digitalisering og sikringsordninger i Finans Norge. Han er stedfortredende forretningsfører i Bankenes Sikringsfond. Han har tidligere arbeidet i Sparebankforeningen, Statistisk sentralbyrå og Forsvaret. Jan er utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo. Deler av utdannelsen er tatt ved Universitetet i Bergen. 

Kontaktperson

  • Marielle Arvesen

    Event- og markedskoordinator

    23 28 42 96

    Send e-post

Finans Norge arrangementer

Se alle arrangementer