Innledere

Gå til hovedinnhold
september

Arbeidslivet 2022

27. september på Vika kino i Oslo

Er du klar for et arbeidsliv med roboter og kunstig intelligens?

Med konferansen «Arbeidslivet 2022» vil Finans Norge sette søkelys på utviklingen i arbeidslivet i lys av digitaliseringen.

Teknologer og næringslivsledere møter akademia, arbeidslivets parter, millennials og politikere til en hel dag med innsikt og debatt om det som treffer oss fortere og kraftigere enn de fleste tror.

Målgruppen er ledere og HR i næringslivet og offentlig sektor, samt alle som ønsker mer kunnskap om fremtidens arbeidsliv.

Podcast fra konferansen

#arb2022

Arbeidslivet 2022

Innledere

Anders Kofod-Petersen. Foto.

Anders Kofod-Petersen

Professor i kunstig intelligens ved NTNU og visedirektør ved Alexandra Instituttet i København

Anders Kofod-Petersen er visedirektør ved Alexandra Instituttet i København og professor i kunstig intelligens ved NTNU i Trondheim. Han sier selv at han er tekno-positiv: «Jeg har ingen tro på, at skummel kunstig intelligens kommer for at spise os; noget, en del af nutidens luditter har argumenteret for nylig – heriblandt fremtrædende forretnings- og videnskabsmænd som Tesla-milliardæren Elon Musk og den teoretiske fysiker Stephen Hawking». Les mer på Anders' blogg.

Anders Lier. Foto.

Anders Lier

Chairman EXP Group og Nordic Impact

Anders Lier er impact investor og teknologientusiast. Han er arbeidende styreleder i Nordic Impact, som investerer i teknologi startups som har som formål om å gjøre noe bra for verden. Anders mener at eksponentiell teknologi er sentralt for å løse de store utfordringer for samfunnet og miljø. «Det som skjer er så stort og mektig at det kan bety slutten på store, etablerte institusjoner. Talentene vil ikke lenger søke seg til gigantene, de vil jobbe i nye samfunn og på oppdrag.»

Anne Sigrun Moen. Foto.

Anne Sigrun Moen

Divisjonsdirektør HR People & Leadership i DNB

Anne Sigrun Moen har med sin sentrale lederposisjon i DNB god kunnskap om hva virksomheten trenger av arbeidskraft fremover og har klare synspunkter på om norske utdanningsinstitusjoner følger med i tiden eller ikke.

Elin Nørve. Foto.

Elin Nørve

Co-founder av Future Leaders

Elin Nørve har startet Skandinavias største lederutviklingsprogram for unge, Future Leaders. Som en av Norges yngste operasjonelle ledere er hun en fremtredende representant for millennials-generasjonen. Elin fronter en ny form for ledelse og selskapsdrift med fokus på bærekraft, trippel bunnlinje og bruk av eksponensiell teknologi.

Henrik Asheim. Foto.

Henrik Asheim

Kunnskapsminister

Kunnskapsministeren har ansvar for å gjennomføre regjeringens politikk for barnehager, grunnskole, kulturskole, videregående opplæring, fagskoleutdanning og høyere utdanning. Kunnskapsministeren er også ansvarlig for voksnes læring og for regjeringens forskningspolitikk. Kunnskapsministeren vil fortelle oss hvordan man bør ruste norsk skole og utdanning for fremtiden. 

Idar Kreutzer. Foto.

Idar Kreutzer

Administrerende direktør Finans Norge

Idar Kreutzer er adm. direktør i Finans Norge. Han var konsernsjef i Storebrand fra 2000 til 2012. Kreutzer er styreleder i Posten Norge, Flyktninghjelpen og Aschehoug Forlag.  I juni 2015 ble han utnevnt i regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft, og han er medlem av klima- og miljøministerens klimaråd. I 2013 ble han valgt som medlem i strategirådet for Statens pensjonsfond utland. Fra 2001 til 2012 var han rådsmedlem i WBCSD, og var Co-Chair for prosjektet Vision 2050. Han er videre styremedlem ved Universitetet i Oslo, og medlem i Norges Handelshøyskoles Advisory Board. Kreutzer er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole.

Janicke Rasmussen. Foto.

Janicke Rasmussen

PhD, Dean MSc ved BI

Janicke Rasmussen er Dean Master og førsteamanuensis ved BI og har utmerket seg gjennom sin forskning knyttet til norske selskapsstyrer. Vi spør Janicke om norske utdanningsinstitusjoner klarer å tilby det næringslivet trenger av kompetanse fremover.

Kirsti Merethe Tranby. Foto.

Kirsti Merethe Tranby

Deloitte Partner, Strategy & Operations

Kirsti Merethe Tranby er leder for Deloittes avdeling for Financial Service Industry og har bred erfaring fra bank- og finans i Norden og fra prosjektledelse av IT- og forretningsinitierte prosjekter. Kirsti peker på at behovet for kompetanse innenfor teknologi, design og kreativitet vil øke dramatisk fremover. Hun vil gi oss råd for hvordan man kan utvikle medarbeiderne samtidig med digitaliseringens inntog i arbeidslivet.

Martin Angeltveit Baltzersen. Foto.

Martin Angeltveit Baltzersen

Industry Head Air & Finance, Google Norway

Martin Angeltveit Baltzersen er Industry Head i Google Norway. Han er en nysgjerrig fyr fra Fredrikstad som etter beste evne prøver å forstå hvordan teknologi kan bedre hverdagen til folk flest. Han har de siste fem årene klamret seg fast i Google og mesteparten av tiden jobber han med å få internett til å fungere for norske bedrifter. Han har tidligere jobbet med salg og forretningsutvikling, blant annet i JCDecaux og har siviløkonomutdannelse fra Handelshøyskolen BI.

Martin Bech Holte. Foto.

Martin Bech Holte

Partner McKinsey

Martin Bech Holte er partner i McKinsey og leder deres virksomhet i Norge. Han har uttalt at utbredelse av nettverksteknologier representerer den fjerde store revolusjonen av arbeidslivet. McKinsey er et av verdens mest anerkjente konsulentfirmaer innenfor strategi og ledelse og gir råd til noen av Norges fremste virksomheter.

Olav Lysne. Foto.

Olav Lysne

Professor ved Simulasenteret og Universitetet i Oslo

Olav Lysne er professor i informatikk ved både ved Simulasenteret og Universitetet i Oslo. Mange vil nok forbinde Olav med Lysne-utvalgene, to regjeringsoppnevnte utvalg som kartla samfunnets digitale sårbarhet og utredet behovet for digital grensekontroll i Norge. Nå starter han et nytt senter som skal sikre Norge IKT-kompetanse fremover.

Per Ragnar Bronken. Foto.

Per Ragnar Bronken

Partner i Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange DA

Per Ragnar Bronken er arbeidsrettsadvokat og partner i SANDS (Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange DA). Han bistår norske og internasjonale selskaper innenfor de fleste bransjer med arbeidsrettslig rådgivning. De siste årene har han arbeidet mye innen start-up miljøer. Bronken er opptatt av hvordan nye aktører og ny teknologi skal tilpasse seg dagens lovgivning og etterlyser samtidig et større fokus rundt de juridiske utfordringene man ser i fremtidens arbeidsliv.     

Pål Adrian Hellman. Foto.

Pål Adrian Hellman

Forbundsleder i Finansforbundet

Pål Adrian Hellman er forbundsleder i Finansforbundet og en klar talsmann for at dagens arbeidstakere både vil og kan utvikle den kompetansen som trengs fremover – bare de får anledning.

Simen Sommerfeldt. Foto.

Simen Sommerfeldt

CTO Bouvet Norge og mannen bak "lær kidsa koding"

Simen Sommerfeldt er i dag CTO for Bouvet Øst og har lenge vært en av de fremste talspersonene i Norge for å innføre koding som fag i skolen: «Slik skoleverket er i dag, får ikke barna våre mulighetene til å bli skapere av digital teknologi, men blir hensatt til rollen som rene forbrukere. I motsetning til barna i naboland som England, Estland og Finland. Hva gjør dette med vårt konkurransebilde fremover?». Simen er grunnlegger av bevegelsen «Lær kidsa koding»

Siri G. Børsum. Foto.

Siri G. Børsum

Industry Leader Travel, Finance & Classified, Google Norway

Siri G. Børsum jobber som Industry Leader Travel, Finance & Classified i Google Norway, med spesielt fokus på finansbransjen og norsk reiseliv. Hun har et sterkt og brennende engasjement for digitalisering og mulighetene teknologi byr på. Temaer som hvordan utnytte teknologi til å drive mest mulig effektivt, øke konkurransekraften og utnytte nye forretningsmuligheter står høyt på dagsorden for Børsum. Hun har snart 20 års erfaring fra mediebransjen innenfor salg og ledelse. Hun sitter i styret til Varier og Virke - Teknologi & Kunnskap.

Tove Selnes. Foto.

Tove Selnes

HR-direktør Storebrand

Tove Selnes jobber som HR-direktør i Storebrand. Hun er styreleder i HR Norge. Tove har tidligere vært HR-direktør i Opera Software og i Eltel Networks AS. «Teknologi tar over stadig mer komplekse oppgaver. Men det vi ikke kan bygge inn i teknologien er relasjonskompetanse.»

Viktor Norman. Foto.

Victor Norman

Tidligere statsråd og professor emeritus ved NHH

Victor Norman er en av Norges mest profilerte samfunnsøkonomer, nå professor emeritus ved Norges handelshøyskole. Han var arbeids- og administrasjonsminister i Bondevik II-regjeringen i 2001–2004. Victor åpner for å vurdere borgerlønn, samtidig som han avblåser at Norge står overfor en digital krise som vil føre til massive jobbtap.

Kontaktpersoner

  • Kirsti Wullum

    Seniorkonsulent

    23 28 43 06

    Send e-post

Finans Norge arrangementer

Se alle arrangementer