Hvitvaskingskonferansen 2022

Gå til hovedinnhold

Hvitvaskingskonferansen 2022

Penger, penn, forstørrelsesglass, tekst. Foto.
Adobe Stock av Svetlana

Velkommen til årets Hvitvaskingskonferanse, som i år arrangeres på Clarion Hotel & Congress Oslo Airport den 17. til 18. november. Konferansen er et samarbeid mellom ØKOKRIM, Finanstilsynet og Finans Norge.

Hvitvaskingskonferansen 2022

Tid
17. november 2022, 10:00 - 18. november 2022, 14:00
Sted
Clarion Hotel & Congress Oslo Airport
Påmelding

Åpner i overgangen september/oktober.

Om programmet

Hvitvasking og terrorfinansiering representerer vedvarende trusler mot samfunnet og det finansielle systemet. For rapporteringspliktige følger det også viktige utvidede plikter når det gjelder internasjonale sanksjoner i kjølvannet av Russlands krig mot Ukraina.

Den teknologiske utviklingen fortsetter i høyt tempo. Tunge kriminelle aktører profesjonaliserer sine aktiviteter i stadig økende grad. Teknologisk kompetanse, betydelige ressurser og avanserte modus operandi er med på å prege kriminalitetsbildet. Samarbeid og dialog mellom myndighetsorganer og rapporteringspliktige er helt sentralt for å utvikle og effektivisere arbeidet mot hvitvasking og terrorfinansiering ytterligere. Kriminalitet skal ikke lønne seg! Også når det gjelder internasjonale sanksjoner er kommunikasjon og veiledning sentralt.

EUs «AML-package» baner veien for et mer harmonisert regelverk og større grad av europeisk standardisering av arbeidet mot hvitvasking og terrorfinansiering. Dette vil være sentrale deler av bakteppet for årets Hvitvaskingskonferanse som går av stabelen 17 og 18. november. Vi er da tilbake der vi møttes sist gang Hvitvaskingskonferansen gikk av stabelen som et rent fysisk arrangement i november 2019, på Clarion Hotell & Congress på Gardermoen.

Påmelding

I samarbeid med ØKOKRIM og Finanstilsynet er vi nå i ferd med å sette sammen et nytt og spennende program som vil belyse aktuelle temaer, saker og problemstillinger knyttet til hvitvasking og terrorfinansiering. Programmet vil bli presentert i overgangen september/oktober, da vi også vil åpne for påmelding til konferansen.

Hvitvaskingskonferansen er i utgangspunktet ment å være en fysisk møteplass. Det å møte myndighetsorganer, faglig ekspertise og likesinnede med samme interesser/utfordringer og utveksle erfaringer, er en av de største nytteverdiene som arrangementer som dette gir deltakerne. Alt innhold i programmet er av sikkerhetsmessige årsaker heller ikke egnet til digitalt opptak. Vi vil allikevel se på muligheten til å tilby digital tilgang til deler av programmet til de av dere som ikke har anledning til å delta fysisk. Dette vil vi komme nærmere tilbake til i høst.

Endelig kan vi møtes fysisk igjen!

Hvitvaskingskonferansen har fra oppstart i 2005 hatt en kontinuerlig vekst i antall deltakere, og sist vi arrangerte konferansen fysisk endte vi på over 800 deltakere. På Clarion Hotel & Congress og kongressenteret The Qube vil vi bl.a. kunne tilby alle våre deltakere en stor og moderne plenumssal, god plass til bespisning, overnatting til alle som ønsker det, enkel reiselogistikk samt parkering. Programmet går over to dager, med festmiddag og underholdning på kvelden. Vi håper på stor deltakelse og engasjement også i år, og vi ser frem til å se dere alle på Gardermoen i november.

Spørsmål?

Har du spørmål om arrangementet eller ønsker å komme med innspill til programmet? vennligst send en epost til: hvitvasking@finansnorge.no

Hvitvaskingskonferansen 2021

Fjorårets konferanse ble arrangert digitalt med sending fra det nye hovedbiblioteket Deichman i Bjørvika 16.-17. november. Totalt deltok 700 deltakere. Her kan du lese mer om programmet.

Salen2_x.jpg

 

Vel møtt!