Betalingsformidlingskonferansen 2022

Gå til hovedinnhold

Betalingsformidlingskonferansen 2022

Foto:Adobe Stock av ipopba

I november inviterer Finans Norge til årets viktigste konferanse for alle som er interessert i digitalisering og betalingsformidling. Velkommen til Betalingsformidlingskonferansen som i år arrangeres over to dager, 10.-11. november på Quality Hotel Expo på Fornebu.

Betalingsformidlingskonferansen 2022

Tid
10. november 2022, 10:00 - 11. november 2022, 14:00
Sted
Quality Hotel Expo, Snarøyveien 20, Fornebu
Påmelding

Åpner senere.

Velkommen!

Betalingsformidlingskonferansen er tilbake i full skala på Quality Hotel Expo denne høsten. Ikke bare kan vi love et spennende faglig program, men endelig er den hyggelige minglingen også tilbake med gode muligheter for treff av gamle og nye bekjentskaper! Og, passer det ikke med en tur så tilbyr vi også digital deltagelse.

Om programmet

Dersom du har full oversikt over EUs Digitale Agenda og hva det kan bety for tradisjonelle finansforetak her i Norge så trenger du kanskje ikke leses videre.

Her er i alle fall hovedpunktene:

  1. EU Digital Finance
 1. Digital Finance Strategy
  1. Open Finance
  2. A European eID (eIDAS)
  3. Markets in Crypto-assets (MiCA)
  4. Digital Operational Resilience (DORA)
  5. Retail Payments Strategy for the EU
   1. SEPA Instant Credit Transfer
   2. SEPA Account Access Scheme
 2. Central Bank Digital Currency (CBDC)
  1. Digital Euro (ECB)
 3. A European strategy for data
  1. Data Act
  2. Data Governance Act
 4. EU’s cybersecurity strategy for the digital decade
  1. NIS2 Directive Review (NIIS)
 5. A European approach and strategy to excellence and trust in Artificial Intelligence (AI)
 6. Digital Services Act (DSA)
 7. Digital Markets Act (DMA)
 8. ECB initiatives towards financial infrastructure
  1. Target Instant Payment settlement (TIPS)

Det er omfattende endringer i form av forskrifter og forordninger på gang som vil utfordre mye av det vi har bygget opp av norsk infrastruktur på betaling og ID området gjennom blant annet ny digital Lommebok med én nasjonal eID som skal inneholde digitale sentralbankpenger.

Vi stiller spørsmålet; Er dette gode nyheter for Norge eller må vi tilpasse oss et Europa som primært ønsker å styrke sin globale posisjon og som ønsker innovasjon i finansiell sektor gjennom økt konkurranse fra andre sektorer? Hva kan for eksempel Open Finance føre til dersom vi fritt må dele data med teknologogiganter?  Vi setter søkelyset på utvalgte deler av EUs Digitale Agenda på dag 1.

Uavhengig av hva EU forsøker å regulere så utvikler den digitale og uregulerte verden seg videre. Dag 2 setter vi blant annet søkelys på Web 3.0, Embedded Finance, Desentral Finans og hvor vil banken holde til i Metaverset.  Er det for eksempel Tesla som kjenner bilførerens kjøremønster best og som kan skreddersy bilforsikringen?

Sveits, med sin Crypto Valley, ligger i forkant av EU og Norge på regulering og adopsjon av digitale verdiobjekter og kall det gjerne «Krypto banker» med ordinær bankkonsesjon. Vi har invitert Dr. Phillips Cottier fra kapitalforvalteren L1 Digital AG til å gi oss et innblikk i det digitale investorunivers der Bitcoin bare blir gårsdagen nyhet. Kom å hør hva vi må ta hensyn til og hva vi fortsatt eventuelt kan velge bort!

Et nytt og dagsaktuelt program er under utvikling, og vil bli presentert i september. Men sett gjerne av datoen allerede nå i din kalender!

For eventuelle spørsmål om arrangementet, vennligst ta kontakt med eventavdelingen i Finans Norge på e-post: event@finansnorge.no

Praktisk informasjon

Quality Hotel Expo er lokalisert i grønne omgivelser på Fornebu, kun 10 minutter fra Oslo. Her vil vi legge tilrette for et godt faglig program, og muligheter for nettverking med kolleger i bransjen i pauser og på kvelden i restauranten Brasserie X. 

Registering og kaffeservering åpner kl. 09.15. Konferansen starter kl. 10.00 og rundes av kl. 13.00 fredag, med påfølgende lunsj. Torsdag kveld inviterer vi til aperitiff i hotellets trivelige barområde, etterfulgt av en uformell og hyggelig middag. 

Betalingsformidlingskonferansen 2021

I fjor ble Betalingsformidlingskonferansen arrangert som en hybrid dagskonferanse på Quality Hotell expo 4. november. Totalt deltok 250 deltakere. Les mer om fjorårets program her.

Banner NY.jpeg


Vel møtt i november!