Mangfoldsledelse 2019

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Mangfoldsledelse 2019

Hvordan gjøre mangfold til et bærekraftig konkurransefortrinn?

I samarbeid med Seema AS, som er Norges ledende kompetansemiljø innenfor mangfoldsledelse, arrangerer Finans Norge konferansen Mangfoldsledelse 30. april 2019 på Stratos i Oslo. 

På konferansen vil ledende organisasjoner og personer innen mangfoldsledelse dele hvordan de jobber for å utløse potensialet i mangfoldet, eller hvordan de har utviklet eller transformert sin organisasjonskultur for å benytte alle ressursene optimalt.

Logo.mangfoldsledelse.2019

Mangfoldsledelse 2019

Tid
30. april 2019, 09:00 - 14:30
Sted
Stratos, Youngstorget 2 i Oslo
Påmelding

Mangfoldsledelse 2019

Deltakeravgift: 2000,- kroner

Lenke til programmet

Om innlederne på konferansen: 

Anka Wittenberg, tidligere Senior Vice President hos SAP hvor hun var ansvarlig for utvikling og implementering av SAP´s mangfolds- og inkluderingsstrategi. Hun er blitt tildelt to Stevie Awards for hennes arbeide med dette tema. Anka er i tillegg en aktiv bidragsyter hos UN Women. Her jobber hun med Sustainable Development Goal-programmet som har til hensikt å utrydde fattigdom, bekjempe forskjellsbehandling og fremme velstand samtidig som det tas hensyn til miljøet.
 
Elisabeth Haug har langt fartstid som leder fra sterke digitale merkevarer som FINN og mCASH, og er nå Nestjef i Vipps. Med 3.2 millioner brukere og som Norges raskest voksende digitale tjeneste, slo Vipps seg nylig sammen med BankAxept og BankID Norge for å skape enda bedre kundeopplevelser og stå sterkere i konkurransen mot de globale teknologigigantene. Som leder har Elisabeth et ekstra engasjement for mangfold i næringslivet, et tema som er satt høyt på den strategiske agendaen til Vipps.
 
Loveleen Rihel Brenna, grunnlegger av Seema AS. Hun har ledet komiteen som har utviklet nasjonal standard for ledelsessystemer for mangfoldsledelse hos Standard Norge.
 
Birgit Liodden, Director Sustainability, Ocean & Communication, Oslo Business Region, har mottatt flere priser for hennes lederskap. I 2012 ble hun sammen med 19 andre internasjonale ledere nevnt på «On Our Radar» på Lloyd’s List Next Generation. I 2013 ble hun sammen med 10 andre kvinner utnevnt som kvinnelig rollemodell av Høyres Kvinneforum, og i 2018 var hun blant 150 finalister til Young Global Leaders.
 
Idar Kreutzer, adm. direktør i Finans Norge.
 
Marte C.W. Solheim, postdoktor ved senter for innovasjonsforsking/Handelshøyskolen ved Universitetet i Stavanger. Solheim har det siste tiåret forsket på hvordan ulike former for mangfold påvirker ulike former for innovasjon, og det på ulike måter. Solheim disputerte for doktorgraden i 2017, og i den fokuserte hun særlig på hvordan utenlandsk arbeidskraft kan medvirke til innovasjon og eksport.
 
Kjartan Slette, COO og en av grunnleggerne av Unacast som står bak the Real World Graph®. Unacast har vunnet priser for deres innovasjonskultur som er bygget på respekt og mangfold. Før Unacact var Kjartan del av gruppen som grunnla TIDAL som senere ble oppkjøpt av Jay Z.
 
Pål T. Næss, er direktør for gründere og oppstartselskap. Før dette ledet han Innovasjon Norges kontor i Toronto, Canada etter å ha vært rådgiver for tidligfase kunder på Innovasjon Norges Oslokontor. Næss har også erfaring fra å starte selskap. Han var med å starte Gelato.com, et av Norges mest vellykkede internasjonale tech-selskaper.
 
Tone Polden Lunde har lang erfaring innenfor HR fra både offentlig og privat sektor med sterkt fokus på lederutvikling, og leder i dag mangfoldet i TechnipFMC Norway Area i stillingen som Diversity Manager. Det globale oljeteknologiselskapet har et strategisk mål om økt mangfold, i første omgang med fokus på en bedre kjønnsbalanse.
 
Tom Erlend Skaug, statssekretær, Kunnskapsdepartementet.
 
Mina Saunte fra Finans Norge er konferansier

Mangfold og likestilling på dagsordenen i finansnæringen

– Å måle antall timer på kontoret er gammeldags, uttalte Idar Kreutzer på regjeringens topplederkonferanse om likestilling denne uken.  Mangfold og likestilling handler ikke først og fremst om rettferdighet og representasjon. Nå setter Finans Norge verdien ...

Idar.kreutzer.

De som ikke ser behovet for mangfold, vil komme dårligere ut i konkurransen om kunder og ansatte. Ansatte og ledere må speile kundemassen for å forstå kundene sine – spesielt i et marked som er i så rask endring.

Idar Kreutzer

Adm.dir. i Finans Norge

Økt mobilitet i verden, økt samarbeid på tvers av landegrenser og økt internasjonal business, byr på nye muligheter og nye utfordringer. Det store mangfoldet blant kunder, brukere, markedene, samarbeidspartnere, underleverandører, konkurrenter og internasjonale eiere stiller nye krav til ledere og virksomheter.

Loveleen Brenna

grunnlegger av Seema AS