Hvitvaskingskonferansen 2018

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Hvitvaskingskonferansen 2018

Årets hvitvaskingskonferanse går av stabelen andre uken i november på vakre Sundvolden Hotel i Buskerud. Konferansen er et samarbeid mellom ØKOKRIM, Finanstilsynet og Finans Norge.

Vi håper på stor deltakelse og engasjement også i år, og vi ser frem til å se dere alle på Sundvolden i november!

Hvitvaskingskonferansen 2018

Hvitvaskingskonferansen 2018

Tid
8. november 2018, 10:00 - 9. november 2018, 13:00
Sted
Sundvolden Hotel, Dronningveien 2, 3531 Krokkleiva
Påmelding

Link til påmelding vil bli lagt ut seinere.

Litt om programmet

Vi har som målsetting å presentere aktuelle temaer, saker og problemstillinger som har betydning for finansforetakenes etterlevelse av hvitvaskingsloven. Flere av temaene er basert på innspill og forslag fra deltagere på fjorårets konferanse.

Vi har gleden av å informere om at Turid Grotmoll, styreleder i Finans Norge og administrerende direktør i SpareBank1 Gruppen, vil åpne årets konferanse. Statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet Thor Kleppen Sættem vil åpne dag to med et foredrag om regjeringens innsats mot arbeidslivskriminalitet. Videre vil forfatter av boken «Svartmaling», Einar Haakaas, gi et innblikk i hvitvaskingsmoduser i Norge. Kjell Grandhagen, tidligere sjef for Etterretningstjenesten vil også i år sette fokus på det stadig mer krevende og uforutsigbare risikobildet Norge står overfor både nasjonalt og internasjonalt.

Andre temaer på konferansen er

  • De viktigste endringene i ny hvitvaskingslov og EUs 5. direktiv
  • Nasjonal Trusselvurdering (NRA) – de viktigste endringene i risikobildet
  • Tilsynspraksis - bank og forsikring
  • Reellerettighetshavere – presentasjon av rapport «Dirkete og indirekte eierskap»

Konferansen starter kl. 10.00 torsdag og rundes av ca. kl. 13.00 fredag, med påfølgende lunsj. I år vil plenumssesjoner finne sted i den nye storsalen, «Sundvolden Hall». Nettverksbygging med smaksprøver og aperitiff vil også i år stå på agendaen på torsdag kveld, med påfølgende middag tilberedt av Sundvoldens eminente kokk.

Endelig invitasjon og agenda vil bli sendt ut og publisert på våre og medarrangørenes hjemmesider i løpet av september. Informasjon om konferansen vil også være tilgjengelig på Hvitvasking.no.

Vi håper på stor deltakelse og engasjement også i år, og vi ser frem til å se dere alle på Sundvolden i november!

Presentasjoner 2017