Enighet i tariffoppgjøret i finans

To som trykker hverandre i hånden over et bord med mennesker på begge sider.Foto

Tirsdag ettermiddag ble det enighet mellom Finans Norge og hhv Finansforbundet og LO. Her Finansforbundets forhandlingsleder Vigdis Mathisen og Finans Norges forhandlingsleder Therese Høyer Grimstad. Foto: Finans Norge

Etter forhandlinger 22. og 23. april ble det tirsdag kveld oppnådd enighet mellom Finans Norge og henholdsvis Finansforbundet og Handel og Kontor/Fagforbundet (LO) i årets tariffoppgjør i finans. Resultatet innebærer et generelt tillegg på 2,65 prosent til alle, minimum kr 15.000 kroner. Resultatet er innenfor frontfagsrammen på 5,2 prosent.

Det generelle tillegget gjøres gjeldende med virkning fra 1. mai 2024.  

Innenfor frontfagsrammen 

– Finans Norge er fornøyde med å ha landet årets lønnsoppgjør. Vi har strukket oss langt. Gitt TBUs prognoser for prisvekst, vil dette gi reallønnsøkning for ansatte i finans, sier arbeidslivsdirektør Therese Høyer Grimstad.  

Per 1. mai 2024 utvides dagens lønnsregulativ med seks nye lønnstrinn på toppen (trinn 91-96) med lik trinnavstand i kroner. Finans Norge vil publisere de nye regulativene for 2024 når de er klare. 

Finans Norge hadde et ønske om å endelig få fjernet trinnene i lønnsregulativet sentralt.  

Dette lykkes vi ikke med i år fordi det ble stilt betingelser fra Finansforbundet som vi ikke kunne akseptere, sier Høyer Grimstad.  

Medlemmene kan fortsatt benytte anledningen til å avtale trinnløst lønnssystem lokalt. 

Ordningen med overgangstillegg i finans videreføres frem til pensjonsforlikets sliterordning i folketrygden er på plass.  

Utover dette er det kun avtalt mindre redaksjonelle endringer.

Iverksettelse  

Nå gjenstår godkjenning fra partenes egne organer. Gjensidig svarfrist for endelig vedtakelse av det anbefalte forslaget er satt til mandag 6. mai 2024. Det anbefalte forslaget kan ikke iverksettes før forslaget er vedtatt. 

Dersom det anbefalte forslaget vedtas innen fristen, er det tid for lokale oppgjør i hver enkelt bedrift. 

Protokoll Finansforbundet 2024.pdf

Protokoll LO 2024.pdf

Alt om tariffoppgjøret i finans