EBF om en politikk for framtiden

Publisert

EU-flagget i vinden foran Europaparlamentet. Foto.

Foto: Adobe Stock/artjazz

Den europeiske bankforeningen (EBF) har gitt innspill til EU om fremtidig vekst og konkurransekraft i Europa. Her har de lagt fram flere politiske anbefalinger for å forbedre de regulatoriske rammene for finansvirksomhet de neste 5 årene.

Den europeiske bankforeningen (EBF), hvor også Finans Norge er medlemmer, representerer mer enn 3500 banker og har nå sendt innspillet «Finansiering av fremtiden: en strategisk banksektor for et konkurransedyktig Europa» til kommende europeiske ledere og interessenter.

Den 6. – 9. juni i år er det valg i Europaparlamentet og det skal utses en ny EU-kommisjon. Nå foregår diskusjonen som former de politiske plattformene som EU-institusjonene skal jobbe på.

Innspillet til EBF inkluderer anbefalinger om å øke Europas økonomiske potensial, støtte omstillingsfinansiering for EUs Green Deal, sikre en trygg digital transformasjon og fullføre det indre markedet for finansielle tjenester. EBF understreker også behovet for et integrert, åpent og fleksibelt kapitalmarked, som kan tiltrekke privat kapital for å drive økonomisk omstilling i Europa.

Norden og Baltikum har utviklet anbefalinger som bidrar i diskusjonen

Tidligere i år lanserte Finans Norge sammen med nordiske og baltiske bankforeningene egne anbefalinger og prioriteringer for det kommende EU-valget. Her ble effektive og konkurransedyktige finansieringsløsninger vektlagt, og omfanget av overreguleringer ble problematisert. Banker ble også presentert som en motor i omstillingen til et bærekraftig og digitalisert samfunn.

Kvinne. Foto.